Кои фрази са неприемливи по време на презентация

Нали не искате да се провалите?
30 яну 2015 08:30, Теодора Драгоева
3
Кои фрази са неприемливи по време на презентация
Снимка: outnow.ch

На много хора им се налага да презентират дадено нещо, свързано с тяхната работа. И макар че е нужен талант да владеете „публиката“, необходим е и опит. Неслучайно много успешни хора признават, че репетират пред огледалото всяка своя презентация предварително, за да се представят отлично.

Всеки, който поне веднъж в живота си е презентирал нещо, знае, че спечелването на аудиторията е трудна задача. Много лесно е обаче тя да бъде загубена. Така че, ако искате да имате успех, трябва да внимавате какво говорите по време на презентацията.

Ето и фразите, които са напълно неприемливи:

„Чувате ли ме?“

Много хора започват да презентират по този начин. Включват своя микрофон и започват с въпроса: „Всички ли ме чуват?“. След това се усмихват извинително, когато стане ясно, че абсолютно всички ги чуват добре, но никой не вдига ръка или не отговаря, за да потвърди. Няма нужда да задавате подобен въпрос, защото ако наистина има проблем със звука, със сигурност ще ви кажат.

„Ще говоря за това малко по-късно“

Ако се случи аудиторията да желае да си взаимодейства с вас, не бива да изпускате този шанс. В случай, че някой ви попита нещо, отговорете на него веднага, а не отлагайте за по-късно. След това, когато презентацията ви достигне до вече обсъжданата информация, вие може да я допълните или просто да я пропуснете. Не забравяйте, че задаването на въпрос и още други след него е предпоставка за така важната дискусия с аудиторията.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
me преди 6 години
Това е една ааадски безполезна статия!!! "Но ако това е добра презентация (тоест не съдържа много текст, а само ключови думи, както вече разбрахте), тя няма да е много полезна за аудиторията" Наистина?! Какво тогава я прави добра? Че нещо не разбрах. Пълни идиотщини! Всичките съвети са напълно безмислени, все едно са правени за деца в първи клас. Да, до около 7ми клас е добре в презентациите да няма много текст, а повече картинки.
1
0
 
15
 
! Отговори
пълни глупости преди 6 години
Тази статия е една презентация на пълни групости.