Как и най-неприятният стаж може да ви е от полза

Няколко причини да поемете стаж, който ви изглежда безсмислен
25 фев 2015 19:40, Теодора Драгоева
0
Как и най-неприятният стаж може да ви е от полза
Снимка: outnow.ch

Ако смятате, че си губите времето с поредния безсмислен стаж, където ви унижават, то не е точно така. От всяка месторабота можете да научите ценни уроци, които да са ви от помощ след време.

Повечето стажове са трудоемки, нямат възнаграждение и другите се отнасят с теб като със слуга. Стажовете носят със себе си сълзи и разочарования, но всичко това си струва.

Те са най-добрата възможност да се научите да грешите, преди да имате реална работа, защото в крайна сметка, тук няма как да ви уволнят.

Ето и няколко причини защо си струва да поемете стаж, дори той да ви изглежда безсмислен или твърде труден:

1. Ще оцените по достойнство следващата си работа

Когато сте стажант, трудностите ще ви изглеждат непреодолими и ще правите всичко възможно, за да впечатлите шефа, за да ви наеме на работа. Всичко това ще ви изтощи психически, но определено ще си струва. След като преминете това „училище“ и след като „оцелеете в мелницата“, вие ще имате много по-добра настройка по отношение на следващото си работно място. Освен това ще сте се научили да се адаптирате в нова среда.

2. Ще се научите да казвате „не“
Понякога човек не може да определи кое е приемливо и кое не е. Ако обаче започнете стаж, където колегите ви ви смятат за момче/момиче за всичко, вие скоро ще се научите да отказвате. Просто ще разберете, че някои хора имат нелепи изисквания и очаквания и че не сте длъжни да им играете по свирката. Не забравяйте, че стажът е място, където да трупате опит и да учите нови неща, а не да изпълнявате чужди поръчки.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: работастажгрешите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари