Какво влияе на сънищата ни?

Пикантните храни могат да предизвикат кошмари
6
Какво влияе на сънищата ни?
Снимка: pixabay.com

Сънищата са чудно нещо. Въпреки напредналите технологии, годините, прекарани в изследвания на подсъзнанието и психологията на човека, лекарите и изследователите все още не са разгадали напълно механизмите на съня.

Те обаче са стигнали до определени изводи, които може да ви се сторят интересни. Учените смятат, че има някои неща, които могат да определят вашите сънища. Ако ви се струва, че понякога сънувате странни неща, вижте какво може да предизвика това!

Ароматите

Сладките миризми предизвикват приятни сънища. Лошите миризми действат по обратния начин. Мозъкът асоциативно предизвиква връзки, които имат своите причини и следствия.

Британски учени са категорични, че миризмата на люляк, например, допринася за приятните сънища. Миризмата на бекон пък може да ви предизвика да сънувате как ядете или колко сте гладни.

Шумовете

Случвало ли ви се е да чувате звук отдалече, който не можете да определите, но който ви кара да сънувате нещо, свързано с издаване на звуци?

Причината за това най-често е алармата на часовника или телефона ви. Колкото по-високочестотни и дразнещи са звуците, толкова по-големи щуротии може да ви се присънят. И обратно – колкото по-тиха и приятна е алармата ви, толкова по-нежни ще са асоциациите на мозъка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Gost преди 8 години
Едно от мразещите неща е лъжата а това е често срещано явление имам една позната казва много работс а къдее следобед в кафетата интересно мие така ли се работи в аптека или почивката е от 12 до 16 обедната почивка
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОК какъв сън искаме да сънуваме тази нощ
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не е споменат алкохола?