5 причини да премахнете токсичните хора от живота си

Токсичните хора понижават самочувствието ви
12 мар 2020 20:38, Михаела Лазарова
5
5 причини да премахнете токсичните хора от живота си
Снимка: istock

Времето ни е прекалено ценно, за да си го губим с токсични хора. Стресът в ежедневието ни е твърде висок, за да го повишаваме допълнително чрез общуване с хора, които изпиват и малкото ни останала енергия, заменяйки я с негативна. Истината е, че не можете да върнете времето назад. Всеки е имал поне един токсичен човек в живота си и дори да сте го изтърпели прекалено дълго, не съжалявайте. От общуването с него сте взели поуките си и сте научили уроците си, а сега е време да разберете и кои са причините да не съжалявате, че сте се отървали от всички токсични хора в живота си.

Завистта ги кара да не ви подкрепят

Ако един токсичен човек ви е бил приятел до даден момент, то в следващия той неминуемо ще започне да ви завижда за нещо. Ще ви изпраща негативна енергия, ще ви кара да чувствате вина, да съжалявате за неща, за които не би трябвало да съжалявате и да се извинявате. Това е и моментът, в който трябва да преустановите общуването си с такива хора, за да съхраните здравето и психиката си.

Отхвърлят чувствата ви

Токсичният човек ще ви накара да се почувствате така, сякаш чувствата ви не са правилни, не са важни или са прекалено преекспонирани. Такъв човек има силата да ви накара да се усъмните в себе си, да ви накара да промените гледната си точка. Токсичният приятел или партньор не се интересува от чувствата ви, той иска да възприемете неговите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако са членове от семейството, няма как да се избегнат и ежедневието е кошмарно.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А също и заразени с коронавирус. Вероятно те съшо са токсични.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чик-лит психология на ежедневието.