Имате ли нужда от емоционален детокс?

Стресът се натрупва и напомня за себе си
26 юни 2021 20:37, Михаела Лазарова
8
Имате ли нужда от емоционален детокс?
Снимка: istock

Усещане за самота, пристъпи на паник атака, гняв за дребни неща, преяждане… Животът може да бъде голям източник на стрес, а знаем добре до какви сериозни физически и психически проблеми може да доведе натрупването му. Затова е важно да спрем за малко и да помислим как се чувстваме в последно време. Защото единственият начин да запазим баланса в живота си е да правим редовен емоционален детокс. Има детокс от захар, вредни храни, алкохол, но нашето душевно здраве се нуждае от емоционално прочистване.

Как можем да се детоксикираме емоционално? Като се храним здравословно, спортуваме, избягваме срещите с хората, които ни създават негативни емоции, посещаваме йога, медитираме, разговаряме с психолог, посещаваме спа терапии, разхождаме се из природата, доверяваме се на ароматерапията, отдаваме се на нови или любими занимания.

Кои са знаците, че имаме нужда от всичко това?

Липса на концентрация

Проблеми с концентрацията възникват често, когато сме затрупани с мисли. И все пак е възможно да имаме проблем с фокуса, но да не можем да определим точната причина за него. Когато има емоции и проблеми, които се опитвате да потиснете или мислите постоянно за тях, без това да е необходимо, тогава те оказват влияние върху всяка ваша ежедневна дейност. Лошото е, че липсата на фокус, заради стрес и напрежение, може да е дългосрочна, а това е сигурен показател, че се нуждаете от емоционален детокс.

Чувствате се нещастни

Всеки има такива моменти или кратки периоди, които са породени от отрицателни случки, трудности. Наличието обаче на постоянно и продължително усещане за нещастие дори когато в живота ви има хубави мигове, подсказва, че ви трябва емоционален детокс. Защото, когато не се погрижим да се разтоварим от отрицателното, тогава депресията лесно става част от живота ни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


8
Още по темата: безсъниедетоксстрес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
терапевт преди 2 години
С мотиката на слънчогледЯ. 20 реда по 100 метра.
5
0
 
3
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Да
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате ли нужда от оФчар / пЪдар / някой който да ви казва как да живеете / някой дето да мисли вместо вас / някой дето да ви обяснява кое най-добро за вас ..... Приятно четене .
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме зодий
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, хубаво, де, а как да го постигнем емоционалния детокс?
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не не рулит