10 начина да се справите с токсичните хора

Не се поддавайте на манипулациите им
17 май 2022 22:40, Михаела Лазарова
6
10 начина да се справите с токсичните хора
Снимка: Istock

В живота на всеки от нас има поне по една токсична личност. Тя може да е съсед, приятел, роднина, колега. Токсичните хора винаги намират начин да проникнат в живота ни, за да се опитат да създадат пълен хаос. И понякога успяват, защото им позволяваме. Действията на токсичните хора обикновено произтичат от вродена несигурност, примесена с нарцисизъм. Токсичните хора винаги пречат, затова трябва да знаем как да се справим с тях. Има един тип личности, за които казваме, че са оправни.

Е, вижте 10 начина, по които оправните хора се справят с токсичните.

1. Те игнорират търсещите внимание хора. Не бива да забравяме, че често токсичните хора натрапчиво търсят внимание от другите. А случили се да не го получат, могат да преминат границите на добрия тон, да правят скандали, интриги. Въпреки това, умните хора не се поддават на техните манипулации.

2. Не се доверяват и не споделят тайни с клюкари. Токсичните личности често са големи клюкари, които са готови да споделят с другите дори най-дълбоките си тайни. Също така обичат да обсъждат други хора, което означава, че ще обсъждат и вас.

3. Прекарват много време с надеждни и лоялни приятели. Още един начин, по който умните хора стоят на разстояние от токсичните е мрежата от контакти, които имат. Те не могат да пият с всеки кафе, а подбират внимателно компанията си.

4. Избягват манипулативните личности. Защото знаят, че са токсични и че само съсипват живота на хората. Бъдете внимателни, манипулаторите могат да бъдат много хитри.

5. Не допускат лъжци до себе си. Които също са токсични. Един лъжец може да е любезен с вас, да е симпатичната колежка, която винаги е готова да ви „помогне“. Умните хора оставят лъжците сами да се оплетат в мрежата си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
игнорирате ги и ги оставете по течението може извикат за помощ като се понамокрят
4
1
 
3
 
! Отговори
. преди 1 месец
А също и да не ги осъждаме както ни е заповядал нашия Господ Иисус Христос!
3
2
 
7
 
! Отговори
Друго недомислие преди 1 месец
Токсичните хора се били опитвали да се измъкват с неангажиращи отговори! Брееей, а не е ли токсичен точно този, който досажда с нахални въпроси, публично и на висок глас те пита за интимни неща или има за цел да те притесни и дискредитира, като те разпитва пред други лица по теми, които имаш причина да не коментираш?
2
0
 
5
 
! Отговори
Противоречие преди 1 месец
Хората, които умеят да се справят с токсичните личности не се притесняват да се защитават, защото за тях е важно как се отнасят с личността им. Същевременно обаче игнорират обидата! Ха сега, де!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
11-ти начин, завирате го в пералнята на 90 градуса, и после центрофугата на 1800 оборота, два пъти.