4 типа връзки и от кое зависи продължителността им

Конфликтните двойки обикновено имат най-голям брой спадове в отношенията си
Обновена: 14 авг 2022 19:53 | 14 авг 2022 09:46, Михаела Лазарова
0
4 типа връзки и от кое зависи продължителността им
Снимка: Istock

Когато започвате връзка е нормално да се питате колко време ще продължи. Ако сте с ясната цел да не задълбочавате връзката си е нормално да не ви пука особено колко дълготрайна ще е тя. Но ако започвате отношенията си с намерението да ги надграждате и развивате, вероятно ще се чудите по какво можете да разберете колко дълго ще издържат отношенията ви.

Вместо да ходите при нумеролози, астролози и специалисти по таро, вижте някои закономерности, установени в проучване от 2015 година и публикувани в Journal Of Marriage and Family, цитирани от yourtango.com. Според учените, провели изследването, има 4 основни типа връзки. От типа връзка, в който се намирате зависи продължителността ѝ. Отношенията във всеки тип връзка определят здравината ѝ, стабилността ѝ и това колко дълго ще успеете да я запазите.

Ето и четирите типа връзки, от което зависи продължителността им.

Драматична връзка

Драматичните връзки се отличават с много резки върхове и спадове. Партньорите в тях винаги се лутат между крайности. Отношенията са драматични, изпъстрени с много крайни емоции и нагласи. Характерно за тези връзки е, че в по-голямата част от времето партньорите се чувстват наранени, отколкото обичани. От всяка тема може да се създаде конфликт, който избухва в бурен пожар. Драматичните двойки са много по-склонни да се разделят, отколкото останалите типове връзки.

Фокусирани върху партньора връзки

Този тип отношения поставят акцент върху партньора. Половинката се превръща в центъра на света за другия, като това има задушаващ ефект. Колкото и страстно да изглежда всичко в началото, с времето започва да се превръща в токсичен модел, който откъсва от приятели, близки, хобита, нормално ежедневие. Всичко се върти около партньора, като по този начин се размиват собствените желания и цели. Ориентираните към партньора връзки могат да са едностранни и двустранни. И в двата случая стабилността им не е особено добре изразена. Такива двойки са склонни към прилепчивост, силна ревност, желание за контрол.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари