Марая Кери взела $1 млн. хонорар от бедна Ангола

Певицата пяла на благотворителен концерт за бедните
20 дек 2013 22:20,
12
Марая Кери взела $1 млн. хонорар от бедна Ангола
Снимка: Reuters

Участието на американската поп изпълнителка Марая Кери на благотворителен концерт в Ангола, за който, както се твърди, са й платили над един милион долара, предизвика недоволството на правозащитната организация "Хюмън райтс фондейшън", предаде РИА "Новости".

Кери е пяла в неделя пред президента на Ангола Жозе Едуарду душ Сантуш на благотворителен концерт, организиран от анголския Червен кръст.

По данни на правозащитниците изпълнителката е получила за участието си над 1 милион долара, а като цяло на концерта са били събрани 65 000 долара.

Спонсор на шоуто е бил мобилният оператор "Унител", собственик на който е дъщерята на анголския лидер Изабел душ Сантуш.

"Червеният кръст събра 65 000 долара. Тази сума няма да покрие дори стойността на полета на Изабел на пазар в Париж. Пътуването на самата Марая Кери струва няколко пъти повече. Това е безсрамие", казва редакторът на опозиционен анголски сайт Рафаел Маркес де Мораис.

Правозащитниците подчертават, че хонорарът на певицата, която често говори за защитата на човешките права, е неоправдано завишен, особено като се има предвид, че населението а Ангола живее с по 2 долара на ден.

В миналото американската изпълнителка бе критикувана за концерта, който изнесе през 2008 г. пред либийския лидер Муамар Кадафи. Тогава Марая Кери се оправда с това, че е била наивна и  не е знаела пред кого пее, а след това се е чувствала ужасно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Всъщност долукоментиралият греши грубо-тук дори хората с минимална заплата не живеят с под долар на ден,освен някои с по - ниски пенсии или помощи!А колкото до Ангола-заради огромните си нефтени залежи тя е по-богата от България.А политиците и елитът по принцип живеят излишно разкошно на гърба на народът.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Ангола живеели с 2 долара на ден. Тук в България средноплатените живеят с 2 лева на ден. А не тези с минимални заплати живеят с 1 лев или по-малко на ден. Айде да не оплакваме Ангола, а?
8
0
 
12
 
! Отговори
bolka преди 10 години
А, значи това не се случва само у нас!Е, разбира се, сумите са от друг порядък.
7
0
 
22
 
! Отговори
ined преди 10 години
Назнам какво се учудвате - това че е "благотворително" не значи че звездите не си вземат тлъстите хонорари. Някои станаха милиардери от "благотворителност" - ЮТу за какво толкова се натискат да участват във всеки "благотворителен" концерт. А и доста покрай тях намазват от парите и без да пеят.
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво може да се очаква от човек изполвал Тони Мотола за кикстарт на кариерата си....Безочливост...Същата като Орешарски, Миков и Станишев!!!
5
1
 
18
 
! Отговори
иван пешев преди 10 години
Ау и аз искам да се чувствам ужасно с такива пари, даже може и катарзис да преживея.
4
2
 
18
 
! Отговори
ХАХХАА преди 10 години
ми те наще политици са същите бе.. ми на първите три Български коледи Гоце трипера не е дарил нищо а колко милиона пари събраха само малка част използваха за лечение на хората и децата другите в банковите сметки назначил си трима четерима с по 3 000 лв заплатки теглят лихвите още от първата коледа и си бутат десетки хиляди лева аванта от лихвите ..ми тя една жена им го каза в по нова тв и после изведнъж нещо изчезна ....ТА ЗА ЕДИН КОЛЕДА ЗА ДРУГ БРАДВА
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи, вместо оператора да даде 1 милион $ за благотворителност ги е платил на Кери, а за благотворителност са събрали колосалните 65 000 $. :-) Дъщерята на президента явно отдавна иска да посети концерт на Марая Кери и си е направил скъпичък подарък за коледа май под прикритието на благородна кауза. Типично за политиците и техните отрочета. :-)
2
3
 
9
 
! Отговори
Берлускони преди 10 години
Бунга бунга ела ми изпери и изглади белотьо , че ще ставам евродепутат .
1
12
 
5
 
! Отговори
ne vi e sram преди 10 години
otkachalki kato pishete purvo prochetete stolicata na angola e nai skupia grad v sveta luanda oi posle koi vi kaza che angola e bedna kato tam bilet za kino e 25 usd i vecherja za 2ma e 200 usd purvo procheti posle glupostite ,bilet za koncert e ot 150 usd nagore .alo