Миро от Мери Бойс Бенд има нужда от помощ

Тежка левкемия повали китариста, трябват пари за лечение
16 апр 2010 12:37,
111
Миро от Мери Бойс Бенд има нужда от помощ
Мери и Миро. Снимка: Булфото

След Гого от Фамилия "Тоника", който имаше нужда от пари за лечение на тежко заболяване, сега и друг наш музикант има нужда от нашата финансова помощ.

Миро, китаристът на Мери Бойс Бенд, е с тежка лекемия, а наскоро е получил и рецидив на болестта. В момента той е в клиника във Франция, за лечението му са необходими 100 000 евро.

В писмо до медиите съпругата му Мери съобщава лошата новина и моли за помощ.

Ето и писмото й:

Страшната диагноза остра миелоидна левкемия му бе поставена преди година и половина.

Оттогава Миро мина през шест химиотерапии. Всичко изглеждаше добре. Лечението се провеждаше в България – в МБАЛ „Александровска”, в клиниката по хематология при доцент Хаджиев.

През цялото време Миро бе консултиран и във Франция от професор Варе и именно там се следеше как се развива количеството на раковите клетки в костния му мозък. Те намаляваха и стигнаха почти до нула.

Професор Варе обаче държеше, при намиране на 100% съвместим донор, да се направи алогенна трансплантация, за да се избегне евентуален рецидив. Такъв, за съжаление, не се намери.

Аз и момчетата бяхме плътно до Миро през всичките почти осем месеца на болничен престой и лечение. Използвахме дните след лечението му за звукозаписи, група Мери Бойс Бенд отново засвири по клубове, партита и концерти...

Всички пари събирахме за трансплантация на Миро. Няколко приятели ни помогнаха със значителни суми. През цялото време си мислехме, че имаме време и можем да се справим сами, без да „бием камбаната” за помощ.

Днес вече нищо не е същото... Миро получи рецидив на болестта си в централната нервна система и бе приет по спешност за лечение в клиника във Франция.

Вече нямаме време сами да се справим със събирането на средства за лечението. Вече не става въпрос за трансплантация, а за ново овладяване на левкемията.

В България лекарите нямат опит с такъв отвратителен рецидив, няма и време, защото болестта се развива светкавично, затова Миро отиде в болница във Франция, в която за лечението в момента ще са необходими 100 000 евро.

Днес имаме нужда от вашата помощ, защото не можем да се справим сами. Признавам го и ме е страх, че сте се уморили от вълната ”Зов за помощ”, която ви залива, но нямам време, а страшно много искам да спася човека, когото обичам.

Знаете, че за мен любовта винаги е била движещата сила и вярвам, че и днес ще ни помогне. Затова, моля ви, молете се с мен Бог да пощади Мирослав, да му даде вяра и сили и да го излекува!

Ако можете да отделите и финансови средства за Миро, моля, направете го на разплащателните сметки, които открих!

Миро вече е в болница и на мен ще ми се наложи да плащам цялото лечение, затова сметките са на мое име:

Мария Илиева Мутафчиева

Първа инвестиционна банка

клон „Народен театър”, ул. „Дякон Игнатий” 7

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465

EUR IBAN: BG82FINV91501004419488

С обич: Мери

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
3
 
! Отговори
токо преди 14 години
Кураж и Бог да е с вас ,Миро и Мери ,и дано не ви стигнат гнусните послания на някои от тукашните форумци.За сведение на злобните ***-гърдите на Мария са истински,такива ги помня от 7-ми клас.
90
0
 
3
 
! Отговори
space_smile преди 14 години
Poznavate li go izobshto??? Kak moje da govorite taka???Shto za hora ste vie...... :X
89
1
 
6
 
! Отговори
... преди 14 години
Eto na to zi chovek shte preveda pari, zashtoto na nego, za razlika ot Gogo njama koi da mu napravi konzert v zala 1 na NDK i obshtinata njama da zadeli ot bjudjeta!!!!
88
0
 
3
 
! Отговори
do 102 преди 14 години
A ti kolko pari im prevede na smetkata ,na tezi ot snimkata ???
87
2
 
2
 
! Отговори
също така анонимен преди 14 години
Приятелю ,анонимен.....до сега човек не съм убивал ,но теб ,ако те набарам с удоволствие бих те разфасовал......боклученце нещастно....
86
1
 
4
 
! Отговори
,,,,,,,,, преди 14 години
А бе ХОРА какво ви става, събирахте за протеинови бисквитки, учебни комплектчета и какво ли не. Пращате SMS-и за някакви *** предавания и игри, а тук се пънете да творите и не визирам само конкретния случай.И дано отрицателно настроените да са живи и здрави, и да не им се налага да разчитат НА СЕБЕПОДОБНИ....
85
2
 
4
 
! Отговори
baba Pena преди 14 години
Ha ha ha Tezi koto tuk kritikuvat zdravoslovnata mi nedoverchivost, neka parvo da predstavjat udostoverenija za darenite, lichno ot tjah , sumi !!
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Eeee, tazi zadmina i Gorsov..toi pone tegli ot smetkata na Manuela, a tazi "bedna" sapruga iska napravo na neina smetka da i gi prevegdame.....
83
5
 
2
 
! Отговори
Пич преди 14 години
На Мери бих и посегнал ако ми падне. И не е със силикон. Вижте клиповете - натурални тежки цици. Браво, дай боже повече !
82
3
 
4
 
! Отговори
A преди 14 години
Silikonite naistina sa jaki..... i te li sa ot darenija....
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Голяма част от пишещите просто нямат сърце,как може да се подигравате на тежко болен човек.Никой не ви кара да помагате, но не пишете глупости,че Оня отгоре гледа.Да но се оправи господина.
80
1
 
5
 
! Отговори
До Администратора преди 14 години
Защо триеш кометар в който питам - Как може да бъдат оставени антихуманите коментари под тази статия?А отново да са оставени гнусни и нелепи коментари под един подобен зов за помощ.
79
2
 
13
 
! Отговори
Срам ме е от вас! преди 14 години
Изумена съм от грозните коментари. Имайте страх от Бога, защото утре и вас може да стигне подобно нещастие. А Мерибойсбенд са най-яката банда за всички времена. Направиха едни от най-страхотните хитове на последните времена - ярки, емблематични песни, които звучат красиво и мелодично, а текстовете им са невероятни!!! Господ да помогне на тези талантливи и чувствителни хора!
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ot levkemiq ne znam koi e ocelql
77
0
 
2
 
! Отговори
Ел преди 14 години
Дано няма наистина рак човека, че тия от Медицинска академия и други места като са го ударили на експерименти с нови лекарства, трябват им опитни зайчета.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za jalost tova e kovarno zabolqvane
75
12
 
3
 
! Отговори
Перла Листопадова преди 14 години
Инджи, що са праеш на певачка *** чедо и къв е тоя космат талибанин до тебе
74
2
 
8
 
! Отговори
Тупакалипсис преди 14 години
Тук е пълно с озлобени ***,които в живота са пълна 0 (нула) .Запазете си ограничените коментари,никой не ви кара насила да давате пари!Който може да помогне,който не може..не може.А който може,а не желае него има кой да го съди след време.
73
3
 
2
 
! Отговори
baba Pena преди 14 години
Za detenzeto po Nova ne mi komentirahte !???Az napisah samo istinata, a po-dobre prochetet tuk , dolu, kolko vi se prismivat ..i na silikonite ...i na piramidite ..!!
72
1
 
1
 
! Отговори
Ел преди 14 години
Какво имат предвид под "ново овладяване" на болестта във Франция - след като не е трансплантация, какво е това, което не може да се направи в България?