Плачете повече! Отслабвало се...

Учени установили, че един добър плач помагал да свалим килограми
23 юли 2016 16:40, Екип на Dnes.bg
9
Плачете повече! Отслабвало се...
Снимка: архив, Reuters

Учени отдавна са установили, че един добър плач помага за облекчаване на психическото ни състояние, но вече стана ясно, че той е от полза и когато искаме да свалим излишните килограми, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Каква е връзката между сълзите и смаляващия се размер на талията ни? Според д-р Пит Сулак от университета в Тенеси плачът намалява нивата на кортизол в организма ни, което подпомага за стопяването на излишното тегло. В сълзите, предизвикани от стреса, се съдържат хормоните пролактин и адренокортикотропния му събрат. Кортизолът, който се отделя при стрес, е известен с това, че задържа мазнините в тялото.

"Когато се освободим от адренокортикотропния хормон, той предизвиква снижаване на нивата на кортизол в организма. Това от своя страна препятства задържането на мазнини", изтъква д-р Сулак.

Плачът, досущ като потенето и уринирането, помага и при изхвърлянето на потенциално вредните токсини от организма, така че има цялостен благотворен ефект.

Трябва да различаваме различните видове сълзи. Само тези, предизвикани от емоциите и стреса, помагат при отслабване. Сълзите от раздразнение на окото нямат същия ефект. Според Пит Сулак най-полезно е да се плаче между 19 и 22 ч., когато хората са в компанията на близките си.

За стимулирането на процеса може да се гледа някой тъжен филм. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: отслабванеплач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Nessie преди 7 години
Пък и без това ако бях в Англия се бих разревал, че живея в т.ъпата без извинение Англия. И леко я бих наводнил.
5
0
 
3
 
! Отговори
Nessie преди 7 години
Отслабва се, само ако плачеш в село Алгетааайн в подножието на гр. Койнщирк, на куково лято. Хайде стига глупости, ще депресирате народа! Ако се разплача за да отслабна малко, да не ме смятат за чудовище ще наводня Лохнес! Няма да наводнявам Шотландия, я!Е, ако бях в Англия с радост лекичко бих метнал вода на брега...
4
0
 
3
 
! Отговори
Смехурени Смехури преди 7 години
Да бе, ще плачем! С плаченето човек само се депресира, по-добре е да се смее! Човек не трябва да плаче!
3
0
 
5
 
! Отговори
по-добре се смейте преди 7 години
ще отслабнете най-малко толковапри плач намалявате килата в резултат на дехидратацияпри смях-тренирате коремната мускулатура, топите мазнините, лекувате болките, гуделичката мозъка в зоната на емоциитеи оставате хидратираниА сълзите са оръжието на жените да пазят мъжете си или да искат ново палто примерно
2
1
 
6
 
! Отговори
жена преди 7 години
точно обратното
1
5
 
10
 
! Отговори
ПП АТАКЛАРЪ преди 7 години
Пускайте си записи от хатентатите из Европа и ревете на воля. Като алтернатива може и Титаник. Ей туй копче Лео не умиргаше и не умиргаше. Упорито бе. Ама накрая глътна вода.