Ръце скръстени, крака прибрани - езикът на тялото?

Кое какво значи и как да го разчетем? Вижте!
20 юли 2017 22:24, Eкип на Teenproblem
0
Ръце скръстени, крака прибрани - езикът на тялото?
Снимка: Instagram

Езикът на тялото говори по-разбираемо дори от вербалния език. Чрез него можем да казваме на отсрещния куп неща и ако той е добре запознат с тази материя, ще ни разбере, ако пък не е възможно да бъде манипулиран.
 
Изразяването на нещо чрез мимики и жестове е неизменна част от ежедневието ни независимо дали го усещаме или не. Чрез тях изразяваме допълнително емоция към това което искаме да кажем или съобщаваме нещо ново.
 
Има жестове, които несъмнено не пропускаме да използваме ежедневно.
 
Това е махането с ръка за здравей, усмивката и пр. Разбира се, не всяко движение е жест. То се превръща в жест тогава, когато носи информация на някого. Краката са най-верните показатели за това как се чувства някой.
 
Причината е, че при разговор обръщаме най-малко внимание на краката си и така контролираме жестовете по-трудно. Така събеседникът може да разбере какво е нашето състояние. Но в повечето случаи измерваме движенията си, като предаваме именно тази информация, която искаме и скриваме (ако е възможно) тази, която не бихме желали да се разпространи.
 
Такъв е случаят с жеста, който говори ясно за власт и казва „Аз съм повече от теб!”. Изразяваме го, когато държим ръцете си пред гърдите, а пръстите на едната ръка се допират до пръстите на другата.

Още за езика на тялото можете да прочетете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: тялоезик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари