Спестовник: Готвач приготвя чипс... от обелки

Доминик Флетнер определено използва всичко докрай!
10 мар 2018 22:00,
7
Спестовник: Готвач приготвя чипс... от обелки
Снимка: архив Reuters

Останките, които повечето главни готвачи изхвърлят - обелки от картофи и моркови, стебла от броколи, изрезки от домати, са специални съставки в менюто на кулинар от Германия, предаде ДПА.

Доминик Флетнер, главен готвач в хотел "Сейл Сити" в Бремерхафен, от четири години се стреми да използва всяка част от плодовете и зеленчуците, за да намали хранителните отпадъци, пише БТА.

45-годишният кулинар не крие, че в началото е било трудно, но с годините усилията му са дали резултат.

Останки, редовно изхвърляни от другите мастър шефове, като например обелки от картофи и моркови, Флетнер прави на чипс, с който гарнира салати.

Стеблата от броколи готвачът превръща в пържени шницели, а изрезките от домати се озовават в супи, вместо в кошчето за отпадъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
После клиентите така и така ги хвърлят... гозби от отпадъци.
3
2
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Защо непрекъснато се съобщават годините на хората....искам някой да ми обясни....
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и?????? Каква е поуката??? Пийте само кола и швепс ли?
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сетих се за вица дето оня купилн2 кренвирша и ги изпекъл за любимата, от теловете накрая на обелките направил обици, обелката -презерватив, а сметана за кафето - няма да ви кажа...