Дъщерята на Деп и Паради е Айсидора Дънкан

Лили-Роуз Деп в "Танцьорката" на Киномания
26 окт 2016 12:55, Петя Славова
0
Дъщерята на Деп и Паради е Айсидора Дънкан
Снимка: Instagram

Дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради е Айсидора Дънкан на Киномания. Лили-Роуз Деп участва във филма

"Танцьорката" на Стефани ди Джусто, посветен на една от законодателките на модерния балет - Лои Фулър. С оригиналните си танци тя завладява Париж, а после и целия свят. Френската певица Соко играе Фулър в партньорство с Гаспар Юлиел и Лили-Роуз Деп - като нейната ученичка и бъдеща съперница.

"Танцьорката" е сред трите филма, посветени на именити хора на изкуството, които ще бъдат показани на шестия Фестивал на френското кино в рамките на Киномания. В афиша са 10 заглавия, избрани от екипа на НДК в традиционно партньорство с Френския културен институт в София.

"Сезан и Емил Зола" на Даниел Томпсън разказва за бурната и вълнуваща младост на двамата артисти, за силната, сложна и противоречива връзка между тях, когато Емил Зола става известен, а Пол Сезан все още е пренебрегнат от публиката. В главните роли са Гийом Гайен, Гийом Кане и Сабин Азема.

"Господин Шоколад" на Рошди Зем е посветен на клоуна, носещ същото прозвище - първия тъмнокож цирков артист във Франция, достигнал огромна популярност в края на 19-и в. Омар Си и Джеймс Тиере играят във впечатляващия филм - със зашеметяващи декори и забавни клоунади.

Ламбер Уилсън, Одри Тоту и Пиер Ниней са сред актьорите в "Одисеята на Жак-Ив Кусто" на Жером Сал - за великия океански изследовател и пътешественик.

Сред звездите в продукциите от Фестивала на френското кино в рамките на Киномания са и Гаспар Юлиел, Натали Бай, Марион Котийар, Венсан Касел, Леа Сейду в "Това е само краят на света" на Ксавие Долан, Сандрин Бонер в "Последният урок" на Паскал Пузаду, Жюлиет Бинош и Валерия Бруни Тедески в "Тихият залив" на Брюно Дюмон - от конкурсната програма на Кан,

Според организаторите не е за пропускане и "Зимна песен" на Отар Йоселиани, който брилянтното противопоставя различни епохи с характерния си ироничен поглед, осмива обществото и порядките му, като разбулва противоречията в системата. Участват Рюфюс, Амиран Амираначвили, Пиер Етекс, Матиас Юнг, Тони Гатлиф, Матийо Амалрик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари