Професионална господарка оплю "50 нюанса по-тъмно"

Филмът по-лош и от предшественика си, смята специалист
22 фев 2017 14:52, Петя Славова
21
Професионална господарка оплю "50 нюанса по-тъмно"
Снимка: Форум Филм

Еротичният филм "Петдесет нюанса по-тъмно" беше разкритикуван остро от професионална "господарка" заради "патетичния и объркващ" начин на пресъздаване на БДСМ практиките, пише в. "Дейли експрес".

Още по темата

Сандра ла Моргийз, експертка по БДСМ (връзване и дисциплина, доминиране и подчинение, садизъм и мазохизъм), е написала "унищожителна" статия в "Хъфингтън пост", посветена на погрешните представи, които филмът "Петдесет нюанса по-тъмно" с Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в главните роли "насажда" у зрителите, пише БТА.

"БДСМ е здравословна практика за хора, спазващи принципите за безопасност, доброволност и разумност. Като професионална господарка постоянно се стремя да бъда по-любяща, състрадателна и почтителна с подчинените си, а не да ги подлагам на манипулации и тормоз", пише Ла Моргийз.

Експертката се позовава на скорошно изследване, публикувано в сп. "Journal of Sexual Medicine", според което повечето хора, практикуващи БДСМ, са по-спокойни и екстровертни.

"Поради тези причини и заради досадното "ванила" пресъздаване на БДСМ практиките, намирам филма "Петдесет нюанса по-тъмно" за патетичен и объркващ представите за същността на този вид отношения. В действителност те представляват връзка, белязана от загриженост и интимност между доминиращия и подчинения партньор", допълва специалистката.

Филмът "Петдесет нюанса по-тъмно" получи единодушни негативни отзиви от критиците, много от които го определиха като още по-лош от предшественика си "Петдесет нюанса сиво"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Миро Минков преди 7 години
До Flex и ВъзторженаКоментара на Flex не само, че ме остави без дъх, но ме накара да изпадна в гърлен смях, заради факта, че може с толкова малко думи да се кажат адски много неща! Парад на въображението! Коментарите и на двама Ви доказват, все по-голямата нетърпимост към безличните творби от последните години, наричащи се "продукти на USA-киноиндустрията". Адмирации...:)))
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм гледал нито един от тези филми. Това е отдела в Холивуд за перверзни творби - има си хора да гледат такива, що не.
17
0
 
5
 
! Отговори
Възторжена преди 7 години
До FlexВашият коментар ме остави без дъх! Браво! Единственото за което съжалявам е, че не мога да поставя 1000 плюса пд него.)))))))
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата част беше бездарно тъппа. Чак като е изгледах разбрах,защо жените толкова е хвалеха. Ами те 80% са си тъппи. погледа им за кино стига до сериала Приятели : )
15
0
 
11
 
! Отговори
Сексофайников преди 7 години
БДСМБългарски Държавен Стандарт (микро)На криви ракети...
14
0
 
3
 
! Отговори
орк преди 7 години
аз си ммислех, че този филм ще е поне софт пOrно...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
na awtorkata na romana qvno ne i dostiga fantasiq!
12
0
 
8
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Гледах 10 мин. от него и се отказах ,че е много *** .
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петдесет нюанса дриСлИВО
10
2
 
24
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Таз историйка е за малки таман проебали се ученички и за стари моми-недоебки. Ясно е, че идеята не е да ни разкрие истината за живота на БДСМ хората.Които от своя страна си имат нужда от психиатър, не от господарки.
9
0
 
50
 
! Отговори
Flex преди 7 години
Само този, който е кихал над пепелник, знае какво е това "50 нюанса сиво"...
8
0
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
тъпо, по - тъпо, най - тъпо, 50 нюанса сиво
7
0
 
42
 
! Отговори
tarbuh преди 7 години
Който е превеждал статията - pathetic на български се превежда като 'жалък', а не "патетичен". Патетичен означава с патос, тържествен.
6
0
 
15
 
! Отговори
нанадолу по стълбата преди 7 години
Прав е специалистът ,че филмът предшественик е лош , а този е още по-лош. Поне един да каже "Царят е гол" относно съвременното патологично филмово бозаджийство !
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По лош от предишния??? Не може да бъде.. като гледам на снимката, главната актриса и в тази част показва невероятна актьорска игра и талант, хапейки устни!!! Колко артистично....
4
1
 
17
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Е, *** в друга статия тъдява се твърдеше, че родните муцки умират баш на тая ванила да ги закара "милото" шкемберляче...
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мдааа, още прабаба ми викаше - няма ли в една спалня BDSM, зян е. Дее и извратеняците, излизат с поучителен тон да си натрапват мерзостите.
2
0
 
40
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
У нас последователка на подобна практика уби мъжа си,така ,че образование му е майката, повече и тренировки .
1
0
 
12
 
! Отговори
Експертка по БДСМ преди 7 години
БУАХАХАХАХАХА