Скандал с логото на кандидатурата ни за зимна олимпиада

Стана ясно логото спечелило конкурса за емблема на кандидатурата ни за зимните олимпийски игри през 2014. Отзивите от него обаче са между присмех и отчаяние.
18 яну 2006 17:12,
Скандал с логото на кандидатурата ни за зимна олимпиада
Това е "победителя" в конкурса
След като спортният сайт спорт1.бг публикува логото, спечелило конкурса за емблема на кандидатурата ни за зимните олимпийски игри през 2014 година, се разрази скандал който е на път да лиши София от подкрепата на жителите и.

Логото е прекалено авангардно и нетрадиционно и е нужно много въображение за да се намери концепция в него. Такова въображение не прояви публиката, която в коментарите си в интернет категорично без никакво изключение го разкритикува. Реакциите  в болшинството си са  гневни и нецензурни, но има и такива които показват чисто разочарование.

Логото е изготвено от агенция "Киви", а комисията, която го е одобрила е в състав: проф. Георги Чапкънов, проф. Тодор Варджиев, доц. Кирил Гогов и Божидар Икономов. Победителят е спечелил 5000 лева.

Мнението на  хората обаче е, че става въпрос за шуробаджанащина при избира на победител и по този начин се хвърля сянка върху цялата ни кандидатура за зимните олимпийски игри през 2014 година. Кандидати за олимпиядата ще бъдат също и Русия, които се очертават като фаворити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации