"Надежда" става музей

Подводницата е произведена преди 50 год. в СССР и от 10 години ръждясва във варненския залив
25 юли 2008 13:27,
13
"Надежда" става музей
Снимка: БГНЕС

Подводница “Надежда” няма да отиде за скрап, а ще се превърне в музей.

Миналият месец машината излезе от експлоатация на Военноморските ни сили.

"Надежда" е произведена преди 50 години в Съветския съюз.

На въоръжение в Българската армия е от 1972 г., а преди да излезе от експлоатация, 10 години беше без батерия.

В Съюза на подводничарите, който е инициатор на идеята вече е получен положителен отговор от министъра на отбраната Николай Цонев.

Все още не е ясно къде ще бъде поставена "Надежда", но идеята е да бъде превърната и в музей на вода, за да привлича повече туристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Боцмана преди 15 години
В момента най големите *** излизат от военният профил на военноморското училище!
11
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ преди 15 години
ВИЖ БЕ , АЗ СЪМ ЕЛ . ИНЖЕНЕР И КОГАТО СЪМ БАЧКАЛ ПО КОРАБИТЕ ОТ ВМС ТИ СИ ПРАВИЛ ***. ЗАТОВА МЕ ЧУЙ, ЧОДЖУМ, ЗАЕДНО С БОЦМАНА ХОДЕТЕ ГО ДУХАЙТЕ!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Това е поредната далавера с въоръжение, което е негодно, защото работната честота на захранването и е 60Hz" абе *** смотан,ти понятие от ел.имаш ли си?Честотата с която се захранваме също не е = константа,а е променлива величина,която има зададени параметри,но зададеното не е "даденост"..Само кухи *** като теб пишат такива глупости.
9
0
 
0
 
! Отговори
Боцмана преди 15 години
Не виждам как ще ни пазят граничните ти полицаи,като катерите,които им докараха са малко по стари от фрегатата,за която се изказваш неподготвен!А знаеш ли какво им монтираха на катерите отпред на носа?РУско зенитно оръдие ЗУ-23,така,че да ти пикая на катерите!Вие освен да застрелвате турски бракониери в гръб-за друго не ставате,макар че за това взеха и почитни граждани да ви правят!
8
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ преди 15 години
Не те знам какъв си ми боцман, ако си истински, ясно е , нямаш нищо в манерката, ако ли не си, май и ти си намазал от далаверата с дизела и затова така се пениш. А преди да се закупи перфектната станция захранването да не беше на слъчеви батерии , бе ***? Абе каквито са ни корабите, такива са ни и боцманите. Добре, че има гранични полицаи - те да ни пазят.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
a kakvo stana s datskata 40 i kusur godi6na podvodnica,koiato kupihme?
6
0
 
0
 
! Отговори
Боцмана преди 15 години
Чул си нещо дето някой ти е разправял и сега искаш да изпъкнеш като свински мъде в рядка кал!От самото си идване фрегата "ДРЪЗКИ" си е на дизелово гориво(нашенско производство),а колкото до бреговото захранване-беше закупена и монтирана станция,която си работи перфектно и когато тази,а и някоя от следващите фрегати са на бряг получават захранване от тези станции,а не горят дизелово гориво!
5
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ преди 15 години
И двете ни подводници са абслютен *** - тесни, мръсни, абе руски ***! Стават само за скрап....Както и най-новата "белгийската фрегата. Някой знае ли по колко тона дизел изгаря в денонощие изгаря генератора и и защо този дизел се доставя ежеседмично от Гърция. Това е поредната далавера с въоръжение, което е негодно, защото работната честота на захранването и е 60Hz и тя не може да се включи към бреговата ел. мрежа. Да не говорим, че системите и за свръзка въобще не са съвместими с нашите. Някой обаче взе комисионната и още ще вземе за другия белгийски ***!
4
0
 
0
 
! Отговори
Bandit преди 15 години
Това, че една машина е на въоръжение към българската армия, не значи, че се ползва активно. Има стотици стари руски камиони и джипове, които са на въоръжение и все още не са бракувани.!
3
0
 
0
 
! Отговори
Крали Марко преди 15 години
Значи до преди месец това НЕЩО е имало хора на борда си......това са безумни смелчаци!
2
0
 
0
 
! Отговори
MaxXx преди 15 години
Мдам...то цялата ни армия е въоръжена така....с музейни експонати :D
1
0
 
0
 
! Отговори
Заьо преди 15 години
Купете й Дюрясел бе ееее...