Целта на терористите: Албанска държава вътре в Македония

В Куманово са блокирани улици, има засилено полицейско присъствие
Обновена: 15 май 2015 14:01 | 15 май 2015 13:40, Елка Василева
18
Целта на терористите: Албанска държава вътре в Македония
Снимка: архив, Reuters

Целта на терористичната група от Куманово е била създаване на албанска държава вътре в Македония по принципа на Република Сръбска в Босна и Херцеговина. Това заяви Сулейман Османи – един от терористите от Куманово, който се предаде на полицията, но после успя да избяга, за РТВ Косово.

Османи отрече групата да е имала материални цели. Според него нейните членове са общо 2000, пише на сайта си сръбският вестник "Блиц".

Още по темата

Мъжът каза още, че членовете на групата не са се предали, защото са им свършили боеприпасите, а защото един от тях разговарял с някого по телефона и му е било казано, че в квартала се намират и представители на ОССЕ.

"Мислехме, че ще ни поемат от ОССЕ, а не полицията. Ако знаехме, нямаше да се предадем, а щяхме да се борим, докато не загинем", каза Османи.

След като бил арестуван, той е бил принуден да покаже мястото, където е било укрито оръжието от акцията при село Гошинце, при което успял да избяга от полицията.

Междувременно полицейското управление в Куманово от нощес е под силна полицейска охрана, а улиците около него са отцепени. Подозира се, че причината за това е издирване на терорист, който е успял да избяга от полицията.

Около полицейското управление се намират ключови сгради, държавни и местни институции.

Говорителят на македонското МВР Иво Котевски заяви само, че се предприемат мерки за сигурност в Куманово.

Нощта в града е протекла спокойно. При въоръжения сблъсък на 9 и 10 май в Куманово – третия по големи град в Македония, бяха убити осем полицаи, а 37 бяха ранени. Полицията откри телата на 14 въоръжени мъже, а 30 души от терористичната група се предадоха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: македонияКуманово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
7
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Шири се мнение по света, - че ако се хвърли една атомна бомба в изсраил ще спре ислямизацията на Европа мигновено, диваците сами ще се върнат в Африка и Азия, американците ще натъпчат ако останат живи евреи в оня полуостров на мексиканска територия - имало е предложение сред евреите след войната там да си направят изсраил. Ще ги натъпчат заедно с милионите мексиканци, китайци, индийци и араби като *** в бутилка, - израза е израелски - така биле натъпкали палестинците в Газа.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта на Америка в Македония е да не мине през територията й Турски поток. За това подготвят, финансират и въоръжават терористи, които да свалят законно избраното правителство и да освободят място на поставени от САЩ марионетки. Те естествено ще спрат преминаването на Турски поток през Македония.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PROZZZZ GURBETCHIYA. AMA MNOGO PROZZZ TA CHAK DRANKA NA KUHO.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пуснали ги ама друг път-това да не е нашето правосъдие-там ги пускат - ама от 10 - тия етаж
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
фанали ги па после ги пуснали....па да ги бехте застреляли вместо да ги пускате.. сега кво ?пак ще ги фанете после пак ще ги пуснете. докато не умрат от старост?
9
4
 
6
 
! Отговори
тих великан 681 преди 8 години
Каквато и да е схемата,не е от нас.Но е възможно или допускам,че може,ако македонците ПОжелаят да влязат бързо в ЕС и да се облагодетелстват от защитата от нас,ако сами пожелаят да се присъединят към нас.Езика ни е по близо от на гърците с тях.Сърбите и те имат претенции.Да решават сами.Щом нашите военни са били готови на сценарии за помощ,дано осъзнаят,че друг няма да се притече,както ние се притекохме!!!!
8
1
 
19
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 8 години
Поредното доказателство ,че в бюрм живеят българи : полициjата им е ефективна ,колкото българската . Терорист и убиец на полицаи оставен да избяга , хахаха плаче ми се
7
1
 
15
 
! Отговори
инспектор Гардже преди 8 години
Същия , който нареди да застрелят Кенеди ...и двамата братя ....как така кой ...
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно КОЙ е накарал македонските граничари да се оттеглят от границата малко преди терористите да влязат и така да ги улеснят максимално.
5
1
 
8
 
! Отговори
инпектор Гардже преди 8 години
Само не разбрах, защо на *пуснат* казвате *избягал* ...щом в пресата излиза тази версия и човека който я е разпространил е " избягал" значи 110% не е това истината :))
4
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото както в Украйна - путинска държава вътре в Украйна !Опс, там пориткоректно се наричат "опълченци" и "бунтовници" ... Нали така повелява ПРОПАГАНДАТА ?
3
8
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Запада създаде измеслената държава Косово но съвсем истински ислямски плацдарм към ЕС. Следващата стъпка е Македония. Българските управници не трябва да се изненадват като открият в 1 момент че имаме обща граница са Албания! Същите, напълно раболепно се съгласиха на това!
2
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, че имаме информация директно от източника- албанците искат да превземат Македония, кратко и ясно. Разните експертчета и журналисти, които през последните дни се опитваха да ни убеждават, че не било на етническа основа, сега съвсем спокойно могат да си скъсат дипломите.
1
8
 
25
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
to i zelta na dps-to e turska republika v Balgaria,no dali upravliavashtite praviat neshto za da go predotvratiat.