Скопският "Дневник": Как така ние крадем, а Гърция не краде българската история?

В България нямало реакции на изказването: Македония е гръцка!
Обновена: 20 окт 2016 10:45 | 20 окт 2016 10:44, Елка Василева
88
Скопският "Дневник": Как така ние крадем, а Гърция не краде българската история?
Снимка: архив, Булфото

Как така ние крадем, а Гърция не краде българската история, пита в публикация македонският вестник "Дневник", като изтъква, че двете страни членки на ЕС не могат да се договорят чии са македонците.

Българските държавни ръководители през последните два дни не излязоха с никаква реакция на завчерашното изявление на гръцкия президент Прокопис Павлопулос, че "Македония е гръцка", направено на честване във Воден, пише изданието.

Още по темата

Мълчанието на официална София след серията изявления на гръцки държавни представители за "гръцкия характер на Македония" на това, че "кръстникът е избрал грешното име за Република Македония" стана вече традиция, твърди изданието.

Това отношение е учудващо, тъй като сред българската политическа, експертна и друга общност съществува единна позиция, че негръцкото население, което живее в Егейска Македония, е с български етнически характер. Такава позиция за българския характер на населението, както е известно, присъства и когато става дума за македонското население в рамките на Република Македония, която се обозначава с тезата "един български народ в две държави", се казва в публикацията.

Българските функционери и особено настоящият президент Росен Плевнелиев са изразявали досега многократно публично позиции, с които официално Скопие е обвинявано че "краде българската история".

На една от срещите си с македонския президент Георге Иванов, проведена в Белград, българският президент Плевнелиев поиска "да престане манипулацията и идеологизирането на историята в Македония", пише още "Дневник".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
5
 
! Отговори
ОХРИДСКИ преди 7 години
До Тукидит Панаиотис.Нещастнико ,всички имена ,които си изброил са имана на древни траки. Чети не само фалшивата гръцка и македонстична история ,но и тази написана от арменци ,египтяни ,перси ,индиици и римляни и тогава ще ти стане ясно ,че наи-древния народ в света са нашите предци траките,създали наи-великата култура и цивилизация ькоято гърци и македонци крадат ,а в главата ти има мармалад.
68
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Гърция не краде българска история, защото претенциите й са към южна Македония, а нашите - към източна Македония. Освен това гърците нямат претенции цар Самуил да е техен цар и т.н....просто.тии. И въобще България не ви иска, историята обаче си е наша.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЖЕЛАВАМ НА МАКЕДОНЦИТЕ ГРЪЦКО ВЛАДИЧЕСТВО ЗАЩОТО МНОГО СЕ ОБИЧАТ А НАС НИ МРАЗЯТ ТАКА ЧЕ ЛИЧНО АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ТАЗИ НАЦИЯ ЗАЩОТО ЗАРАДИ КЬОШЕТО МАКЕДОНИЯ БЪЛГАРИЯ ГУБИ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерак от векове за векове . Има не малко исторически сведения , че Гърция е македонска .
65
1
 
19
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
Гърция не им признава името, Българите не им признават националността, Сърбия не им признава църквата и Албания направо иска да си я взима. Простите "македонци" целия свят им e крив, само тe са прави.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз се моля само да не излезе някой политик наш и да подкрепи тая глупост, че "крадат" гърците история от нас ,че ще е голям резил .Гърците имат претенции единствено и само за името в което са си напълно прави.
63
1
 
16
 
! Отговори
Бай Курти преди 7 години
Я бре макета, оти довеждане у Българско за паспорти ами си не седите у македония А?!
62
10
 
8
 
! Отговори
Тервел преди 7 години
По принцип са прави.Трябва да защитаваме позицията си пред всеки.Така че в случая протестна нота срещу гръцкото изказване е просто задължителна.Иначе олекваме пред всички свои съседи.
61
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илат=ЕладаКреш=Криткряшци=гърцилабътци=евреитирбашци=от сирийския град Тирбейнеки=финикийциБал-Истан=Палестина
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
(75) Кряшците разпространилисвоя език,но самите те приелибългарските имена и обичаи.(76) По-късно, за да се отдалечатот българите,кряшските царе взелинякои лабътски обичаи (77) нали лабътцитевсячески им помагалиот неприязън към илатците,които ги изтощавали с набезите си.(78) Илатците, които избягалив Бал-Истан, съчинилипесен за това,как изгубили земята си.
59
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето ви малко да пиете от Извора...(71) Тирбашците разбиливойската на джиенците, а сетнев съюз с лабътцитезавладяли целия Илат.(72) Една част от илатските българисе укрила на Креш,но тирбашците завзелии този остров.(73) Превзели го с помощтана лукавите бейнеки,които решили да станатнезависими от българите.(74) За спомен от победататирбашците почнали да се наричаткрешци, а ниеги наричаме кряшци...
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за преписвачите от интернет без проверка на информацията да кажа, че Георги Димитров (едва ли 70% от драскачите знаят кой е тоя) е бежанец от Македония по онова време все още турска провинция.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До ТукидидДрън дрън, и турците се заселват по крайбрежието ,преди да стигнат до Виена.
56
8
 
10
 
! Отговори
До Тукидид преди 7 години
Повечето от изброените са ТРАКИ!Гърците крадат не само наша, а и историята на Траките. Анализирайте само т.нар. "Древно-гръцки митове и легенди", всичко е взаимствано от траките. На Балканите гърците идват по-късно и започват да взаимстват от по-издигнатата тракийска култура ..само вижте златните съкровища (лазерна прецизност) и спора е излишен. Спарта и Елада..това са тракийски държави, а не гръцки, да не говорим пък за Троя. Гърците идват от Египет и се заселват в Мала Азия, по крайбрежието.
55
3
 
8
 
! Отговори
оня от северозападо преди 7 години
Абе тва македония ,къде беше...
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТУКИДИД ПАНАЙОТАСНе, това са гърци, но в днешна Македония преобладаващото население са българи и албанци.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Илинденското въстание хиляди "македонци" бягат в България? Сегашните макета "журналисти" могат ли да обяснят това?
52
12
 
6
 
! Отговори
ТУКИДИД ПАНАЙОТАС преди 7 години
ГЕНЕРАЛ ПТОЛЕМЕАС , КАССАНДЕР, ЛИЗИМАХОС, АДМИРАЛ НЕАРХ, ПЕРДИКАС, АНТИПАТЕР, СЕЛЕВКИД ВЕЛИКИ, АНТИОХ ЕПИФАН ВЕЛИКИ, ФИЛОТАС СТРАШНИ, КРАТЕР ВЕЛИКИ, ДЕМЕТРИОС ПОЛИОРКЕТ, ДЕМЕТРИОС МОНОФТАЛМОС, ХЕРАКЛИАС ТЕСАЛИД, КЛЕОПАТРА ВЕЛИКА ПЪРВА..АМИНТАС = ЦАР НА МАКЕДОНИТЕТОВА БЪЛГАРИ ЛИ СА ???
51
0
 
15
 
! Отговори
Откровен преди 7 години
Ами българските управници се страхуват Гърция да не ни изпрати десетки хиляди нашественици. Иначе въпросът е много правилен.
50
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговора е лесен - Македония е гръцка, а македонците са българи.