Гърция под пълна блокада – пак стачки, пак срещу икономии

Лекарите също ще протестират, ще приемат само по спешност
17 май 2017 08:37,
11
Гърция под пълна блокада – пак стачки, пак срещу икономии
Снимка: Reuters, архив

48-часова стачка започват болничните лекари в Гърция срещи новите мерки за икономии, договорени от правителството с кредиторите на страната. Те се включват към стачката на журналисти и служители на фериботите, които започнаха вчера.

Така днес няма да има достъп до островите нито по въздух, нито по море, предава БНТ. Днес за 4 часа стачкуват авиодиспечерите, това означава, че има отменени много полети. Градският транспорт също няма да се движи. Лекарите ще приемат само по спешност.

Мерките за икономии трябва да бъдат приети, въпреки социалното недоволство.

Лекарите обвиняват правителството, че новите мерки не само ще доведат до орязване на пенсиите, но и до уволнения и съкращения в здравната система. Стачката в болниците съвпада с общата стачка на двете най-представителни синдикални централи в страната. Тридневните протести стават в момент, когато в парламента текат дебати по законопроекта с новите мерки за икономии.

В рамките на предварителното споразумение, постигнато с кредиторите в началото на месеца правителството прие да плати над 3 милиарда евро, като събере тези средства от съкращения на пенсии и от данъци. Законопроектът трябва да бъде гласуван утре, а окончателното споразумение по тези мерки трябва да бъде финализирано до срещата на Еврогрупата на 22-ри май. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: стачкаГърцияикономии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
Гол и бос преди 6 години
Кога ядоха кИФтетата не реваха. Ама и не работеха кой знае колко повече отколкото сега с тази стачка. Просротията им е вродена.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия е великакочина :)
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
200 000 000 000 ? помощи са им били малко. Още искат гърците.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ощеее може :)) Като се смяхте преди 10 години на България, колко била бедна .....Не ривахте.
6
3
 
18
 
! Отговори
Просяк преди 6 години
До 2Добре де, когато аз протягам ръка защо ме гледат с презрение, а когато гърците го правят това се смята за проява на достойнство?
5
8
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
А виж първо какво е в БГ бе киртак пък после гледай в Русия или друга държава. Ударил си двойна доза още рано сутринта и се правиш на мъж тука. Ай ште е.. тия софииски евроатлантически нещасни ***....сти.
4
1
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
няма по-добър начин за поробване от това да даваш на някого пари даром, парите пристрастяват като наркотик, "тариката" привиква и след това е готов на всякакви унижения за да не му ги спреш.
3
9
 
19
 
! Отговори
do 1 преди 6 години
ЕС в велик защото дори в фалирала Гърция гърка взима 5 пъти повече пари от великия руснак,и хиляди руснаци емигрират и работят в Гърция.Малка Гърция която няма ни ядрена космическа армия,нито петрол и газ.В Гърция има свобода,народа може да протестира,гърците са истински мъже щото излизат по площадите и се бият с полицията,а страхливия руснак,стои,мълчи,пие лусиони до като власта го тъпче,олигарсите си купуват футболни отбори,а той горкия проклина съдбата че се е родил в тази дивашка държава.
2
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на гърците - народ с достойноство.А не родители на агнета, като северните им съседи.
1
10
 
25
 
! Отговори
Русия е велика преди 6 години
Така е в ЕС стачки, отчаяние, безработица, емигранти терориристи бежанци гейове, фалити, криза хахахаха.