Част от българските спасители се прибраха от Турция

Екипите участваха в издирването на оцелели след земетресенията
11 фев 2023 21:41, Анисия Иванова
22
Част от българските спасители се прибраха от Турция
Снимка: Bulgaria ON AIR

Двата военни самолета ''Спартан'', с които заминаха първите български спасители за Турция, кацнаха тази вечер в София. Те бяха посрещнати с аплодисменти и хляб и сол на военното летище "Враждебна".

От тежката си мисия в страната се прибраха планински спасители от Българския червен кръст, членове на аварийното спасително звено на Столичната община, както и кучета спасители, които участваха в издирването на оцелели след земетресенията в Турция и Сирия. 

Тази сутрин двете машини, натоварени с четири тона хуманитарна помощ, заминаха за Турция. С двата полета отпътуваха и още спасители, които да се включат в издирването на оцелели след трусовете. Сред тях са и строителен инженер с двама строители, които ще прокарват тунели в съборените сгради, за да могат спасителите да влязат.

Много опасности, прах и отломки от разрушени сгради – това бяха първите впечатления, които споделиха част от спасителите след завръщането в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
1
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Да спасяваш хора от земетресение не е като да стоиш в офис по цял ден и да играеш белот. По-добре да не бях отивали като не могат да издържат. Така ставаме смешни като държава. Отиваш там и стоиш докато имат нужда от теб. Тез самолети да не летят с вода.
15
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
един от спасителите от общината каза че турските спасители имат практика да не себутат в опасните места и да гледат сеир докато чуждите спасители си рискуват животаза да извадят турските граждани като чух това не можех да повярвам на това и ниеси рискуваме живота за какво намерете изказването от снощи от първия спартанкоито кацна по тъмно в софия
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 19 - Я прочети дали са се сменили екипите! - И нашите избягаха като германците и австрийците. А там има РАБОТА още дълго време.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сменили са се екипите.Едните си идват,другите заминават.А и след като се разчисти всичко,няма повече кого да търсят.Вече се мина една седмица.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах отчета или няма такъв вече, колко спасиха, колко изровиха, какво построиха и.т.н.! Е като няма какво да отчитат - какво си купиха? На никой повече не вярвам! Тъжно, но такава си е истината вече! Как са хората от Подбалкана след наводнението или са още на палатки? Български де би ли!
11
2
 
6
 
! Отговори
До Мелчо Гибсънчо преди 1 година
Сигурно е много лесно като тебе да се стои на топло и да се чопли телефона с грозни коментарии.
10
11
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Много рано се прибират, нещо се е случило, но няма да ни кажат, явно не е политкоректно. Или просто им е домъчняло за мама и тате и затова се връщат.
9
3
 
5
 
! Отговори
До12 преди 1 година
Ти какво правиш в Австралия бре?От там лесно се дава акъл.Върни се умнико за да промениш ,,примитивите..."Едва ли ,седи си при кенгурата и скачай скачай...Голям смях са емигрантите ни.Заминават и явно там от белия прашец ,,поумняват".В действителност са страхливци и не се връщат тук с толкова много акъл да променят България.
8
5
 
18
 
! Отговори
преди 1 година
Защо се прибират толкова рано ли??? Ами защото не четеш чужди медии където споменават за престрелки и надигащи се боеве. Червения кръст изтегли хората вече. Става опасно и могат да бъдат застреляни. Аз ли да те светвам от Сидни Австралия, като ви хранят с жълтении. Истинската информация е в чужди медии, ама балканския примитив не владее чужди езици как да я прочете...
7
5
 
4
 
! Отговори
П преди 1 година
Браво на спситетелите и кучетата?Но, защо се прибират толкова рано?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега остава и спасителите от Сирия да се приберат.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажа на шефа,че като си свърша работата очаквам да ми разточи баница.
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да излизаме ли всяка вечер да им ръкопляскаме?
3
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибраха се преди да са заминали.
2
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на екипите от спасители и на кучетата! За съжаление в тези ситуации на стрес и непрекъснати трусове кучетата се изтощават по-бързо от хорат и затова се нуждаят от почивка.
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво ,не се издържа лесно на тези гледки.