Асад се зарече да не отстъпи в битката с враговете

Ще защитава договорените с помощта на Русия зони за деескалация
Обновена: 12 май 2017 10:29 | 12 май 2017 10:07, Елка Василева
74
Асад се зарече да не отстъпи в битката с враговете
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад заяви в телевизионно интервю, че няма да отстъпи от битката със своите врагове, предаде Ройтерс.

Говорейки по беларуския канал ОНТ, Асад обеща, че ще защитава договорените с посредничество на Русия зони за деескалация и се зарече да смаже с подкрепата на Иран и Хизбула онези сили, които се опитат да нарушават тези зони.

Според него зоните за деескалация дават шанс на бунтовниците от въоръжената опозиция да предадат оръжието си и да се "помирят" с правителството, а освен това осигуряват защита на цивилното население.

Асад заяви, че преговорите в Женева за решаване на сирийския конфликт не са дали резултат, предаде ТАСС.

"Що се отнася до Женева, тя си остава място за медийни срещи. На нито една от женевските срещи не бе направено нищо конкретно, дори на една милионна от процента", заяви Асад.

По думите му мирните преговори в Женева имат за цел сирийските власти да направят отстъпки.

"Аз обаче няма да направя нито една отстъпка, тъй като президентът няма право да прави отстъпки в национален мащаб. Такива решения се вземат на общонационално, общонародно равнище, за тях е необходим референдум", каза той.

По думите на Асад той може да направи отстъпки "по лични въпроси, но не и по суверенитета, националните интереси, конституцията и независимостта" на Сирия.

Сирийският президент отбеляза, че въпреки сложността на положението той не се е уморил, а по-скоро противниците му са се уморили "от една лъжа, която така и не доведе до желания резултат".

"От друга страна, когато западните политици искат да заклеймят някого, те казват, че той не отговаря на демократичните норми, но това всъщност означава, че той е патриот", заяви Асад.

Той каза, че слуша обвинения по свой адрес от много години, защото е водил независима политика.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: СирияБашар Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Премахването на светските режими на "сатрапите" само отприщи фундаментализма в арабският свят. В този смисъл тези които скроиха това са истинските престъпници
38
1
 
2
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Този и др. трябва да вземат пример от Б.Б. как се дава оставка при 1-ва капка кръв и как народа пак го избира....и така до 3000 год. !
37
0
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
Do Anonimen46 Ти катo си роб,и се гъзиш на който те напъне.Остави мъжете да си защитават интересите
36
4
 
21
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
46Нали се сещаш, че ако американците не се бяха месили там, където не им е работа, нищо от това нямаше да стане! А те направиха тия сцени само заради петрола. Изтъкнаха глупостта, че Асад бил диктатор. Какъв диктатор? Че те сирийците го избраха с 90 и кусур процента, диктатор бил.Как става? По тая логика защо не нападнат и ОАЕ, там има АБСОЛЮТНА монархия, ама за жалост не и петрол.Кои са американците, че да определят кой кого ще управлява? После мрънкаха, че уж Русия се месела в изборите им.
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шиитски сатрап искаш с помощта на Иран да анексираш сунитските земи тая няма да бъде,а кво ще кажеш за кюрдите дето завладяха северна Сирия
34
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрия политик гледа винаги благото на хората . Определено АсаД не излезе добър политик . Ще остане в историята , като човека унищожил Сирия. Жалко за милионите хора , които можеха да се къпят в пари от петрол и танзитни такси от Арабите . Но това е режима ...предава народа за сметка на чужди интереси .
33
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се правиш на Непослушко, какво ? Ко стана голям герой? Разби милиони съдби и градили нещо хора. Тея хора утре , като се преберат, какво ще правят ? Всичко е унищожено ?Ние 89та, като решихме проблема в България мирно , какво стана ? Да не би да свърши света ? Заминаха си едни идват други и нещата си продължават ? Кой си ти да се Бориш с големи държави и да се пъниш? Какво доказваш? Едно нищо.
32
1
 
18
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Разбира се, че ако слушкаш и се подчиняваш война няма да има. Белята е в това че всички не искат да слушкат
31
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад, ще е герой колкото и Садам и Кадафи. Всички милиони хора избягали по границите от войната , ще го изядат жив тоя. Разсипа им държавата . Камък върху камък не остана. Можеше просто да се отегли и всичко да си продължи. Ама НЕ нали е негова държавата , не на хората.
30
14
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Ахаха, този сатрап, от който и дяволът бяга, щял да приема бунтовници за "помирение в деескалационни центрове". Направо си ги кани да влизат в концентрационните лагери. Руснаците ще гарантират, ахаха! Кюрдите, кюрдите мноого го обичат Асад. За тях има само един начин за ДЕЕСКАЛАЦИЯ. Като му вземат главата!
29
2
 
12
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
До 34: Националните герои знаят много добре, че са си сложили главата в торбата - те за това са герои, защото не ги е страх. Може и да са били сатрапи, но тъй като след тях нищо по-хубаво не дойде думата не може да е твойта
28
5
 
28
 
! Отговори
321 преди 6 години
Браво на Асад,истински президент на своята страна.
27
2
 
5
 
! Отговори
ха преди 6 години
До 35Какъв офицер какъв флот стига провокации.
26
6
 
4
 
! Отговори
35 преди 6 години
Ако висш офицер от морският флот на Русия ме излъга лъжа та и аз,хахах ,не лъжа *** руски не лъжа,момето таман се беше пибрало сле доставката и случайна среща на едно гостуване на събра на една маса.
25
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очарователен е възторга в който изпадат руските ***, списващи в този червен сайт, когато видят снимка на някакъв сатрап - независимо дали е терориста асад, терориста путин или терориста ким чен грух. Плакаха за Кадафи, плакаха за Милошевич, е предстои ви да плачете и за Асад. Свиквайте с мисълта, защото наближава времето, когато ще бъде изваден от някоя дупка брадясал и ще бъде обесен от своите. Ако не бъде разчекнат преди да стигне до бесилото. Всеки убиец си получава заслуженото един ден.
24
3
 
23
 
! Отговори
дааа преди 6 години
Никакво отстъпление,бий терористите мислещите хора по целия свят са със Сирия и народа.....
23
2
 
6
 
! Отговори
ясно преди 6 години
До Анонимен 33Те я лъжи вече не минават,пъпеш....
22
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяни пак ще ви кажа.ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО.Първите доставки на оръжие за СИРИЙСКАТА ОПОЗИЦИЯ -ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ГИ ДОСТАВИ РУСИЯ,ПЪРВИТЕ ДОСТАВКИ ТРЪГНАХА ОТ МУРМАНСК,БЯХА НАТОВАРЕНИ ПОДВОДНИЦИ С ОРЪЖИЯ И ДОСТАВЕНИ НА ИДИЛ.
21
4
 
37
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Асад ще бъде един ден национален герой ако Сирия издържи на бруталната агресия
20
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за народ може да се плаши със инвалиди и гейове ? Господи колко сте елементарни и промити от руска пропаганда .По нищо не се различавате от талибаните,вие сте същите невежи от 13 век