Повече ползи или повече вреди ще донесе споразумението с Канада?

Корпоративните съдилища са привилегия на външния бизнес над държавите
19 окт 2016 15:30, Екип на Bloomberg
28
Повече ползи или повече вреди ще донесе споразумението с Канада?
Снимка: Reuters

Съществената част от споразумението между ЕС и Канада не засяга търговията. Тя и без това е с много ниски мита и допълнителното им намаляване няма да има особен ефект. Това обяви Чавдар Найденов от "Солидарна България" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него основното, на което трябва да се обърне внимание, е отварянето на обществените услуги за приватизация и върховенството на корпоративните съдилища над конституции, правителства, парламенти и закони.  

По думите на Найденов корпоративните съдилища са привилегия на външния бизнес спрямо вътрешния и представляват нелоялна конкуренция. "Това не са истински съдилища, а корпоративни. Те се влияят от най-богатите си клиент и са известни със своята несправедливост", подчерта той.

"Единствената причина да не се отхвърли и предоговори споразумението е задкулисният натиск на корпоративните лобита", допълни Найденов.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
А, това е истината!
16
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
аз и сега си спомням с носталгия за 90-те години...Вярно нямахме, ток, вода, и какво ли не, обаче имахме надежда....сега надеждата я няма.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
повече вреди. ТТIP окончателон ще унищожи селсокото ни стопанство, а Канада има много малък дял в икономиката ни. Освен това цялата работа би имала смисъл ако падаха визите за ВСИЧКИ държави, не само за Канада. Да не говорим, че сега големи корпорации много лесно ще могат да ни съдят, но ние тях - не. Кока кола може да съди България, но България - Кока Кола - не! С тези споразумения окончателно ще се съсипем
14
0
 
3
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
КАКВИ ПОЛЗИ МОГАТ ДА ИМАТ РОБИТЕ.
13
2
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 7 години
Подхвърля се инфо на парче но пък не се иска нищо от нас в замяна, няма да се обсъжда, няма референдуми така всички сме спокойни и се адаптираме към нови реалностиТова с нечестните картели и корпорации ми звучи като комсомолска пропаганда и естествено един винаги заподозрян Русия
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички проблеми на страната ни идват от простотия. Неосъзнаването на личните ти интереси и тези на страната ти, да не говорим за предателство спрямо нея. Простотията ни залива отвсякъде. Днес най-голямо геройство е да не ползваш интернет и да нямаш профил във Фейсбук. Нашите властници мислят само за днес и най-много за следващите избори.Те нямат никаква представа за бъдещето. В световната преса всяка седмица има сериозни статии за Маркс и учението му. Въпреки грешките се признава правотата му.
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново три синжира роби. Един за САЩ,един за Канада и един за ЕС
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът го е обяснил кратко, точно и ясно!Така и сорос-ките чеда могат да го схванат и да стигнат до правилното умозаключение. За последното, все пак трябва да има налично такова в горната част на главата.Не е нужно голословно да сме за или против нещо, само защото е от САЩ, ЕС, Русия или другаде. А да сме за или против нещо, когато то наистина ще е от полза за България, но като цяло, а не само за определени лица или компании.
9
3
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
от 1878 бьлгария е управлявана от цьрвули малко са *** които ядемами ще доидат още по гадни от канада и сащ и за какво за визи и инвестициине ви искам гмо визите и парите
8
1
 
26
 
! Отговори
далавера преди 7 години
Не мога да разбера защо, мам* стара, са нужни всички тези споразумения, пактове, договорки, изисквания и тем подобни, при положение, че вече всичко е достъпно и в пъти по-лесно. Както можеш да поръчваш стоки директно от другия край на света, да управляваш бизнеса си от вкъщи, да навлизаш на чужди пазари, да пътуваш... Да винаги се съобразяваш с изискванията и законите да другата държава, но пак се случват нещата. България случайно да е длъжна с нещо на Канада?!
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не споменете, че искат, да съдят ЕС, затов че не им искаме гмо баклуците в магазините?
6
0
 
14
 
! Отговори
Венета преди 7 години
Метла!!!!!!!!!!!!!
5
1
 
29
 
! Отговори
Над преди 7 години
Правителства , Парламенти,закони.Абсолютни роби.А и някъде четох,че ако водим война,след това плащаме неустойка за пропуснати ползи.Тия усртиха,че ни управляват *** и ще ни заробят.
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си го кажем направо- нас ни гласят за роби.Безгласни и експлоатирани до смърт. Уверявам ви,че само след 10-тина години ще си спомняте с носталгия да днешното ни объркано настояще, а т.н. тоталитаризъм ще ви се струва както се е срувал златния век на древните гърци.
3
1
 
37
 
! Отговори
чиста диктатура преди 7 години
Това си е чиста диктатура на корумпираните и декадентни бюрократи в Брюксел! Защо няма обществено обсъждане на СЕТА? Защо някакви съмнителни типове от ЕС се срещат в тъмни стаички с лобиисти от съмнителни канадски картели и се "разбират"? Защо темите на преговорите бяха обявени за секретни и дори депутати нямаха достъп до тях? Защо решенията и за България се вземат в Чужбина, в Брюксел, а не в София? Защото някой плаща на политиците ли?
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България винаги е страдала от продажни политици !
1
0
 
32
 
! Отговори
zeus преди 7 години
А, Найденов го е казал в прав текст, дори се чудя как новината се е промъкнала тук ;)

Спонсорирани публикации