Европа трябва да върви към засилване на сигурността

Гражданите и данъкоплатците все повече заемат страната на консервативните ценности
23 фев 2017 19:08, Екип на Bloomberg
4
Европа трябва да върви към засилване на сигурността
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа трябва да върви към повече сигурност за сметка на мултикултурализма. Това коментира председателят на Института за дясна политика Нено Димов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му усилията на Европа трябва да бъдат насочени към засилване на сигурността. Темите за изграждане на общи въоръжени сили и опазване на общи външни граници вече са на дневен ред. Има определено развитие и повече оптимизъм в тази посока, отбеляза той. 

Посланието на един от политическите лидери на Европа преди около седмица, а именно – Европа да не поддава на исканията на Тръмп за увеличаване на разходите за отбрана, е ключово от гледна точка на двете алтернативни посоки, пред които е изправен ЕС, коментира още Ненов.   

Гражданите и данъкоплатците все повече заемат страната на консервативните ценности, което е бъдещият разлом в Европа, подчерта експертът. "Ако преди три години, това изглеждаше като теоретична постановка, след първият много ясен знак, какъвто беше Brexit, и вторият – цунамито, което вдигна президентът Тръмп, действията на разделение са много ясни", посочи той.  

В близко бъдеще традиционният поглед дали трябва да бъдат ниски данъците ще бъде заместен от това за какво да бъдат похарчени тези данъци – дали ще бъдат разходвани за повече сигурност или потушаване на потенциалните проблеми на Европа с малцинствените групи, смята Ненов. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
Съгласен съм. Едзинна Европа. Обединена около общи ценности. Толерантност към другите, но грижа най-вече за нас. Европа е изстрадала този път и заслужава да се радва на плодовете на мира. Общи въоръжени сили и съпротива срещу заплахите: терористи, ***, хакери и да не забравяме - срещу бедността и неравенството.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера, в тия телевизии КОЙ им подбира "консултантите"???? То бива безмозъчни същества с елементарни познания и повърхностни констатации и "изводи", бива, ама това вече е прекалено!!! Чак е обидно за "електората"!!! Нищо че нас ни имат за "лош матриал"!!! Не сме толкова ***!!!
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За починалите или добро или нищо! Та така и с Европата!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе я да се скрие някъде този консултант! Нали цяла Европа има армия, която може да счупи всяка ислямистка кратуна. Но проблемът е че искат война с Русия, затова ще вдигат данъци и орязват социални придобивки.

Спонсорирани публикации