Cadillac разкри бъдещето си

Американците показаха своята Escala в Пебъл Бийч
19 авг 2016 16:07,
2
Cadillac разкри бъдещето си
Снимка: Cadillac

Американският производител на луксозни автомобили Cadillac разкри бъдещето на своите автомобили. Това стана чрез концепцията Escala, демонстрирана на автомобилния конкурс в Пебъл Бийч, Калифорния.

Моделът представлява луксозен лифтбек в стил "купе с 4 врати". Основните акценти при него са радиаторната решетка, светлините и скосената линия на покрива - елементи, които ще виждаме при следващите модели на Cadillac.

Escala представя също така бъдещето на интериорния дизайн на марката. Концепцията е оборудвана с извити OLED дисплеи, които заменят обичайните уреди на таблото. Заложено също така на новаторски тапицерии, компоненти от натурално дърво, интегрирана в гърбовете на предните седалки инфо-система за седящите отзад пътници, изцяло стъклен покрив и др.

Дебют при Escala прави и новият 4,2-литров би-турбо V8 двигател на Cadillac. Той развива 500 к.с. и разполага със система за деактивация на половината цилиндри при слабо натоварване, като най-вероятно ще го видим съвсем скоро под капака нова версия на модела CT6.

От Cadillac не разкриват подробности за размерите на своя концепт, но пък става ясно, че Escala представлява аналог на автомобили от класа на Audi A7 и Porsche Panamera. Спекулациите сочат, че американците възнамеряват да качат концепцията на конвейера. Серийният модел ще се разположи над настоящия флагман CT6 в гамата на марката.

Всички снимки - в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
1997 преди 7 години
Лада правеха това още миналия век.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хач пара?