Ето защо в Емирствата не превишават скоростта

Причината не са бързите автомобили на полицията
19 авг 2016 16:14,
21
Ето защо в Емирствата не превишават скоростта
Снимка: Ройтерс

Не бързите полицейски автомобили, а религията е причина в Обединените арабски емирства малцина да се осмеляват да превишават скоростта. Това разкрива пред изданието Factroom руски турист, посетил емирство Фуджейра.

"Кацнехме на летището във Фуджейра и се качихме на такси. Направи ми впечатление, че шофьорът кара със 114, 117, 119 км/час, но никога не достига 120 км/час", казва руснакът.

Това провокирало любопитството му и той попитал шофьора на таксито за причината автомобилът да не достига скорост от 120 км/час.

"Ако загинеш при катастрофа и се установи, че си шофирал с над 120 км/час, джамиите отказват да те погребат. Това се приема за самоубийство, така е в Емирствата", разкрил шофьорът.

Ако отказът на джамиите не ви притеснява, трябва да знаете, че Емирствата разполагат с едни от най-бързите полицейски коли в света. Автопаркът е представен от машини като McLaren MP4-12C, Ferrari 458 Italia, Nissan GT-R, Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Lexus RC-F и много други.

Още любопитни автомобилни новини - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
борислав преди 7 години
с трафика от снимката и 100 е много.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче ако се гръмнеш в Европа тогава джамиите не отказват да те погребат, ами даже с почести те изпращат в рая при девиците. Приказки на Шехерезада за балъци от 1001 нощи. Аре улево бе, талибани!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фуджейра не е Дубай а това за полицейките коли е вярно но важи за Дубай.Иначе и двете са към Обединени арабски емирства и икономически са много напред петрол и туризъм.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Доста са ходили и доста ходят. София - Дубай има директни полети през два дни. Аз съм ходил два пъти. Освен това карат като отвързани и с много повече от 120км.
11
3
 
1
 
! Отговори
край преди 7 години
Двуличния свят. В цяла Европа ограничение до 120-140 максимум по пътищата /без Германия за някой пътища/ елементарно е да се задължат производителите да ограничат автомобилите на 150 км/час и убийствата по пътищата ще намалеят доста. Лобитата на автомобилните производители обаче не позволява. Друго обяснение няма.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бяха ми казали, че в Тайланд карали мотори безразсъдно защото вярвали в прераждането. Звучи интересно и глупаците се кефят на такива новини, но е пълна групост
9
0
 
34
 
! Отговори
От Дубай преди 7 години
Това са абсолютни глупости! Просто на всеки двеста метра има радари и понеже на повечето магистрали ограничението на скоростта е 100, с радарът е с 20 км толеранс, затова се кара със 119 км. Ако ограничението на магистралата е 120 км, аз си слагам автопилота на 139 и минавам покрай радарите без проблеми. И не е вярно, че карат бявно. По- нагъл шофьор от арабин в голям джип няма. И понеже са фрашкани с пари, глобите от 600-700 дирхама изобщо не ги притесняват.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята не е лоша, но си е приложима само за тази държава, защото е културно-религиозна, а не гражданска особеност, върху което са изградени и ОАЕ. При бай *** това не работи - вдигнеш ли му глобите, ще манипулира радарите, надупчиш ли му пътищата-ще си купи кола със здраво окачване,или пък евтина трошка и пак ще си "дрифти". При нас най-добре работи "руският" модел - с повече кьотек за дрифтаджиите ;) Бай Тошо,лека му пръст,се беше поусетил,ама нали нашенецът и от кьотека гледаше да избяга...
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАЩ АКБАРЗначи ти просто не си контактувал с хора, родени през първите 1-2 десетилетия на 20-и век. Сигурно си много млад, защото тези хора измряха в рамките на последните двайсетина години.Имало е през вековете и убийства /в повечето случаи правени в името на някаква идея/, имало е и самоубийства, въпреки, че са били считани за непростим грях. Имало е и атеисти.Но повечето хора, получили религиозно възпитание имат манталитет, съвсем различен от нашия.
6
7
 
4
 
! Отговори
ФАЩ АКБАР преди 7 години
До 4 На ви атеизъмЩото 1000 год като ни втълпяваха за Господ , нито самоубийства са ставали , нито убийства
5
1
 
17
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
Както се казва - глупости на търкалета..... И забележете, пак толерастните медии ни назидават със ценностите на мирния ислям...бря бря..... Напишете в гуглето "арабски дрифт" и гледайте едно клипче и кажете тия там превишават ли скоростта, преди да почнат да се въртят безподобно по платното и не само...
4
1
 
14
 
! Отговори
Аз съм си преди 7 години
А какво ли ще стане ако полицай превиши скоростта? Пак ли е самоубийство? А ако го е направил за да гони някой джигит?
3
3
 
23
 
! Отговори
На ви атеизъм преди 7 години
У нас е невъзможно да се постигне ограничаване на скоростта по този начин - 45 години втълпяваха на българите, че Бог няма.И в резултат на това, на Перко Перов му е все тая дали ще го опее поп или ще го изпратят с граждански погребален ритуал.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако загинеш при катастрофа и се установи, че си шофирал с над 120 км/час, джамиите отказват да те погребат."Ами добре че религията им е канибалска, че иначе щяха да се заринат с трупове...
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАз не съм.