Daimler вади 1 млрд. евро за акумулатори

Целта е всеки четвърти модел да бъде електрически или хибриден
14 окт 2016 15:00, Красимир Ангелов
8
Daimler вади 1 млрд. евро за акумулатори
Снимка: Daimler

Концернът Daimler ще инвестира около 1 млрд. евро в разработка на нови технологии и производство на акумулаторни батерии, съобщи генералният директор на германския производител Дитер Цетше.

В момента Daimler произвежда акумулатори за своите автомобили и за хибриди, като използва мощностите на дъщерната си компания Accumotive. Половината от тази сума – 500 млн. евро, ще бъде инвестирана именно в нови завод на фирмата в Каменц (Гер). Освен това концернът успя да се договои за сътрудничество с големия производител на акумулатори SK Innovation, който е част от южнокорейския химически и енергиен холдинг SK.

Според плановете на Daimler най-късно до 10 години всеки четвърти произведен от концерна автомобил на марката Smart или на новия бранд EQ да бъде с хибридно или електрическо задвижване. Само за миналата година от конвейрите на Daimler са слезли около 3 млн. автомобила.

Още през май тази година най-големият производител на електромобили – Tesla Motors, обяви, че започна строителството на голяма фабрика за акумулатори в Невада. Тя ще има капацитет от 500 000 бройки годишно. Въпреки че заводът все още не е завършен напълно, той вече започна работата си.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: акумулаториDaimler
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
18
 
! Отговори
От Германия преди 7 години
От 2030г. Всички нови автомобили които се предлагат на немския пазар трябва да са електромобили.Прието е със закон.До 15г. Почти всеки немски произведен автомобил трябва да е електрически иначе като остареят няма да има кой да ги изкупи и няма да се търсят.Има много инфо в нета който търси има гугал.
4
0
 
23
 
! Отговори
Началото на края преди 7 години
До Мутра Електрикидва за вас, все повече народ ще си купува соларни панели, дограми и тн. Не случайно на В. Златев началниците мислят за продажба на Нефтохима докато е на върха. Ще намалеете, ще има съкращения, по малки бонуси и прочие за мафията изградена от Луканов и добре стопанисвана от Р. Овч. и компания.
3
5
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Чудя се само кога ли ще гръмне първия скандал ала "Samsung Note 7" при електромобилите. Въпрос на време е да почнат да се самозапалват и те.
2
0
 
25
 
! Отговори
Хибрид мен преди 7 години
Всички коли ако са хибридни картела в България ще фалира.Добра идея.Значи след 10-15 години мутрите няма да могат да смучат кръвта на народа.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ти закъсня ужасно, ужасно закъсняяяя....."