Peugeot готви семейна кола с цели 500 коня

Хибридното 308 ще мери сили с машини като Ford Focus RS
25 ное 2016 15:44, Красимир Ангелов
6
Peugeot готви семейна кола с цели 500 коня
Снимкa: Peugeot

Ръководството на Peugeot разглежда възможостта за направата на хибриден хот-хеч, в който ще се комбинират бензинов двигател и електромотор. Това трябва да стане топ-моделът на френската марка, като целта му ще бъде да се конкурира с Ford Focus RS, съобши шефът на Peugeot Жан-Филип Емпарато.

По думите му компанията иска да предложи на пазара автомобил, който ще бъде по-бърз и по-мощен от сегашния хот-хеч Peugeot 308 GTi. Тази машина разчита на 2,0-литров мотор с мощност 270 к.с.

"Тъй като участваме в състезания като рали "Дакар", бихме искали да използваме някои от вече разработените технологии за спортни автомобили в гражданските ни модели. Не мисля обаче, че ще направим наследник на купето RCZ, а по-скоро ще превърнем в истински звяр следващото поколение на 308", обясни шефът на Peugeot.

Предвижда се в подобен автомобил да бъдат използвани технологии от концептуалния 308 R-Hybrid, представен през пролетта на 2015 г. Хибридният агрегат на този прототип включва бензинов турбодвигател с 270 к.с., два електромотора с по 115 к.с., комплект литиево-йонни батерии с емкост 3 кВт/ч и 6-степенен автомат.

Мощността на машината достига 500 к.с. и 730 Нм въртящ момент, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Още снимки на новото Peugeot вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Peugeot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама пежо!!!!!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пежо за мен вече не е кола, откакто 2012г.в Германия ми гръмна моторът на 607 на 4 години. Тогава се заклех-никога повече френска кола. Изгубиха ме като клиент.
1
1
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
Стига с тези коне, да вземе да направят една хубава семейна кола с много ектри и на ниска цена, а не в най-висофия клас да липсват основни неща които са ги имало колите предо 10 години и да искат безбожни пари за тях!