Bentley разширява семейството на Bentayga

Всъдеходът ще се предлага като крос-купе и в спортен вариант
3
Bentley разширява семейството на Bentayga
Снимкa: Bentley

Отличните резултати, постигнати на световните пазари от първия кросовър на Bentley – моделът Bentayga, накараха британският производител да започне да работи върху разширяване на цялото семейство. Очаква се през следващите няколко години да се появят най-различни версии на всъдехода, които да затвърдят популярността му, съобщава AutoMedia.bg.

Първата от тях ще бъде готова през 2019 г., когато ще се появи фейслифтът на модела. С него ще излезе крос-купе, предвидено за конкурент на BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe. Автомобилът ще запази четирите си врати, но ще има по-полегата линия на покрива.

Според представител на марката интересът към подобни машини расте непрекъснато и в Bentley трябва да се възползват от тази тенденция.

Въпрос на време е и появята на удължена модификация на Bentayga, като е напълно възможно тя да бъде готова още по-рано. Идеята за създаването на подобна машина се е родила сред успеха на модела Bentley Mulsanne EWB в Китай и Близкия Изток.

"Тези пазари ни показаха, че има огромен смисъл от направата на автомобили с удължена база", твърди генералният директор на марката Волфганг Дюрхаймер, цитиран от Autocar. Той допълни, че в компанията му замислят и спортна модификация на кросовъра.

Още информация и снимки за новите модели вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Bentley Bentayga
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Бентайга-звучи като щайга.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още БенТояги. Щом си ги харесват...