Руснаци с карта: Къде можем да караме с антирадар и къде е забранено?

Най-солени са глобите в Швейцария, Австрия, Испания...
30 юни 2017 18:27,
44
Руснаци с карта: Къде можем да караме с антирадар и къде е забранено?
Снимка: Neoline

Лятото е сезонът на отпуските и много хора тръгват да пътешестват из Европа. Напълно логично – хубави пътища, развита инфраструктура и много места, които си заслужава да бъдат посенети. Пътувайки в страните от ЕС обаче, не бива да се забравя, че правилата за движение трябва да се спазват, а глобите за нарушенията им са доста сериозни.

За да ги избегнат, мнозина разчитат на антирадар, който обаче в голяма част от страните на Стария континент е забранен. Това е и причината руската компания NEOLINE да направи подробна карта, в която е обяснено къде може да се използва това устройство и къде се налагат наказания.

В скандинавските страни, например, е по-добре антирадарът да бъде прибран – в Швеция и Дания ползването му е забранено, като се наказва с глоба и конфискуване на уреда. В Швеция дори може да бъдете арестуван, а във Финландия само ще ви глобят. В Норвегия уредът може да се ползва, но с ограничения.

В Естония, Латвия и Литва няма забрана за притежание на антирадар, но има такава за ползването му и там глобата е сигурна. Както и изземването на самия уред. На влизане в някоя от тези страни дори може да се наложи да попълните декларация, че не разполагате с такова устройство.

Най-страшно е във Франция и Швейцария, където освен антирадара, полицията глобява и конфискува колата на този, който го използва. Полицаите в Австрия и Германия също изземват уреда, като се налага и глоба. В Германия освен паричната санкция се предвижда и отнемане на шофьорска книжка.

От картата на NEOLINE става ясно, че най-големи са глобите в Швейцария, Австрия, Испания и Люксембург – до 5000-6000 евро, като в последната от тези държави можете да попаднете в затвора, ако ползвате антирадар.

Посочва се и друго – в популярни туристически дестинации за руснаците като Турция и България няма забрана за използване на антирадар, стига той да не влияе върху приборите за измерване на скоростта. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
омръзна ни да четем за вашите руснаци, червен днес! Нито са ни съседи, ни приятели ни европейци, заврете си ги отзад вашите руснаци вече
32
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаци, роми ... все едно и също е!
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радари, антирадари и хибинита, то като се насмуче с водчица и нищо не го лови, особено нощните вълци на Вовата.
30
0
 
27
 
! Отговори
Nikolay преди 6 години
Вие май определено не правите разлика между "антирадар" и "радар-детектор". Хубаво е преди да пишета да попрочетете нещо!
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
po далече от русия какви братя сме наи скъопият газ за тях македонците са измисвлили кирилицата има ли някои които още да има сантименти към русия
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не беше ли в ЕС,нашите сужби спят...
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шоропарчетата започват *** на умряло при споменаватано на Русия.
26
2
 
9
 
! Отговори
не щем ги преди 6 години
Трябва да се вдигнат цените на хотелите за да не могат рашките да си позволяват почивка в БГ
25
7
 
8
 
! Отговори
Андреа преди 6 години
Пак намериха повод да ни напомнят за тази пропаднала страна
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин нарита много здраво краварската морда. Чувам мощно краварофилско мучене - муууу, мууууу, мучете, мучете...
23
5
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 23 преди 6 години
Тия дето говорят от името на раССия, да си кажат дали са български граждани изобщо, или тези от есграона са допуснали поредната техническа грешка при определяне на гражданството им ?!
22
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин нарита много здраво краварската морда. Чувам мощно краварофилско мучене - муууу, мууууу, мучете, мучете...
21
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не възнамерява никой да посещава. Министрите на евроатлантически кочини като България ходят в Москва на крака да се молят за руски туристи. Иначе Русия си има достатъчно територия и богатства, но ако се наложи да прави визити ще изпрати посланици - Топол, Сатан, Булава. Искандер, Калибре - и посланици има достатъчно Русия. Иначе нов поход до Берлин не чакайте от Русия.
20
10
 
16
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 6 години
Рушняка е така устроен, че вместо да се нагоди към общите правила, приети от останалото човечество, той винаги търси начин, как да ги заобиколи или направо да ги игнорира. Така навремето беше с КомунизЪма, който така и не се оказа алтернатива за човечеството, после Раша реши да се противопостави на демократичното развитие на държавите, с пропаганда, фалшиви новини и хакерски атаки, а сега изобретателния му дух е намерил начин да се противопостави и на правилата за движение по европейските пътища
19
10
 
10
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 6 години
Рушняка е така устроен, че вместо да се нагоди към общите правила, приети от останалото човечество, той винаги търси начин, как да ги заобиколи или направо да ги игнорира. Така навремето беше с КомунизЪма, който така и не се оказа алтернатива за човечеството, после Раша реши да се противопостави на демократичното развитие на държавите, с
18
0
 
4
 
! Отговори
земляк преди 6 години
Посочва се и друго в популярни туристически дестинации за руснаците като Турция и България няма забрана за използване на антирадар,00000000000000аре ве, глупoсти на търкалета, в Турция глобата за производители на такива уреди е между 1100 и 1800 лева, също така лишаване от свобода от 6 до 8 месеца, за ползващите в колата си пък глобата е от 200 до 1100лв плюс лишаване от свобода от 4 до 6 месеца, плюс 15 наказателни точки...
17
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Русия - винаги и навсякъде искат да нарушават правилата.Затова никой не понася руснаците.Затова Русия няма приятелски държави!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ, казваш, ГПС - ите показват къде има камери? Много напреднали тея американци бе. А мобилните камери и антирадари показва ли г иГПС - а? Упдейти на софтуера и картите и най - добрите нямат повече от 4 - 5 пъти годишно, а мобилните радари могат да си сменят местата няколко пъти в час ;))Това, че ГПС - а ти показва какво ти е ограничението и къде има камера означава, че за тази камера има и предупредителен пътен знак ;)))
15
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците не ги пускат в селото те се готвят да ходят на попа в къщата. Големи нахалници. Скоро и тази напаст ще бъде принудена да си стои в кочинката и да не си подава носа на вън. Чичо Сам започва въвеждането на санкции на принципа всяка седмица нови санкции до достигането на пълно нефтено и газово ембарго на Русия до 2 години.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до LinKueiУнгария е отвратителна, равна, скучна и скъпа държавица, зимно време плюс мъгли, с най-скъпите винетки и гориво като по аутобаните в Австрия (където по принцип се пълни в кое да е село ИЗВЪН аутобана) и ако някой говори поне английски си на далавера! Може би, защото е достатъчно малка и безинтересна и я отсвирваш по диагонал за макс. 3 часа - който се минал там да пълни, минал...