С увеличаването на е-мобилите петролът ще поевтинява

След като добивите не намаляват, е нормално цената да пада
14 авг 2017 12:15, Екип на Bloomberg
31
С увеличаването на е-мобилите петролът ще поевтинява
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В дългосрочен план потреблението на петрол няма да се увеличава. Електрическите автомобили ще стават все по-масови и няма причина за сериозен ръст в цената на петрола. Това коментира финансовият анализатор Пламен Пейчев от в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Имаше среща на ОПЕК миналата седмица, на която не успяха да вземат решение за намаляване на добивите, защото всеки по-голям производител иска да продава повече. Никой не е съгласен да намали своя дял", обясни Пейчев.

По думите му след като липсва съгласие за намаляване на добивите, е нормално цената да тръгне надолу. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgariа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
ба преди 6 години
До *** Гавазов - в Америка януари 2016 цената падна до $0.10 за литър, или $0.47 за галон - сега, днеска, е 1 лев литъра, а дизела е 1.07 лева - скапана работа!
28
0
 
3
 
! Отговори
Насран Гавазов преди 6 години
Абе петрола беше паднал до 30$ за барел обаче цената на бензина не стана 1 лев
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като си затрием и АЕЦ от какво ще зареждат тези ел. Мобили? Вероятно от гърмотевици... Екологично е и не ги внасяме о Русия, а НАТО няма нищо против, защото не може да ги контролира, въпреки, че според НАСА е много близо до това... :)
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената на петрола падна заради увеличеното американско производство на петрол. От 2011 година до днес увеличението е двойно. Тенденцията е след 2022 год. САЩ да станат нетен износител на петрол. Цените ще се запазят около сегашните нива които са изгодни за американския шистов нефт. ОПЕК няма да намаля повече производството защото на 2 пъти през последната 1.5 години го намаля и това винаги довеждаше до увеличение на добива на американски петрол. Ключа на цената на нефта в момента е в САЩ.
25
1
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Електромобилите са бъдещето. Но за тях ще трябва електроенергия, която на замести петролните горива, които сега се използват. А нашите стари ТЕЦ-ове си отиват един след друг. ТЕЦ Варна вече го няма, кой ще е следващият?
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия и Марешки са факторите за поевтиняване на петрола и горивата. САЩ налагат санкции на Русия чрез евтин петрол.
23
0
 
8
 
! Отговори
леле преди 6 години
Значи да си купим електромобил, който струва колкото апартамент за да падне петрола ? Може би ?
22
3
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Глупости на квадрат - една стока колкото повече се продава толкова повече и пада цената.Има голяма конкуренция при петрола и затова цената е ниска.Ако потреблението спадне е логично да се дигне цената.Защото себестойността е същата а оборота е далеч по малко.
21
0
 
6
 
! Отговори
младен преди 6 години
"С увеличаването на е-мобилите петролът ще поевтинява"Ама не и в БГ
20
1
 
8
 
! Отговори
До 5 и 10: преди 6 години
Напълно сте прави.Най-много гориво в момента гълтат:-самолетите-товарните камиони-багери, трактори, комбайни, валяци Едва ли има алтернатива на изброените по-горе в близките 50 години.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това са пълни глупости , г-н Пейчев
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще поивтинее ама за кратко. Не може една суровина, от която са направени половината стоки, които ползваме(пластмасите) и е на път да се изчерпи, да поевтинява докато изчезне напълно.
17
0
 
3
 
! Отговори
гъбар преди 6 години
До JJIvanov Warningти на кви гъби си бе брат ?
16
7
 
3
 
! Отговори
европа преди 6 години
Как така?Какво ще правят руската и мюсулманските кочини,които се издържат само от продажба на петрол?Русия и ислямските държави не харесват това,гадните християни-западняци искат да ги унищожат.Путин и ислямските му аверчета няма да се оставят така лесно,ще има войни,ще има атентати,ако трябва и атомна бомба ще хвърлим.До като я има Русия,ще има ислям,ще има ИД ще има ислямски диктатори,ще има и мюсулмани.
15
0
 
8
 
! Отговори
! преди 6 години
Искам и на мен някой да ми плаща пари и да дрънкам глупости.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
знаех си че аз с моите 20 литра месечно клатя пазара!Като дойде време транспорта да е само на ток (извънградският), селскостопанската техника също, тогава ще говорим за влияние върху цената.В нашата страна има сигурно 10 милиона автомобила, ако докараме 1000, или 10 000 електромобила са капка в морето, отделно с тях сме вкарали и 100 000 коли на 10+ години.
13
2
 
6
 
! Отговори
Рибата в морето а те преди 6 години
С увеличаването на е-мобилите петролът ще поевтинява (на теория) и то за след 100-200 години...И цената на без това скъпите батерии ще се вдига (поне на теория)Както и замърсяването с цветни метали ще се увеличи.
12
0
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 11Абе как с фарове увреждат климата.Ти съвсем изтрЕще бе момче.Чипове скенери....Спри ги тези игри че ти заглаждат мозъка
11
1
 
6
 
! Отговори
Терористи на власт с преди 6 години
терористи монтират в повечето нови автомобили чипове з а манипулиране и блокиране вкл внезапно внимавайте с наркомани на власт.Заради тях увреждат тежко климата с включени скенери и фарове денем.Милиард водачи на МПС имат трайни увреждания на зрението
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е пълен булшит - алан колу ми то и сега петрол се ползва за производство на електричество. А какво прайм със самолети, кораби и камиони? Те с фасул от банкя ли вървят?