GM се отказва от хибрида Chevrolet Volt

Производството на хечбека ще приключи през 2022 г.
28 дек 2017 16:00, Красимир Ангелов
4
GM се отказва от хибрида Chevrolet Volt
Снимка: Chevrolet

Концернът General Motors ще прекрати производството на хибридния хечбек Chevrolet Volt през 2022 г. и няма да предложи трето поколение на модела, съобщава AutoMedia.bg.

Спирането на Volt ще освободи мощности в завода на GM в Детройт, където ще започне производството на изцяло електрически модели. Концернът си е поставил за цел до 2023 г. да пусне на пазара поне 20 нови електромобила. Първите 4 от тях, сред които ще има и кросоувър, трябва да бъдат готови до 2020 г.

През 2021 г. концернът ще започне да използва и нова платформа, която ще бъде в основата на 5 всъдехода, 2 кросоувъра, 2 леки електромобила и товарен ван. Освен тях се подговят и модели, предназначени изцяло за  предлагане под няколко различни марки.

Второто поколение на Chevrolet Volt дебютира преди 3 години в Детрой. Хечбекът се задвижва от електрически модул Voltec, в който влизат два електромотора, развиващи 118 и 65 к.с. Те се зареждат от батерия LG Chem на с 18,4 кВт/ч, които осигурят 85 км пробег само на ток. За зареждането на батериите по време на движение се използва и 1,5-литров бензинов мотор със 102 к.с., който няма механична връзка с колелата.

Версията на Volt за Китай се продава като Buick Velite 5. В Европа моделът също имаше брат-близнак - Opel Ampera, който беше спрян заради слабото търсене. Това се случи и с по-луксозният Cadiallac ELR, който използваше същия силов агрегат.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Chevrolet VoltGeneral Motors
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
4
 
! Отговори
българина преди 6 години
няма връзка с колелата?!?! явно новите технолгии са генератори произвеждащи ток от бензин, страшна технология
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не винаги да си първи в дадена област ще ти осигури преимущество. Защото има опасност останалата част да не е подготвена, пример е Нокия, вградиха ТВ, NFC и др. под. , но така си и "умряха" преди банките да въведат плащане през телефона и хората да почустват нужда от НВО в тарифния план
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то си беше долно корито това, добре че го спряха че боли глава само да го гледаш колко е грозно