Баба метна 10 900 лева на измамник в Хасково

"Съдействала" на полицията срещу ало измамниците
20 окт 2016 13:52, Красимир Ангелов
22
Баба метна 10 900 лева на измамник в Хасково
Снимка: Dnes.bg

Възрастна жена от Хасково стана поредната жертва на телефонните измамници, като се раздели с 10 900 лева, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Жената на възраст 86 години е била подлъгана по позната схема с провеждаща се операция на полицията.

Представил се за служител на реда по телефона мъж я въвел в заблуждение, че в ход е акция срещу "ало измамници" и тя трябва да съдейства.

Към 16 часа следобяд вчера пенсионерката изтеглила спестяванията си от банка, а извършителят е поддържал връзка по телефона през цялото време.

След предадени инструкции жената е изхвърлила през терасата на жилището на ул. "Добруджа" плика с парите на непознат мъж и едва след разговор с близките си в 17:30 часа е разбрала, че е измамена.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Аз, балъка, си мисля, че три са основните причини това престъпление да съществува, да има перманентност, и да се разраства!!! 1/ Старците държат пари в къщи /кътат левче по левче/защото в случай на смърт/а тя не е далеко/,родата, докато им вземе парите от банката / ако са там/ за да ги погребат ---те ще се вмиришат и разложат! 2/ Доверчивостта и човечвостта девалвират от поколение на поколение яко! 3/ МВР може да се справи с тези....за една неделя,НО ИМАТ ПОКРОВИТЕЛИ ОТ ВЛАСТТА !!!!!
17
4
 
0
 
! Отговори
Бесарабче преди 7 години
Ей да *ба. Ко става в бг ве?? Защо са толкоз глупави тези баби? Я при нас пробай тъй да направиш- ще оставиш и своите пари на бабата)
16
4
 
3
 
! Отговори
222 преди 7 години
нацията ни е ***... вече поредна година почти всеки ден чета за подобни измами и единственото което се променя/увеличава е сумата метната през терасата ... Като бабето е изкукало - няма ли поне малко разумни същества около нея да и приберат парите, които и без това са за тях, като се гътне...., примерно синове, дъщери, внуци...или и те са ***
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега НАП да провери дали бабата е плащала данъци върху тази сума и откъде я има. Защото някои баби гледат и канабис - стана модерно.
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СА ТАЙНИТЕ ПАРИ НА ДЪЩЕРИТЕ, КОИТО ТЕ НОСЯТ ОТ ЧУЖБИНА И ГИ ОСТАВЯТ НА БАБИТЕ СИ ДА ИМ ГИ ПАЗЯТ
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свещи от църквата да му купят на измамника за 10 900 лева. Но той да не разбере, че са за него.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крият парата под дюшега какви банки какви 5лв познавам един дядо вика от бурканбанк си е купил апартамента
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До защо - Цялото скъпо и прескъпо МВР не може да се оправи с една шепа измамници и крадци!?не е ли странно а?също както много други смятам, че прескъпите осребряват добре служебното си положение.
10
2
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 7 години
Близките на възрастни хора не трябва да оставят големи суми по сметките им. Така ли и служителят на банката не се е сетил да попита бабата защо и са толкова пари...
9
2
 
4
 
! Отговори
Дъщеря преди 7 години
Бре тия баби с по 10 000 лв в джоба. От къде тия пари с тиая малки пенсии. На 86 г. - едва ли са стари спествания от заплати. Ама все реват колко са бедни и нещастни пенсионерите.
8
1
 
0
 
! Отговори
Cardon преди 7 години
Bibliotekarite i ohranitelite prochistvat bankovite mazeta ot muhliasali levove.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не е метнала направо 11 000 лева - поне да е лесно на счетоводния отдел на измамниците.
6
3
 
5
 
! Отговори
защото преди 7 години
ИЗМАМНИЦИТЕ СА СЛЕДОВАТЕЛИ КАКТО СЕ ПРЕДСТАВЯТ ПРЕД ИЗЛЪГАНИТЕ!КОЕТО МЕ НАВЯВА НА МИСЪЛТА ЧЕ СА СИ ИСТИНСКИ ТАКИВА...ИЛИ ПОНЕ ОТ СИСТЕМАТА НА МИЕВИЕРИЕТУ!
5
0
 
13
 
! Отговори
защо преди 7 години
Цялото скъпо и прескъпо МВР не може да се оправи с една шепа измамници и крадци!?не е ли странно а?
4
0
 
3
 
! Отговори
Пипон преди 7 години
До Анонимен2При кратун спестяванията достигнаха 64 МИЛИАРДА ЛВ.Кажи колко бяха по времето на Костов, Царя и Станишев.Кажи, колко?Чакам!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ако съм на тия прости дъртофелници ще се радвам ако имам толкова пари да ги дам на деца или на внуци.Те ги стискат като чели ще си ги носят с тях.А м/у другото освен тоя който редовно пише, че не било истина остана ли някой да вярва, че пенсионерите умират от глад ?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАБИТЕ ПРИ ГЕРБ-НАЙ БОГАТИТЕ БАБИ НА СВЕТА!ВСЕКИ ДЕН ПОНЕ ПО ДЕСЕТИНА МЯТАТ ПО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДАРКИ ОТ БАЛКОНИ И ТЕРАСИ...СЪДЕЙКИ ОТ ТОЗИ САЙТ!ДА ИМ ЗАВИЖДАТ ДРУГИТЕ БАБКИ ПО СВЕТА!ДОБРЕ СЕ ЖИВЕЕ ПРИ КРАТУН...ТЪНЕМ В ПАРИ!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Двама изтрити.... засега.