BG банкнотите с голямо ниво на защита срещу фалшификация

Влизането в еврозоната ще увеличи използването на фалшиви пари у нас
4 ное 2016 11:22, Екип на Bloomberg
6
BG банкнотите с голямо ниво на защита срещу фалшификация
Снимка: Reuters

В повечето държави престъпният бизнес с фалшифицирането на пари става проблем, когато въведат еврото. Тогава стават част от един високоликвиден и високооборотен пазар и нивото на грабежите започва рязко да се покачва.  Това обяви журналистът от в."Банкер" Петър Илиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Той изрази предположение, че откритите при операцията на полицията и прокуратурата 14 млн. евро фалшиви банкноти са били предназначени за Косово, Черна гора или Гърция. 

"Евро трудно може да бъде пласирано в паричния оборот на страната, а вече има ограничения и за плащанията в брой", обясни журналистът.

По думите му българските банкноти са с изключително високо ниво на защита в световен мащаб. Освен това потребителите трябва да са спокойни, защото контролът на БНБ в тази област е доста строг. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 7 години
Bulgaria iska da pechati EVRO .. Shte pechatite samo falshivi AMIN...
5
1
 
5
 
! Отговори
24 май преди 7 години
"BG"?В България използваме БЪЛГАРСКАТА азбука - кирилица!Такава дума като "BG" в българския език няма, нито има такива букви в нашата азбука.Но от този долнопробен сайт - толкова!
4
1
 
4
 
! Отговори
Ореха 2 преди 7 години
Зимъска ям орехи, които събирам лятоска. По-здрав съм от моите връстници, защото не ям свинско от магазина, пълно с мазнотии, химикали и консерванти. Хората си мислят, че без работа ще умрът от глад. Не бой се. Пластмасови бутилки и орехи за бране има. Вече ромите ги мързи да берат, защото получават "социалки".
3
1
 
5
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Че Mypзилкитe успяват ли да изкарат по 100 лв хонорар? По цял ден ги четем да се оплакват по форумите.
2
1
 
7
 
! Отговори
Ореха 1 преди 7 години
В кеш избягвам да пазарувам.Картата ми има лимит 50 лв. дневно и лепенки срещу хакерите. Шефът на Фейсбук също ползва лепенки, че аз ли няма да ползвам ;)Имам пари - ям, а когато нямам пари(работа) - спирам да ям и бера орехи.Едно време не можеш да се вредиш да береш орехи от уличните дървета, а сега гледам ромите се обличат добри и килограмите им тежат. Лятоска никой вече не се катери по дървото. Аз, обаче чакам отдолу и бруля с бастуня. Всяка година събирам по едно малко чувалче.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ЗАЩО ТОГАВА ПОСТОЯННО ЧЕТЕМ ЗА ФАЛШИВИ ДЕСЕТОЛЕВКИ, ДВАЙСЕТОЛЕВКИ И Т.Н. ДОРИ И ФАЛШИВИ МЕТАЛНИ ЛЕВЧЕТА ИМАЛО.И като ти набутат една фалшива столевка, к`во от туй, че БНБ бдяла?