Абитуриент, убил жена на зебра – в затвора за 2 г. и 8 месеца

19-годишният Асен Гюрганчев се размина с бала, признат е за виновен
Обновена: 4 юли 2017 08:54 | 4 юли 2017 08:52, Петя Славова
20
Абитуриент, убил жена на зебра – в затвора за 2 г. и 8 месеца
Снимка: архив, Булфото

 Две години и 8 месеца при първоначален общ режим в Пловдивския затвор ще лежи 19-годишният Асен Гюрганчев. Той се размина с абитуриентския си бал и дипломирането, след като на 13 април 2017 г. прегази на пешеходна пътека на бул. "Шести септември" в града под тепетата 61-годишна жена.

 
След инцидента Асен Гюрганчев избяга с джипа собственост на баща му, и направи опит да се укрие от закона и да  заличи следите си, пише "Труд".
 
Окръжният съд в Пловдив призна тийнейджъра за виновен за нарушаване на правилата за движение по пътищата и за причинена по непредпазливост смърт и му отне шофьорската книжка за срок от 5 години.
 
Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като се съгласи да не се събират доказателства за тези факти.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
GG преди 6 години
Не знам от вас несретници дали някой,някога е влизал я Български затвор да види за какъв АД,става дума,та плуе и дрънка тука че 2,8 години пили нищо.За такова 19 годишно недоносче това е безкрайно много,ще мине през ада 100 пъти,ще му се разбие за това време до такава степен психиката,че няма да е човек вече.Брат ми е надзирател и постоянно разказва такива историй за затвора че,направо ме е жал за тоя несретник,тъжно за жената но тя нама да се върне,а този ще се върне от пандела но не и човек.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи келешчето на тати може да затрие поне още 30 човека в своят живот с такава дълга присъда.Като дори не е нужно след 2 години да кара с книжка, просто гази следващият, влиза за още 2 годинки и е отличник.Да бяха му лепнали толкова ако бе инцидент... ама тоя дори се укривал, от тук само му лепкам +5 години, да знаят и следващите че като бягат е по зле.
16
1
 
14
 
! Отговори
Хипстър Многознайков преди 6 години
В статията сте пропуснали най-веселото-как един от основните аргументи на защитата беше,че жертвата се е движила с привишена скорост по пътеката,"експерти" изчислили,че развила цели 5 км в час и тн. смекчаващи вината обстоятелства.Така ли ще борим войната по пътищата?Толкова ли са изгладнели в съда,че всеки с повече от 100 лева в джоба си плаща и по живо,по здраво?Къде са протестиращите срещу тази насправедливост-опа,забравих,за този имаше подписка и протест да го пускат,че бил добряк по душа.
15
3
 
2
 
! Отговори
Надзирател преди 6 години
До Е, вече сме..Такъв коментар може да направи само човек който няма ни най-малка представа какво е "затвор"!
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NonaИ сега се започва едно обжалване и разходки по няколко пъти до Апелативен и Касационен съд....В тази спирала съм вече 3 години и половинаааа.
13
0
 
13
 
! Отговори
До предишните преди 6 години
В Законът за движение по пътищата няма наказания за причинена смърт, а вие коментирате все неща, които са от този закон. Няма значение къде е причинена смъртта - дали на пешеходна пътека или по средата на магистралата, където е забранено за пешеходци - и в двата случая шофьора го съдят по един и същи текст от законите, като вече обстоятелствата определят размера на присъдата. Мислите ли, че ако сгазите човек на магистралата, нищо няма да последва?
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наказателен кодексЧл. 122. (1) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до пет години.За отнеманато на книжката за 5 години не намерих текст в закона.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ясно е, че у нас човешкият живот е безценен, буквално - няма никаква стойност, за това няма да пиша за него.но защо когато е избягал, направил опит да се укрие и тн, му дават такава минамална присъда? поне в тези случаи стоварвайте цялата строгост и му давайте максимална присъда ... държавата е изхарчила една камара пари да го гони и доказва, а накрая го помилва.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С превишена скорост и на пешеходна .... това би следвало да е ПРЕДУМИШЛЕНО убийство! В лудницата в която живеем състезателите по родните пътища трябва да знаят, че натиснат ли газта над разрешеното моментално стават умишлени убийци. Друхия момент е, че как така само в България не разбрахме че на зебрата автомобила НИКОГА не е с предимство и се преминава бавно и само ако няма пешеходци Това може да се оправи, ако има желание при 240-те бандита, но такова няма
9
1
 
23
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Това е безумна присъда! Убил човек на ЗЕБРА с ПРИВИШЕНА СКОРОСТ и в последствие ИЗБЯГАЛ и се е опитал да ПРИКРИЕ СЛЕДИТЕ! Присъдата трябва да е минимум 10-15 години лишаване от свобода! Съдебната система и онези 240 терористи в мафиотското събрание са проблема на народа!
8
2
 
28
 
! Отговори
Газим преди 6 години
Искам да сгазя майката на съдията дал такава присъда. Искам да сгазя и всичките му роднини, и все по непредпазливост. Май е време да газим всички съдии в България. Иначе те ще погребат нацията.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка присъда. Убил жена на зебра, избягал, опитал се да заличи следите си, карал чужд автомобил, 90% пиян/надрусан, че и книжнката ще му върнат до 5 години ??? Това с книжките не го разбирам - убиеш ли човек на пътя и то на зебра, ти никога не следва да си получиш книжката обратно..
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не плюйте Държавата, защото само Съда отсъжда кой да влезе в затвора, а съда е независима власт!Съдиите са виновни, а не Държавата.И целия народ е виновен, щото си е неграмотен.
5
1
 
17
 
! Отговори
Е, вече сме.. преди 6 години
.. наясно с цената на човешкия живот у нас - 2 г. и 8 месеца...Ефективно - под две години.Карайте спокойно, скъпи сънародници, две години не са кой-знае какво!
4
1
 
13
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Истинската причина да протестираме трябва да е това. Колкото и да са лоши "братята" това което прави съда и държавата с нас е по-лошо.
3
2
 
53
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Стига бе. Убил жена, избягал и направил опит да се скрие и го наказвате с ... две години и осем месеца?! И му взимате книжката за ... пет?! години? Е това не е правосъдие а пумийна яма. Да не го травмирате, на мама мръсно, че утре кой ще яха на тати джипката и ще гази дъртаците и децата? Мисля, че "наложилия" тази "жестока" присъда състав трябва да бъде бит с пръчки в центъра на София и никога повече да не помирисва съдебна зала.
2
2
 
30
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Никой не идва.Сега ще обжалват и ще му дадат условна присъда.Това да ви е познато?Нищо ново под наш'то родно слънце.
1
0
 
16
 
! Отговори
Айдее, преди 6 години
идва младо кьорпе!