ЕС се приближава към визова либерализация за турците

Туск: Преговорите ще продължат най-малко до октомври
13 юни 2016 14:54, Елка Василева
55
ЕС се приближава към визова либерализация за турците
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз се приближава към предоставянето на право за безвизово пътуване на турците в Европа, но преговорите за това ще продължат най-малко до октомври, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес и цитирано от Ройтерс.

Запитан кога турците ще получат визова либерализация, Туск каза: "Когато изпълнят всичките условия без изключение".

Още по темата

"Преговорите със сигурност ще продължат до октомври, но ние продължаваме да се приближаваме все повече", посочи той.

Споразумението за предоставяне на право за безвизово пътуване на турците в замяна на усилия за спиране на бежанския поток към Европа е възпрепятствано от разногласия около антитерористичните закони на Турция, припомня агенцията.

Миналата седмица Турция заяви, че очаква положителен изход в следващите дни от разговорите с ЕС за либерализиране на визовия режим.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Ще ви върна по-назад в годините-Стефан Стамболов с дръпнатите очички е полутурчин (ако не и чист) и неслучайно лобира пред турският султан България да се върне в Османската империя.Само той ли е?България и българите си патим от определени чужденци,не от "еничари българи предатели",само имената уж са им български.Затова тайно пускат и настаняват сънародниците си "сирийци" в Европа а милионите техни вече в Европа лобират за тях.***,индийците,арабите също лобират за техните,жълтите отделно.
30
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Гошо...ТъпотоМалки лични имена,които са "международни",от латински произход,от католическите държави по света и не типично български като Клара,Лора,Глория и подобни не са модерни само сред нашите шведи безродни,но и сред петвековните глобалисти,наши първи приятели.
29
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Гошо...ТъпотоОбезбългаряването на България е планирано много отдавна,това племе всъщност е овладяло и руската държавност и тези на власт в Русия Путин,Медведев са от тяхното племе,това не ги прави лоши автоматично,но да знаете с какви "руснаци" се пълни България поне,както и какви по произход са "гърците",които купуват имоти в Южна България,изкупуват ни земите.Фамилии като Бакърджиев,Воденичаров,Софиянски,Пирински и всички странни,неуказващи етнически произход какво ни говорят?
28
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Гошо...ТъпотоГлавите на турците са равни отзад,като отрязани,иначе са от белите народи,но се борят с другите бели народи за да овладеят бялата раса,ако овладеят нас са овледели целият свят,каквато мечта имат.Бойко е турчин,като Доган,Пеевски,Цацаров...турчинът (евреин) Бареков проформа му направиха партия за да го вземат сънародниците евреи веднага в Европейският парламент.Бившият комунистически диктатор на Румъния-ЧАУШеску е от тях,от нашите също има масата са такива.Сигурно 50 % БГ са.
27
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 7 години
До Гошо...ТъпотоГолямата част от днешните евреи са "турци" или хазари,по цялата територия на бившата Османска империя има такива,земята на днешен Израел е била в границите на империята ИМ,неслучайно "евреите" винаги са подкрепяли Османската империя и днешна Турция,днешна Гърция са почти всички турци по кръв,осъзнати,но правещи се на "гърци",затова подкрепят албанци и др.арабели,но мразят българите,турците си крият произходът,както евреите,защо?Равните им глави,като отсечени в тила ги издават.
26
1
 
2
 
! Отговори
осман паша преди 7 години
Ще либерализират.няма.ще няма.леле.таз европа много силна ве.и шкембето забрани даже и локума.прекрасно знаят че играят по зурната на агата.европа болния човек на нашето съвремие.жалко като комунизма .прекрасна идея.но утопия.комунизмът е едно НЕДОНОСЧЕ БАЙ ТОШО.НО ПЪК ЕВРОСЪЮЗА СИ Е ЖИВА ПИКНЯ.АМАН ОТ БЮРОКРАЦИЯ.В СРАВНЕНИЕ С ЕС ОСМАНСКАТА ИМ Я СИ Е РАЙ.НАПРАВО...
25
1
 
2
 
! Отговори
ROM преди 7 години
Пак ли цензура бе? Благодаря...
24
2
 
3
 
! Отговори
ROM преди 7 години
*** е "истински" блгарин. Благодаря му за това, че ме цензурира от време на време за по 24 часа.
23
1
 
0
 
! Отговори
cCc преди 7 години
es otdavna go nyama i tr nyama da vlezne v es a ste e ednata strana na edin nov siyuz evropeyskite dirjavi + tr tova e edna ot pitistata za spasenie na evropa ima i drugi kato naprimer pilna kolonia na usa
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Махнете им визити и да му мисли Меркел като станат повече от немците.
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Evrogeiskata obshtnost shte se dokazhe otnovo s dvonite si standarti...I dreben targashlak !4estito.., pak shte se dokajete , zadkulisni sdelki, lobizam..
20
7
 
9
 
! Отговори
Мнение на очевидец: преди 7 години
През 16 век германският дипломат Стефан Герлах,който живял няколко години в Цариград,пише за турция следното:"На всички високи постове в държавата султанът назначава християни,понеже християните са по-добри от турците във всичко- в политиката, управлението, търговията, строителството, занаятите и т.н. Веднъж без да го питат назначили в двореца двама турци на високи длъжности а султанът,щом разбрал това,веднага наредил те да бъдат отстранени и да бъдат заменени с християни."
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес пак атентат в Турция. Да видим кои ще дойдат да "работят" в Европа като им отпаднат визите.
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рекетът на турция към Европа НИКОГА няма да спре- те с рекет завладяваха Балканите при въшливите вонливци Мурад и Баязид,с рекет извиват днес ръцете на цивилизованите хора по света! Апетитът на тези потомствени крадци и изнасилвачи ще секне едва тогава,когато светът поизбие подобаваща част от тях,а останалата раздроби между 8-9 държави,най-важна от които трябва да е България като най-ощетена от многовековните турски издевателства и безчинства!
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента в който турция получи безвизов режим Слънцето ще е угаснало.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Консенсус не е имало никога.И никога нама да има.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Консенсус ще има.На *дeн.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ще ви кажа кога ще е възможно Визите за Турция да отпаднатНачи по мойте изчисления в краткосрочен план10 години след като преключът на цяло Боевете и се отеглят Омиротворителните силиКато добре познатите Сини и Зелени каскиВ Дългосрочен може да се протака едно,две столетия Дерзайте!!!
13
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Консенсус ще има. Толкова по разбирането ти на съвременната политика.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решенията в Европейската Комисия се вземат с консенсус. Достатъчно е България да гласува против. Против ще гласуват също: Малта, Кипър, Гърция, Хърватска.Толкова по безвизовия турски режим.