40 задържани в Белгия, подготвяли атентат

Държавните мъже са поставени под засилена охрана
18 юни 2016 12:11,
6
40 задържани в Белгия, подготвяли атентат
Снимка: Reuters

Общо 40 души са били задържани тази нощ в Белгия за подготвянето на атентат, съобщи прокуратурата. Извършени са около 40 обиска на адреси, както и на над 150 гаража на територията на цялата страна.

Дванайсет от задържаните остават под стража, а останалите са освободени след разпит. Повечето от арестуваните при националната антитерористична операция са се намирали в Брюксел. Уточнява се, че до този момент не са били открити оръжия и взривни вещества. Никакви допълнителни подробности не се съобщават, освен че информацията, с която са разполагали службите, е налагала неотложни действия.

Местните медии съобщават, че от снощи премиерът Шарл Мишел, както и министрите на правосъдието, вътрешните и външните работи, и техните семейства, са поставени под засилена охрана. Твърди се, че двете събития не са свързани.

По-рано тази седмица медиите съобщиха, че към Белгия и Франция са изпратени нови групи терористи за извършването на атентати. Информациите се позоваваха на официални данни на специалните служби.

Според публикациите възможните места за нов терористичен удар са масови прояви, търговски центрове, гари, ресторанти от американска верига за бързо хранене. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
баба меркел преди 7 години
Дъртата бабущкера веднага да сде застъпи за тия невинни мюсюлмани,с тезата че са от умерените ислямисти.
3
5
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
....а ако са невинни и е лов на вещици?! Как ще оправдаеш безмозъчното си тълкувание!? Да съгласен съм ако се докаже, че са тогава съм съгласен с теб, но невинни хора, не!В момента те са задържани по подозрение, а утре ако задържат теб по подозрение какво ще кажеш, че ти нарушават правата ли!??!Плюсовете под коментара ти показват колко жалко плиткоумно съсловие имаме и колко лесно се манипулира нашето съзнание!
2
1
 
5
 
! Отговори
дриs.bg преди 7 години
12* , не 40. Още 28 откъде си ги измислихте?
1
1
 
19
 
! Отговори
пожелание преди 7 години
БЕСЕТЕ ГИ НА МЯСТО !!!