Да не притискаме за бърза раздяла, иска Меркел

Преговорите да бъдат проведени в добър бизнес климат, зове тя
26 юни 2016 13:21, Бойчо Попов
52
Да не притискаме за бърза раздяла, иска Меркел
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел се опита да успокои натиска на Париж, Брюксел и собственото й правителство за бърза раздяла между Великобритания и ЕС, предава Ройтерс.

След като британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще подаде оставката си до октомври заради резултатите от референдума, европейските политици и институции се почувстваха свободни да засипят Обединеното кралство с искания относно бъдещето на страната извън ЕС, коментира агенцията.

Европейската централна банка заяви, че британската финансова индустрия, в която са заети над 2,2 млн. души, ще загуби правото да обслужва клиенти в ЕС, освен ако страната не остане в общия пазар на Съюза.

Сега Меркел се опита да свали напрежението и натиска за бързо темпо за изкарване на Великобритания от Съюза. Тя поясни, че няма да притиска Камерън, след като той заяви, че няма да започва формалните преговори за напускане най-малко до октомври.

"Честно казано, това не трябва да отнема твърде дълго, това е вярно, но аз не бих се борила в момента за къса времева рамка“, заяви Меркел на пресконференция. "Преговорите трябва да бъдат проведени в добър бизнес климат", заяви тя и продължи: "Великобритания ще остане близък партньор, с кой сме икономически свързани".

Всичко по темата Brexit четете тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
POZNAITEEEE KAK 6TE GLASYVAT GERMANCITE AKO I TAM SE PROVEDE REFERENDUM ZA,OTDELQNE OT ES??????? PREDPLAGAM TAKA 6TE GLASYVAT VE4E I PO4TI VSI4KI 4LENKI NA SAUZA VE4EEE
34
0
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
До ЛЕЛЯ КЛИНТЪН Е N: 1Ама да не си останеш само с плановете и тези планове да предизвикат нови десет членки на ЕС с референдуми за напускане, а?
33
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕЛЯ КЛИНТЪН Е N: 1 преди 7 години
ВЕЧЕ ЩЕ СЛУШАМЕ :ЛЕЛЯ КЛИНТЪН :))))))МРКЕЛ ЩЕ Е НА ЗАДЕН ПЛАН :))))))))))))))))Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) е планирано за 2016 г. споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ. Английската абревиатура за него е ТТIP от Transatlantic Trade and Investment PartnershiИ АНГЛИЯ ЩЕ Е ТАМ, И ЯПОНИЯ И ТУРЦИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ :))))))
32
0
 
4
 
! Отговори
Джон преди 7 години
Отново война между колонизаторите Англия и Германия. От опит се знае кой бере краставицата на края.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тази интелекта и безсрамното й безочие са като вида й - freak
30
0
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Показателно за "демократичността" на демократите от ЕС, че спешната среща веднага след референдума беше само между Германия, Франция и Италия! Други страни няма ли в тоя ваш въшлив съюз, бе другари неокомсомолци? Решенията до последно ли ще ги взимате само двама-трима, ще си разпределяте милиарди от нашия джоб за заплати и ще ми пътувате всеки месец по екзотични екскурзии за сметка на данъкоплатеца. Докога?!
29
2
 
11
 
! Отговори
ес преди 7 години
Меркел е лицемер, целта е да изхвърли Англия и да сложи ръка над ЕС. А френския пудел ще се облизва около немската овчарка за някой и друг кокал.
28
12
 
3
 
! Отговори
гробaр преди 7 години
Бритaния и Русия сa последните две пaднaли империи, и двете умирaт и двете ритaт и съскaт именно порaди този фaкт. Търпението в случaя е рaвнознaчно нa злaто, Меркел е нaпълно прaвa, нa Европa и стигa конфронтaциятa нa изток, с Aнглия ще се рaзберем някaк си с взaимни отстъпки
27
2
 
15
 
! Отговори
Оракул преди 7 години
Когато Путин въведе новият световен ред ,всички ще бъдем щастливи !
26
1
 
31
 
! Отговори
Докога? преди 7 години
Чудя се дали в тази бедна женица са останали капчица срам и достойнство да си подаде оставката?Тя е лично отговорна за започналият разпад на ЕС, бежанска криза,санкции срещу Русия (довели до милиарди загуби на евр.компании),войната в Украина и евентуално приемане на Ердоганова Турция в ЕС.
25
0
 
15
 
! Отговори
честит преди 7 години
Тая дро.пла следва да бъде убита с камъни. Толкова нещастна и мекушава личност не съм виждал, учудващо че в жилите на тази торба с л..на тече студена немска кръв. Интересно ми е що тогава набиваха шамарите с такова упорство на маляките ? Разберете ме, не защитавам гърците - напротив, но явно за едните може за други не?Има равни и по-равни европейци? Всъщност енгленцата точно това и чакаха. Като истерична жена отворила вратата на колата крещейки - спри бе ще скоча, ама седи и не скача.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя тюлен подведе цяла Европа.ЕС не е лош като идея свободно предвижване на европеици без визи и глупости , свободна търговия без такси импорт и експорт ,обединена Европа силна Европа , но тази е *** на Хамерииканците направи всичко по силите си да я унищожи.Слаба Европа силна Америка.Сега ония *** могат да правят каквото си искат понеже тук си имаме по големи проблеми за решаване.
23
1
 
21
 
! Отговори
Верту преди 7 години
Тая каквото и да каже да знаете че трябва да е обратното, националната предателка която разсипа съюза. За Америка и Русия е супер Европа да е слаба, правят се на големите врагове но никога не е така както изглежда. Обединиха сили и политически ни унищожават а ние се делим като малки деца на американци и руснаци, изпускайки шанса да възродим Европа тая от която винаги всички ги е било страх!
22
2
 
10
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Пийте по една студена, немска биричка с картофки и изчакайте. Засега всичко се движи по плана "Андропов". По закона за световната гадост, всеки план се обърква...
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашия също чака "големите началници" да му кажат какви безмислици да дръндори.Пълни палячовци-не са очаквали ингилизите какъв номер ще им спретнат :)
20
1
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До Вижда сеА Вашингтон загадъчно се е смълчал :-)На Козяк опашка от протестъри с молим лист, чакат!!!!
19
6
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До Българин от ГерманияКой да те чуе, брате! Мозъка на матрала е пламнал от хибридна война, руска заплаха, путинска Русия... Разумна мисъл няма как да пробие!
18
1
 
28
 
! Отговори
Вижда се преди 7 години
Тотален хаос в изказванията на европейските лидери през последните дни.Явно още се чакат опорните точки от Вашингтон,Меркел и тя е тотално зависима от компромати срещу нея ,жалко.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел, споко бе, пий една водка "Финландия" за успокоение на нервите. :)
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който мисли след две години да ходи в Русия да гледа Световното от сега да купува рубли! Ойро мойро ***!