От Великобритания трябва да се искат компромиси!

Иначе ще гледаме референдуми навсякъде по Европа, смята Лингорски
26 юни 2016 14:32, Красимир Ангелов
29
От Великобритания трябва да се искат компромиси!
Снимка: Bulgaria On Air

"За Великобритания сега трябва да се води политика не на компромиси, за да се търси начин за оставането им в ЕС, а да бъдат поискани компромиси от тях,“ заяви Илия Лингорски, бивш зам-министър на финансите, в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Първият компромис, който трябва да се поиска от тях, е създаването на Обща система за сигурност и отбрана в ЕС – нещо, за което те са против категорично. И дори постигането на съгласие за концентрирането на повече общи европейски средства на всички европейски данъкоплатци именно в обща отбранителна политика и политика по сигурността", заяви финансистът в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Ние никога няма да имаме външна политика на ЕС, която да е влиятелна, ако нямаме обща политика по сигурността и това е второто, по което трябва да искаме от британците компромис – общата външна политика на ЕС – нещо, което те са спъвали до сега и са били против. Те имат изключителна дипломатическа машина и изключителен исторически опит в това отношение.

Ние сме в свят, който става все по-опасен и за да може Великобритания да запази дори собствената си икономика и финансова система от неизвестностите, които предстоят от разпадане на ЕС или просто само тяхното излизане, те също трябва да направят компромиси. Всеки път на правене на компромиси в името на британците в момента не само дава лош пример на останалит, и ще гледаме референдуми навсякъде по Европа, но не е конструктивен, защото не конструира Европа от сегашното й слабо и фрагментирано състояние в по-силно,“ коментира още Илия Лингорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До msimov1 Колкото повече слушам подобни краварски глупости, толкова по-симпатичен ми става Путин. 800американски военни бази по света срещу само една руска!!!!!! Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, Египет, Сърбия....Where to envade nex???
18
0
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Тоя много го е страх да не би българите да решим да имаме будно гражданско общество и да приемаме важните за държавата въпроси с референдуми като Швейцария, а не както сега, накакви оолитици да вземат сами решения, които понякогс може и да са против националните ни интереси. Референдъма е висша форма на демокрация - суверенът управлява директно, без участието на посредници, които да изопачат нещата и да защитават в крайна сметка либистки интереси!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не е у ред
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това *** си мисли, че ЕС е решила да напусне Великобритания, а не обратното. Алоооу, празноглавецо. Какви компромиси чакаш от UK при положение, че излиза от ЕС.ЕС трябва да направи компромиси ако иска да съществува, а не обратното бе будала
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАЛИЦАТА ГО Е РЕШИЛА ОЩЕ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА,КАКЪВ КОМПРОМИС ЩЕ ИСКАШ ????????ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААА
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илийката пак е шмръкнал повечко,като заседнат от сутринта с брат си на басейта па се почва магистрали и алкохл докато не дойде и кметъла Цонко и става разбивация и заменки на общински земи,ех Илия Илия
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илийчо,Илийчо,хич те няма мойто момче,а уж си бил зам.министър.Меркел вече го каза съвсем,да не кажа,хептен превантивно,по смисъл,че НЕЗАВИСИМО ИТ БРЕКЗИТ,ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЕС ЩЕ ЗАПАЗЯТ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ СИ ВРЪЗКИ!!!На всеки мислещ човек това говори следното:"вие си излязохте и никой няма да ви се меси във вътрешната политика,но (какато се разбрахме),"далаверата" ще си върви.Както се казва и вълкът...и агнето."А уфсете от ЕС ги чакат "благините" ТПИТ и "Споразумението за търговия с услугите"!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Лингорски най му отива да се друса с брат си на Калиакрия а не да дава акъл какво трябва и не трябва.Гледам го преди два месеца дава акъл как да се борим с офшорките ама не спомена ,че и той има такива във Панама,знам щот познавам негови служители които продават апартаменти на Калиакриа
11
2
 
3
 
! Отговори
гробaр преди 7 години
Бритaнците нямaт интерес ( aко не броим пустото злорaдство) от рaзпaдaнето нa Европa, ЕС също нямa кой знaе кaкъв келепир от евентуaлен рaзпaд нa Крaлството. емоциите дa утихнaт и тогaвa дa се пристъпи към сериозни преговори. Великобритaния вече е сaмостоятелен субект в политикaтa, но имa много общи интереси с ЕС ( възпирaнето нa русия към Бaлтикa) нaпример, икономикa, финaнси и т.н по тия въпроси трябвa дa се договорим с бритaнците нa бaзa взaимни компромиси!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужасът на еврофанатика-безродник е народът да няма право на глас :)
9
1
 
8
 
! Отговори
Откъде ги копаят тия преди 7 години
Хахаааа този сега откъде го изкопаха .че и с готова рецепта как да ни похарчи парите за ""сигурност"".....аман от проамерикански мошенници...
8
0
 
4
 
! Отговори
не само , но преди 7 години
До Анонимен 10и поне 100 000 от ИДИЛ
7
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До msimov1Неграмотна твар! Дори значението на думите не разбираш :-)
6
0
 
30
 
! Отговори
само мир да има преди 7 години
Късно е. Следващите референдуми в ЕС са неизбежни. Първа се очертава Финландия, после вероятно Холандия. Компромисите трябва да се искат от бюрократите, за да бъде запазен съюза. Междувременно Тръмп поведе на Хилари според последното проучване, но това, едва ли ще го прочетете тук. Няма да прочетете и че петицията в ЮК се оказва кьорфишек - ботове, тр.олове, айпита от Африка и Азия, представлявали 70% от подписите. Статуквото е в паника, медията в истерия.
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ако заплашим че ще напуснем и ние НАТО най-вероятно ще ни бомбандира.Бах маааму този евросъюз е като канцлагер!
4
1
 
15
 
! Отговори
Тaйно съобщение преди 7 години
от Путин зa Кaмерaн: " Ну Щирлиц,молодец!"
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния въздух под налягане!А и министър бил! Боже пази България! Всеки да си плюе в пазвата три пъти!Следващия!
2
1
 
22
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Обичам този мазен самовлюбен пуяк! Жалко, че съм пропуснал високопарните му мисли!
1
0
 
22
 
! Отговори
Лоши дни идвaт преди 7 години
зa еврогейовете