Британците не ни искат, но ние... напираме

Отчетоха рекорден брой българи и румънци, пристигнали на Острова
26 авг 2016 07:14,
29
Британците не ни искат, но ние... напираме
Снимка: Reuters

Нетната миграция във Великобритания остава на рекордно високо равнище и е 327 000 души годишно, съобщи Националната статистическа служба на Обединеното кралство, цитирана от ТАСС.

Поставен е рекорд по броя на пристигналите от България и Румъния – общо 61 000 души от март 2015 до март тази година. Все пак има леко общо намаление – с 9000 души в сравнение с предишното годишно отчитане.

"Притокът на румънци и българи достигна нов максимум, макар това да се компенсира от спадането на общата миграция от държави извън ЕС", посочват от статистическата служба.

Безконтролното увеличаване на нетната миграция е сред причините, обусловили изхода от референдума за членството на Великобритания в ЕС.

Бившият премиер на страната Дейвид Камерън настояваше за по-строг контрол срещу миграцията от ЕС и нарече недопустим факта, че нетната миграция надхвърля 300 000 души годишно.

Същата линия застъпва сега и Тереза Мей, която го наследи на поста министър-председател.

Понастоящем във Великобритания работят 2,1 милиона граждани на ЕС, което е рекорден показател от влизането на страната в ЕС насам, отчита Националната статистическа служба на Острова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
ЯЧ преди 7 години
Ако сме им били РОБИ? Щяха да се отнасят по добре с ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!! Те ни МРАЗЯТ! МРАЗЕТЕ ГИ И ВИЕ!!! ПРОКЛИНАЙТЕ АФРОБРИТАН!!!! ЗА ВИНАГИ ПРОКЛИНАЙТЕ БРИТАНСКАТА ИМПЕРИЯ!!!
20
3
 
1
 
! Отговори
Амам ама НЕ! преди 7 години
До Аман от Румъния НЯМА по ЧИТАВА нация от РУМЪНЦИТЕ в ИЗТОЧНА ЕВРОПА!!!! SORRY!!
19
0
 
2
 
! Отговори
АРМАГЕДОН преди 7 години
До АнонименСпоко,скоро този ОСТРОВ ЩЕ се ПРЕВЪРНЕ В ***!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
Аман от Румъния преди 7 години
Защо винаги ни слагат в един кюп с румънците? Не искам да ме броят с тях. Искам да знам за българите.... И ако може отделно да броят . Тогава ще стане ясно и на най-тъпия англичанин, че ние не сме НИКАКВА заплаха, а напротив!
17
0
 
2
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Виж сладкиш супер че сам си изградил всичко и дано го задържиш и развиеш,аз не можах да го задържа.На полвината милинка реших да спра да плащам процента на Бойко,после обвинения затворче пребиране на всички мои средства и като просяк.и сега на острова
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излиза, че всеки който не иска българите, е прокълнат хаха... Има причини да не ни искат, и мен лично ме е срам заради негативния имидж на България в Европа, но за това са си виновни.... българите, че го допуснаха!.Не англичаните. Климатът бил ужасен, островът бил прокълнат..... а ние нали си живеем в страна "земен рай" , преливаме от щастие и благоденствие. Типично по български да негативизираме нещата, когато не ни изнася да признаем истината. Пък и не може цяла България да се изсели в UK заради препитанието си, скоро и те ще затегнат режима за имигранти. И тогава ще започнем да измираме о
15
0
 
5
 
! Отговори
До чужденеца 2 преди 7 години
И не съм само аз, а много от моите познати са се реализирали с развитие на умения , адаптабилност и безсънни нощи. Сега като си там ти пожелавам успешен и щастлив живот, но знай че това, че си платил сметките си и напълнил хладилника е временно и не се знае кога ще се промени. Тази държава в която си, цени развиващите се хора и се възползвай от това.
14
4
 
5
 
! Отговори
До чужденеца преди 7 години
По - кротко със злобичката. Това, че ти не си се реализирал в България не значи, че никой не може. Аз съм сирак от ученик и съм успял да се реализирам прилично с много труд и развитие, имам и жена и деца и не съм пръдльо дето не е работил. Повтарям отново труд и РАЗВИТИЕ!
13
5
 
11
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Аз живея на острова от три години и само ще ви кажа,в семейството в момента само аз работя(имаме бебе.жената го гледа)и въпреки това парите стигат за всички разходи,ядем каквото си поискаме и остават и малко за къше.А в Бг. И всички да работим барабар с детето,хладилника празен и пари на заем за сметките.Това е истината,България е хубава но там добре живеят само тея пръдльовци дето никога не са работили,а родителите им окрадаха държавата.интелигентния и работлив човек ходи с наведена.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За никого не е тайна, че настроенията против източно-европейците идват от мюсюлманскитеграждани на Британия.-Как така те ще идват безпроблемно в Англия, а нашите трети и четвърти жени от Бангладеж и Пакистан ще бъдат подложени на десетки проучвания, че и изискването за знаене на англ.език?-Много е удобно да се оправдаваме с тях, че заемат нашите работни места. Така и нашитят мързел и живот на помощи ще изглежда по-приемлив за белите англичани.-Да сме учили ама не, защо като може да си търтей?
11
0
 
13
 
! Отговори
Сс преди 7 години
Щом не ни искат нас да си държат Пакистанците и Индииците да им облагородяват шизофреничната нация . А тези които живеят тук по селата се облагородяват с месните странно нали??? Големи претенции а в крайна сметка след две три поколения ще са по нация от нас. Може да си вземат и някоя за кралица ще стане весело
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недеите да се подлъгвате и да ходите там. 1 во .времето сравнено с това в бг . е ужасно постоянно вали .2 ро .там работиме и живеем все едно сме в казармата .който е ходил знае ставаш сутрин в 6 и бачкане бачкане и то яко по цял ден та така до 8 вечерта .3 то . към нас се отнасят като все едно сме хора от някакви племена от южна африка .4 то . вземам 1400 паунда . 780 са за квартира с всички сметки .300 са за храна и по някоя бира през месеца .няма да стъпя там повече .от вкъщи по хубаво ням
9
3
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
А, относно данъци - на 2083пауда, 160пауда данък много ли е? Я виж в БГ за същите левове - колко ще се ръснеш за държавата. И не съм селф-емпллойд
8
0
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Не квалифицирания труд на всякъде е ниско платен. Въпроса е, че в англия 2ма работещи човека изкарват в пъти повече като чистачи, строители, монтьори... но има нещо много важно: не знаеш ли език - трябва да работиш за шеф българин. Българин да ти е шеф е все същия *** - и в БГ, и в UK. Неплаща или плаща в пъти по-малко.Много нашенци идват в UK без език, работят за българи и после се прибират без пари обратно в БГ.
7
0
 
1
 
! Отговори
кольо преди 7 години
говоря реално как стоят нещата, геополитическата обстановка каква е и какво се случва, нещата се променят и света се променя, хартийките, хората и всичко...
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кольоможе и да се върнат, но поне ще си осигурят по-висок стандарт на живот и по-добро бъдеще за децата им.
5
4
 
16
 
! Отговори
кольо преди 7 години
Като гледам накъде отиват нещата един ден всички ще се върнат по родните места...
4
1
 
44
 
! Отговори
Даката преди 7 години
Нашите напират да ходят единствено заради парите. Няма друга причина, заради която да ходиш на този прокълнат, дъждовен остров. А не ни искат разни популисти. Агенциите спикойно си ни наемат, понеже работим бързо и грамотно ( за разлика от английската ***, която живее на помощи).
3
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Британците не ни искат, но ние... напираме"Щото не ни искат за това през няколко дена получавам предложение за работа в UK без дори да търся. Някой компании даже дават пакет за релокация. С доста колеги е същото. Явно британските рекрутери не четат българските медии.
2
1
 
29
 
! Отговори
2013 преди 7 години
И колко са българите все пак? Щото това 61000 "българи и румънци" нищо не казва. И изобщо защо българите и румънците ги броят общо, а например поляците или хърватите отделно?