Закъснели и пренасочени самолети в Брюксел

Компютърен проблем затвори част от въздушното пространство на Белгия
15 сеп 2016 13:46,
7
Закъснели и пренасочени самолети в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

Стотици полети до Брюксел са отклонявани, анулирани или се движат с огромни закъснения, след като част от въздушното пространство на Белгия беше затворено в 11 часа българско време тази сутрин.

Причината е компютърен проблем в "Белгаконтрол" - агенцията, отговаряща за въздушния трафик над Белгия, който не позволява воденето на самолети от авиодиспечерите.

Засегнати са полетите от източно и южно направление, тъй като затворената част от небето е между Брюксел и столицата на Валония - Лиеж. В тази зона диспечерите могат да обслужват само по един самолет, а останалите, които трябва да минат по същия коридор, трябва да чакат или да търсят други летища за кацане.

Засегнати са полетите от летището на Брюксел "Завентем" и "Шарлероа", на 70 км южно от белгийската столица, откъдето летят самолетите за и от София.

Не е известно дали проблемът ще бъде отстранен за днешния полет на "България ер" за и от Брюксел. В момента закъсненията на пристигащите самолети на летището в белгийската столица са между два и три часа.

Летище "Завентем" приема по 360 самолета дневно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Брюкселполети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
0
 
! Отговори
Парашутист преди 7 години
До АнонименВ този случай може и да не е Путин обаче за допинга на олимпийците е 100% той. Чистамката дето счупи колбите в Рио не може да го спре
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е виновен . той лично пусна вирус в системата им и хакна въздушния трафик , видях го като се рееше на гърба на един орел над летището
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полетът от София за Брюксел тази вечер е обявен за регистрация
2
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе, хубаво г обаждате тези работи, но дайте и някаква надежда, че ще летим
1
3
 
2
 
! Отговори
Кибик в Брюксел преди 7 години
Не е чудно че човек е в непрекъснати депреси, след като напълно е загубил контрол над живота си. Компютрите го упрвляват вместо него. Те ме казват кога ще лети и кога ще цъка телефона, заседнал пред празния гейт