ЕК разглежда молбата ни за още ?50 млн. за мигрантите

Досега са отпуснати ?82.2 млн. за преодоляване на миграционния натиск
5 дек 2016 16:22, Елка Василева
20
ЕК разглежда молбата ни за още ?50 млн. за мигрантите
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия оценява постъпила от България молба за осигуряване на още 50 милиона евро за посрещането на нуждите, свързани с мигрантите. Това съобщи на пресконференция говорител на комисията.

След срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС в Братислава през септември ЕК осигури на България 101 милиона евро спешна помощ, посочи говорителят.

Още по темата

Досега бяха отпуснати 82.2 милиона евро за преодоляване на миграционния натиск и за подобряване системите за наблюдение на границите, допълни той.

Говорителят съобщи, че на 2 декември нашата страна е поискала осигуряването на останалите 18.9 милиона евро (по решението от Братислава) за обособяване на няколко кризисни приемни центъра. По думите на говорителя България е посочила в искането си, че средствата "могат да бъдат използвани за подслоняване на новопристигнали (мигранти) и за центрове от открит вид, според необходимостта".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си напролет как ще влизат на талази и как ще се разхождат по българското черноморие,представете си турист.,после..арабин с брада,гледащ страшно голото пъпче на туристката,африканец от Еритрея,иракчанин,афганистснец с жадни погледи върху туристките по бански..ще размахват ножове...голям туризъм ще падне!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПравителството е този който представлява България. На върха на тази безотговорна престъпна пирамида стои господин министър председателя Борисов. Той е поискал парите. Тези пари са причината да не се затваря границата за чужди нашественици.Тези пари за тях са важни защото повече от половината от тях отиват в джобовете на управлението. Ако Европа не даваше тези пари на българските крадливи политици,, границата щеше да е затворена за ислямски бежанци както Израелската граница
12
0
 
6
 
! Отговори
st преди 7 години
I za 160 miliona leva nemojahte da se opravi te sas 10 hilqdi choveka , mn kradete vuiii.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирате ли герберските лъжи-ще връщат бежанци,ама друг път.
10
7
 
4
 
! Отговори
Додо преди 7 години
А днес една високопоставена тресяща телеса кака ни убеждаваше, че тези пари били част от някакво пъклено дело на правителството в оставка ... Явно, ако я питат нея, тя би построила такива центрове без помощ от Брюксел. Или не би приела мигранти? Тогава защо подписа в Брюксел с приятелите си от ДПС, че искаме още мигранти? Кого и кога лъже тя?
9
1
 
3
 
! Отговори
hahaaa преди 7 години
Dai bate pari che ne ostana pak.... male malllleeeeee vishte se bre... na kvo derece ste breeee.... aloooo.. Bg... ili po dobre .bg malki bukvi... Hahaaa
8
1
 
15
 
! Отговори
За 3 нови лагера преди 7 години
Днес бъдещата вицепрезидентка г-жа Йотова показа отговор писмо с номер и т.н. от Европейския парламент, относно нейно питане за прословутите 160 милиона евро дето ЕС бил дал за охрана на границата на ББ.За момента на ББ са отпуснати не 160 милиона евро, както той се хвалеше по медиите за ограда, а 89 милиона за откриването на нови 3 бежански лагера отворен тип и нов транзитен пункт за емигранти. От тях 20 милиона за лагери. Като БГ добавя 12 милиона евро, или 24 милиона лева за бежанците.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еха, още крадене като за световното. Доста гереберастки фирми се нагушиха покрай тия бежанци.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви кризисни центрове,какви 50 млн.? ако трябва,с СМС-и да събираме пари,да платим горивото , да ги товарят на самолети и кой от където е дошъл?
5
1
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ако няма бежанци ,защо са ни пари за тях?
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ганьовски сметки на дребно! За шепа парици продаде/предаде България! След изборите да ходи охранител в центровете!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ги е упълномощил да се съгласяват на още бежански лагери? Народът ясно каза, че не желае повече мигранти. Но днес се хвалят, че върнали 16 в Афганистан.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъсна поредната герберска лъжа.Уж бяха 160 милиона,а се оказаха 100 милиона,от които 20 милиона за три нови лагери от открит тип.Ама кой да ти каже.Предлагам и трите лагера да бъдат в Банкя.Там въздухът е чист,ще им бъде комфортно и удобно.
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щяло да има много пари,за нещастните бежанци.а пък за матриала ни лош,има приказки за лека нощ!