Всеки опит на САЩ да раздели Европа - обречен на провал

Жан-Марк Еро: Щатите нямат капацитет да изместят ползите, които ЕС предлага
19 фев 2017 10:05, Красимир Ангелов
90
Всеки опит на САЩ да раздели Европа - обречен на провал
Снимка: Reuters

Всеки опит на САЩ да раздели европейците е обречен на провал, тъй като Вашингтон няма капацитет да измести ползите, които ЕС предлага на своите членове, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро в интервю за днешния брой на в. "Журнал дю диманш", предаде Ройтерс.

Запитан за липсата на единство сред европейците по отношение на вижданията на американския президент Доналд Тръмп за света, Еро отбеляза, че ситуацията се променя, особено след повтарящите се атаки на Тръмп срещу Европа.

"Обзалагам се, че всеки опит за разделяне и властване над европейците няма да проработи. Съединените щати категорично нямат капацитета да изместят ползите, които ЕС предлага на своите членове", заяви френският външен министър и продължи: "Дори Тереза Мей бе принудена да признае, че въпреки Брекзит, в интерес на САЩ е да имат силна Европа за партньор".

Френският първи дипломат заяви още, че няма да приеме никаква външна намеса - руска или американска, на президентските избори във Франция през април и май. "Някои позиции или изявления може да загатват", че САЩ и Русия искат да отслабят Европа, отбеляза Жан-Марк Еро.

Той даде за пример изразените от Русия предпочитания за кандидати на френската десница, като консерватора Франсоа Фийон и крайндесния лидер Марин льо Пен, докато независимият проевропейски кандидат Еманюел Макрон бе подложен на кибер-атаки.

"Тази форма на намеса във френския демократичен живот е неприемлива. Франция няма да приеме, французите няма да приемат техният избор да бъде диктуван", каза френският първи дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
европа ще се обедини завинаги когато берлин стане отново руски ,а марин льо пен спечели франция
57
1
 
0
 
! Отговори
POPI преди 7 години
TOZI DETO SPI PO ZACEDANIATA NA PARLAMENTA SKORO V PENSIA.NICHTO NE NAPRAVI NI KATO PARVI MINISTAR NITO KATO VANCHEN. PRIATEL NA HOLAND.SKORO STE ISCHEZNE OT XORISONTA.
56
1
 
10
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
Да Европа има големи ползи от политик като този или като Меркел.Да супер е,муграви нашественици на всякъде,погроми,изнасилвания,въобще идилийка.
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ес исащ са бита карта , на доизживяване. фалирали държави като кравария ,германия ,италия ,япония ,франция,канада нямат ресурси да се борят със ресурсно обезпечените икономики.те се крепят само на печатницата на пари и рециклирани ресурси.това е до време.западът си отива в този му вид на грабител
54
12
 
7
 
! Отговори
проруски тролове преди 7 години
И тук преобладават хакерските коментари на заплатени с рубли проруски *** , активно включени в хибридната война срещу нашата родина България!
53
3
 
17
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Всеки опит на САЩ да раздели Европа - обречен на провал.---------Че, тя Европа и без помоща и усилията на Тръмп е разделена, благодарение на бюрократите в Брюксел и неадекватните политически и икономически решения на неолибералната "шайка" - Меркел, Оланд и Камерън!Така, че вместо да розмахват показалец на Тръмп, по-добре да се замислят - как да оправят ситуацията в ЕС преди той да се е разпаднал.
52
0
 
7
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До анонимен 59 Тръмп е отговорил така в типично негов стил - с чувство за хумор. Ти няма как да разбереш това, защото си ограничен толкова, колкото и сенатора Джон Маккейн!
51
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ НЯМА ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК.МАРИН ЛЬО ПЕН МИСЛИ ДРУГОЯЧЕ И ПОЛОВИНАТА ФРАНЦУЗИ МИСЛЯТ КАТО НЕЯ
50
19
 
6
 
! Отговори
какво ни обединява преди 7 години
ЕС и САЩ имат общ враг-Русия,с когото трябва да преговарят,за сега.
49
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на червените джуджета само им се привижда Сорос.
48
6
 
27
 
! Отговори
сбогом ЕС остава ни преди 7 години
Досега бяха само руснаците виновни ,че Меркел е още на власт.Руснаците докараха Тръмп и изведоха Англия от ЕС.Смешки ли са това???Сега пък идва десен в Франция пак благодарение на Русия.Да ама не вече се появи и Сащ и сбогом ЕС .Кой го предрече всичко това може би Путин или баба Ванга.Един голям съюз ще се разпадне но явно не ства дума за СССР а за ЕС защото друг няма .
47
21
 
3
 
! Отговори
Sgt.Pepper преди 7 години
Очевидна хибридна новина на путиновите хакери... Заглавието да се чете: "Всеки опит на Путин да раздели Европа - обречен на провал"!
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после изказване на разумен човек!
45
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Разделянето ще е по вътрешни, а не по външни причини! Това винаги е следствие на калпава вътрешна политика! Външните причини обикновенно имат обратния ефект да консулидират! Любопитното е че 1 външен министър не го знае това!
44
26
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Най-добре да се срещнат Тръмп, Мей и Путин в Техеран или в Ялта и да обсъдят отново проблема с Европа. Най-после българинът трябва да разбере, че Европа, това сме ние - европейците. Само обединени и сплотени можем да се опълчим на Русия, САЩ и Британия. Немците умираха с милиони през ВСВ в защита на обединена Европа, защото имаха топки.
43
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те затова и не се опитват директно да разделят Европа. Вместо това подпалиха арабския свят, насочиха бежанския поток към Европа, в който спокойно се намърдват ислямисти, които после да извършват атентати в избрани страни. Разглезените европейци нямат представа как да реагират и каквото и да направят, все е зле, новите и по-бедните членове на ЕС разбираемо негодуват от обирането на всички негативи и ЕС отива към разпад.
42
11
 
11
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Влюбен съм във Владимир, богатирът от Сибир, моят идол и кумир на земята носи мир.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""" Меркел , Оланд , Ципрас.. комунистически *** , трябват им ислямисти ,като нашите *** събратя , та лесно да бъдат манипулирани при избори """Да ама на християните избирателии мнозинство вече не им трябват Меркел, Оланд, Ципрас, Боко ...
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
REALNO POGLEDNATO EVROPA IMA PONE 1-3 GODINI AKTIVEN PERIOD NA RAZPADANE, SLED TOVA.....SPOKIOSTVIE I TI6INA, KATO V PRIKAZKITE. KASMET LO6 IZVADI EVROPA- OT ZAPAD AMERIKA I BRITANIA-OT IZTOK RUSSIA I KITAI. KAPUT, KAKTO SE KAZVA....
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаеш ли каква е консумацията на наркотици в САЩ, "умния" ***?