Проучване: Еманюел Макрон ще победи Марин льо Пен

Независимият центрист затвърждава подкрепата си
11 мар 2017 09:34, Елка Василева
41
Проучване: Еманюел Макрон ще победи Марин льо Пен
Еманюел Макрон. Снимка: архив, Reuters

Ново проучване на избирателните нагласи на французите показва, че Еманюел Макрон затвърждава подкрепата си и вероятно ще победи Марин льо Пен на втория тур на президентските избори във Франция през май, предаде Ройтерс.

В допитването на института Бе Ве А, публикувано 43 дни преди първия тур на изборите на 23 април, независимият центрист Макрон получава 26 процента подкрепа, с 2 процентни пункта повече отпреди седмица и 5 процентни пункта повече отпреди 15 дни. Сега той е с изравнени позиции с лидерката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен.

Трети е консервативният кандидат Франсоа Фийон с 20 процента, с 1 процентен пункт повече от предишното допитване, видимо стабилизирал позициите си, след като подкрепата за него спадна след опетнена от скандал с разследване на фиктивни назначения кампания.
Подобно на досегашните проучвания Макрон печели втория тур на 7 май, в случая с 61 процента срещу 39 процента за Льо Пен.

Допитването е извършено сред 1419 души. То показва също, че бившият банкер Макрон, който обещава да скъса с традиционната политика на ляво и дясно, затвърждава подкрепата си. Сред поддръжниците му сега 56 процента заявяват, че със сигурност ще гласуват за него, спрямо 49 процента преди седмица. Този показател все още е далеч под този на Льо Пен - 83 процента от нейните привържениците казват, че със сигурност ще гласуват за нея.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Чичко Фройд преди 7 години
До муспи"Единствените избори в историята когато са се броили гласовете са при победата на Хитлер..."Аха! Точно така. А от време на време да ти се привиждат зелени мишки и розови слонове?
29
2
 
0
 
! Отговори
Charles de Gaulle преди 7 години
Чета форума и се чудя. Ох, душици мамини!Протежето на Путин Марин льо Пен няма никакъв шанс да стане президент, просто защото на втория тур не става дума за някакви проценти, а за съотношение на гласовете едно към две. https://fr.wikipedia.org/wiki/Liste_de_sondages_sur_l%27%C3%A9lection_pr%C3%A9sidentielle_fran%C3%A7aise_de_2017
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
п1дал банкер - това е около 1000 пъти по-зле от краен нацист...те статистиките даваха и 90% шанс на баба Килъри да спечели ама нейсе...не че ще има кой знае каква разлика де, кандитатите които действително биха променили нещо не се допускат до избори
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
POBEDATA MU SE VIJDA PREZ CRIV NACARON
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МАНУЕЛ МАКРОН ОТ КЛАНА НА РОДШИЛД -ОТЯВЛЕН ХОМОСЕКСУАЛИСТ ЖИВЕЕ С МЪЖ,ТЕ ТАКЪВ ЛИ ГОТВЯТ КУКЛОВОДИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ ,АКО МАКаРОНЧО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТИН ,ТО С ФРАНЦИЯ Е СВЪРШЕНО.
25
4
 
15
 
! Отговори
за Льо Пен преди 7 години
По всички "прогнози" и Клинтън трябваше да победи. Всички знаем какво стана.Явно сега и Юнкер и Меркел дращят с нокти за този МакАрон, иначе с свършено с непобедимия братски Европейски Съюз.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ли е новата Меркел
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако този победи и стане президент, Франция не я чакат добри времена. Неолиберализмът ще влезе в страната с пълна сила.
22
3
 
12
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Само да не стане като с Тръмп, беше изостанал във всичките проучвания и графики и изведнъж изненада.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди два дена в този сайт имаше статия с почти идентично заглавие. Каква е тази развалена грамофонна плоча?
20
5
 
13
 
! Отговори
От Лондон преди 7 години
абе то уж и за Брекзит нямаше да гласуват англичаните, ама като почна преброяването и им виснаха ченетата на 'АНАЛизаторите''. На другия ден имаше: 'ама какво стана тука, нещо объркахме, дайте 2 от 3 , хаха''
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСвободен свят ли ? Айде стига глупости1 Свят в който кучетата имат повече права от човека ,свят в който християните са преследвани заради плахите си потести за нарушаването на техните религиозни убеждения и опитите за ги защитят се наказват с ,глоби , репресии и затвори ? Свят в който ако изкажеш съмнение че не са убити ,,толкова , милиона Е.в.р.еи получаваш затвор . Свят в който те подслушват като престъпник и вземат отпечатъцеи, когато имаш нужда от болнично лечение . РОБИ!
18
3
 
23
 
! Отговори
събуди се Франция преди 7 години
Племенник на Ротшилд, твърдолинеен ционист, пардон глобалист...Само товю липсваше....
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля ,че въпреки цялата медийна проаганда Льо пен ще ги размаже на изборите. Освен ако не искат нови десетки атентати от ислямисти на френска територия. Германия и гърмят всеки ден, Швеция също. мисля че Франция има нужда от лидер като Де Гол каквато се явява Льо Пен.Оланд се показа като посмешище за народа си .Време е и Германия да изгонят бабката и да дойдат на власт Патриотите от Свободна Германия.Англия и САЩ дадоха примера и в ългария е ред на враст да дойдат Патриотите.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ники Скачване с Яхве ,неговият бог
15
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път няма да сбъркат, Марин льо Пен е прекалено крайна и не става. А и всички вече виждат колко силно е влиянието на Русия върху изборите във свободния свят. Дотук беше. И Франция и Холандия ще кажат силно ДА на Европа. Дано да не е късно вече.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си хас - кандидата на Синедриона да не победи . Даже никой да не гласува за него ,щом е от ,,богоизбраните ,,пак ще победи .
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредншият...либерал....
12
1
 
11
 
! Отговори
центтрист преди 7 години
Ако гласуват машинно и ако заведат "нашите" и румънските роми да гласуват, може да стане нещо.
11
3
 
26
 
! Отговори
балама преди 7 години
Цецка и тя жънеше победи. Предизборно.