Франция по-внимателна с убежищата. Предвижда повече депортации

Властите предвиждат мерки за справяне с мигрантите
12 юли 2017 22:46, Петя Славова
10
Франция по-внимателна с убежищата. Предвижда повече депортации
Снимка: Reuters

Френските власти ще пристъпят към систематично депортиране на кандидати за убежище с отказ по молбите, като същевременно ще подобрят условията за бежанците и очакващите решение за статута си. Това заяви днес френският премиер Едуар Филип, цитиран от ДПА.

Обявявайки комплекс от мерки за справяне с миграционните потоци, Филип каза, че Франция не се отнася към бежанците по необходимия достоен начин и същевременно е "неефективна" в отстраняването на лицата, нямащи право да остават на нейна територия, пише БТА.

Франция, каза той, е подложена на "засилен миграционен натиск, който ще се запази с оглед на обясняващите го причини: бедност, породени от климата страдания, политическата нестабилност в Африка и конкретно в някои северноафрикански страни, както и мрежите от мафиотски тип, възползващи се от нещастието (на хората)".

Кандидатите за убежище с отказ по молбите си ще бъдат "систематично подлагани на процедури за извеждане, щом искането им (за бежански статут) бъде отхвърлено". Това ще става с помощта на автоматична система за известяване, заяви Филип.

По думите му властите ще пристъпят и към подобряване на условията както за кандидатите за убежище, така и за приетите бежанци, като до края на 2019 г. ще създадат 7500 нови места за настаняване.

Ще бъдат създадени и около 5000 временни места за настаняване, за да бъде помогнато на повече бежанци в уязвимо положение с приети молби да се интегрират напълно във френското общество.

Властите ще удвоят и продължителността на наличните курсове по френски език за тях. Сред предвидените по-спешни мерки са създаване на места за извънредно настаняване и мерки от съображения за сигурност с цел да бъде предотвратена появата на незаконни лагери на мигранти в Северна Франция, които се надяват да прекосят Ламанша и да отидат във Великобритания, заяви още Филип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Франциябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ!"полицаЙте" - класически пример за лош мат'рял!
2
0
 
19
 
! Отговори
Тото преди 6 години
И повече мечета, не забравяйте.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация! Равноправие! Кой не скача е ...