Нов курс: Австрия намалява помощите за мигрантите

Хиляди евро помощ вече само за работилите в страната
18 дек 2017 07:53,
20
Нов курс: Австрия намалява помощите за мигрантите
Снимка: Reuters

Австрия ще намали помощите за мигрантите.

Лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе, който днес ще положи клетва като вицеканцлер, изрази задоволство снощи от решението на новото правителство да намали помощите за мигрантите. Това съобщи предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Вече няма да може мигрант, който не е работил тук нито ден и не е внасял нищо в нашата социална система, да получава хиляди евро помощ", обяви Щрахе в центъра си във Facebook.

Според него "това е много важно от гледна точка на равните права на австрийското население".

Австрийската партия на свободата и Австрийската народна партия на бъдещия канцлер Себастиан Курц, които ще управляват в коалиция, агитираха по време на предизборната кампания на борбата срещу нелегалната имиграция и бюрокрацията.

Новото коалиционно правителство на Себастиан Курц ще положи клетва във Виена тази сутрин в 11 ч. пред президента Александър ван дер Белен.

Австрийската партия на свободата получава министерствата на външните, на вътрешните работи и на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
21
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Слава Богу, поне един нормален немски говорящ политик е на власт в Европата...а това, че бесните кучета на либерастки платените медии го наричат крайно десен е без значение. Човека си върши работата, за която е избран - а именно - да се грижи преди всичко за спокойствието и благоденствието на австрийците. Шапки долу!
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава трябва да бъде политиката на целие Европейски съюз:Да се сравнят помощите за бедност във всички страни на ЕС. Да се вземе минималната от тях - да я наречем МИН.Всички мигранти да получават тази минималната помощ МИН, независимо от това в коя страна на ЕС се намират. Ако не им харесва, да им се дадат по 500евро и да им се платят обратните билети за родните им страни.Французите как дадоха по 300евро и изпратиха обратно ромите в България и Румъния.То вече е време и сирийците да се връщат
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм сигурна какво ще стане в Австрия, но знам че всички *** от там ще плъзнат директно към Германия (заради помощите на мама Меркел). И все пак "мигрантите" които не работят същото вече усърдно се режат от помощи и блага. Мнозина намират Германия за непривлекателна дестинация - защото едно е да си "бежанец", друго е да си някой от бившия Соц лагер, дошъл за помощи.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бабите тука мизерстват с по 120 евро а мнозинството данъкоплатци, които също издържат тоз ЕС вземат под гореописаната помощ. Това ли е "евро*ейска солидарност" ?
12
4
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 9Темата за Аншлуса на Австрия към Германия е подобна на темата за обединяването на Вардарска Македония към България. И едното и другото са минало, но някои все още си мечтаят че може да е бъдеще.
11
1
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Много правилно решение наште управници да гледат и се учат от тях в Австрия и депутати те са им са на половината на напите.Да се намалят и помощите на тези които години не работят и живеят на помщи.Елате в селото ни Лехчево и ще видите млади хора предимно от един популярен етнос седят си по кафетата говорят по телефоните и въобще не мислят да работят живеят на помощи
10
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
до наи близкото пристанище в италия и кьм африка при коалиция не може дасе изпьлнява програмата за която са гласували гражданите пример няма да имареферендум за излизане от ес това е голямо отстьпление от програматавече не вярвам на тази коалиция
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е май за нов Аншлус с Германия и пак да им стане канцлер, че старата объркана меркелица за нищо не става.
8
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не да ги намаляват, а да ги спират тези помощи. меркел, учи се от австрия!
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следват трудови лагери и обществено полезен труд.
6
1
 
67
 
! Отговори
чичи Гошо преди 6 години
Все австриец трябва да показва на германците как става
5
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... И ЕДНА ПТИЧКА ПРОЛЕТ ПРАВИ!ДОБРО НАЧАЛО! НЯКОЙ ТРЯБВАШЕ ДА ЗАПОЧНЕ!
4
3
 
37
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Разликата между бежанеца и мигранта, е че единия бяга от война, а другия бяга от правителство. Аз в статията никъде не видях да става дума за бежанци. Не знам как стигна до този извод. Чичо ти избягал от България е мигрант, той не е бежанец
3
1
 
60
 
! Отговори
Браво... преди 6 години
...подкрепям. Бойко да не се ослушва ,а да взима пример
2
2
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Австрия! Дано тя зададе тон и в цяла Европа да си реформират социалните системи! Не може здрави и прави хора да седят на социални. Или да работят или да се връщат хри камилите. Ако им срежете тотално социалните ще видите как "бежанците" още на другия ден ще са си стегнали багажа към пустинята. Тези пари трябва да се дават на истински хора в нужда (пенсионери паботили 40 години, инвалиди, хора с увреждания, болни и т.н.)
1
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
правилно решение, докато е изгодно да си бежанец ще има мигранти