Политиците ни в ЕС: Адекватни ли са реакциите им?

Набира ли сили евроскептицизмът, коментират специалисти
Обновена: 26 дек 2017 09:29 | 26 дек 2017 09:11, Петя Славова
23
Политиците ни в ЕС: Адекватни ли са реакциите им?
Снимка: БТА

Политическата картина на Европа през 2017 г. бе изключително пъстроцветна. Но по-скоро стабилна ли е ситуацията или евроскептицизмът набира сили?

"Когато всички говореха за финансовите проблеми на Гърция, се споменаваше и краят на Съюза. След това се каза същото при Brexit и при Каталуния. Европейската идея съвсем не е мъртва. Тя тепърва ще носи позитиви. Политическата стабилност се поизчисти. Несигурността я няма. Оттук нататък пазарните участници имат нужната им предвидимост, за да играят", подчерта финансистът Преслав Райков.

В студиото на "Денят ON AIR" той отбеляза, че политическите нюанси през почти изтеклата година са били в тесен синхрон с финансите. Позитивното е, че монетарните решения, в лицето на рекордно ниските лихви, стигнаха до реалната икономика и доведоха до ръст, посочи още финансистът.

"Прави впечатление липсата на адекватна реакция от нашите управляващи на европейските политически събития. Имаме нужда от много ясна представа къде искаме да бъдем в Европа. Приказките са силни, но ни трябват повече дела. Целите ни трябва да бъдат високи. Трябва да използваме максимално европредседателството", обясни анализаторът Емил Георгиев.

По думите му пред Bulgaria ON AIR добрите икономически показатели сочат, че трябва да се заемем с неудобните реформи, които нетърпеливо чакат. Никой не говори за основните реформи като образование, здравеопазване, съдебна система и пенсионно осигуряване, уточни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
9
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Политици е силно казано, прости интересчии, напълно неадекватни за проблемите на хората. Измамата, лъжата и манипулацията са гарнирани с наглост и кражба.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не не са адекватни по простата прична , че решенията се взимат от чиновници които трупат с години опит в парламента и май много - много не се интересуват от нещата които се случват на хората
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
днес един бежанец от фрика се е качил на елхата в Милано да свали звездата ...му сулманин бил
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е групировка не е политическа партия !! крадци и мошенници ..далеч от харода
16
3
 
1
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Много интересно заглавие. Как да коментираме. Тия там "нещастни държавици" на запад почват да разделят властта още след 12 век и имат почти непрекъснат опит с крале, парламенти, революции, конституции, народи разселени по целия свят, флот стъпил на всяка точка в света...800, 700, 600 г. срещу нашите 140 - 45 / БКП / , ако щете там има и някакъв военен преврат още няколко години...Не са адекватни разбира се. Ние сме по умните. Колко трябва да са адекватни техните политици.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроскептицизмът набира скорост сред обикновените хора,а еврооптимизмът набира скорост сред евродепутатите с 25 000 евро заплата,безчувствено отношение към тези които са ги избрали и огромна доза популизъм като оправдание за поведението им.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нито политика,ито политици имаме . Имаме една групировка назначавана служебно от Козяк ,която е чиннопреклонна и покоорна .Изключително покорна .
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно НЕ!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашете политици са дупедатни ,т.е. адекватни .
11
0
 
12
 
! Отговори
22222 преди 6 години
Може ли у нас да има нещо като Орбан или Курц ? Може , ама само виртуално.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаме нужда от много ясна представа къде искаме да бъдем в Европа.------------------Ми в момента сме *** на Европа, това едва ли ще се промени скоро.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа си отива, и въобще няма значение дали си отива с оптимизъм, или песимизъм.Все пак за протокола - безспорно е, че до пропастта я доведоха евро оптимистите.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха...точно така, две седмици преди да се гътне оная фалшива банка в краварията и от която през 2008 г започна ПОРЕДНАТА криза, разните мудис-и и другите фалшиви "рейтингови организации" даваха НАЙ-ДОБРИТЕ СИ ПРОГНОЗИ! Давайте, давайте....те и децата вече разбраха че това еуропейско недообразование (смешно копие на СССР) вече е изчерпало възможностите си, изцяло е ненужно, че даже става и вредно! Защото затрива всички общочовешки ценности - ТОВА ДА СМЕ НАЦИОНАЛНО, МЕНТАЛНО, ЕЗИКОВО РАЗЛИЧНИ
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не се управлява от София.Имаме колониална администрация.ЕС се разпада.Добро утро, селяни прости!
5
0
 
30
 
! Отговори
това е преди 6 години
България няма нито политика,нито политици!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ми харесва чиновническата класа в България ,наречена политици,те са просто слуги на някой,няма дух,няма чест,няма национални интереси
3
2
 
25
 
! Отговори
Дебел политик преди 6 години
Единствена цел ми e да слушкам Меркел за да ми дава фондове за да мога да крада от фондовете и да ги давам на роднините си. Tуй е мойта политика да руша, да крада ,да лъжа и да мамя и така 28 год корупция.
2
2
 
28
 
! Отговори
БГ -Бостан преди 6 години
политици ли ???Имаме путколитици ,търтеии ,крадат ,ограбват ,слушкат ,папкат и чакат да мине службицата да си бият камшика ,грам не им пука ,важното да минат метър
1
2
 
32
 
! Отговори
Су-57 преди 6 години
Ние нямаме политици, БГ не следва няаква цел следователно нямаме и политика собcтвена. БГ е колония на запада за износ на слуги и лакеи.