Ще успее ли Орбан да прокара Антимигрантския алианс?

Политологът Любомир Стефанов пред Bloomberg TV Bulgaria
20 фев 2018 17:15, Екип на Bloomberg
34
Ще успее ли Орбан да прокара Антимигрантския алианс?
Снимка: Reuters

На формално ниво има сблъсък между опита на унгарския премиер Виктор Орбан за създаване на Антимигрантски алианс в Европа и настояването на България да се положи пътна карта и да се дадат хоризонти за приемането на Македония и Албания в Европейския съюз. Това каза политологът Любомир Стефанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria .

"На втори прочит обаче виждаме различни сигнали. ГЕРБ оттегли подкрепата си за Истанбулската конвенция, като каза, че ако трябва да се подкрепи документа, то цялото общество трябва да го приеме. Виждате, че това което излъчваме на второ ниво, всъщност е, че това, което говори Орбан, всъщност е доста добре прието, защото т.нар. нови консерватори в България се кълнат в това, че националната идентичност, не само на България, но и на Европа, е заплашена, защото християнските ценности са под угроза".

ЕС не си поставя за цел да манипулира вътрешната политика на държавите членки, това е въпрос на вътрешни политики, подчерта гостът.

"Но има Европейският съюз има стандарти, политики и директиви, които са всеобщи и трябва да се изпълняват".

Защо Брекзит е възможно, но е толкова неизгодно упражнение? Какво представлява меката сила на ЕС? Ще се промени ли България по отношение на съдебната система и останалите области, в които бива критикувана от ЕС? Доколко една Италия може да бъде новата Великобритания на ЕС?

Какво общо има домашното насилие с исляма? Има ли нещо общо прочитът, който се направи в България, с Истанбулската конвенция? На какво трябва да бъде основан Антиемигрантския съюз, който се лансира от Орбан? За какво всъщност ще си говорят премиерите на България и на Унгария? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Да се съберем пред Унгарското посолство в София и да подкрепим политиката на Виктор Орбан, като скандираме "Солидарност", "Ние сме с вас ", "за Европа на суверенните държави", "България във В4, сега !"
28
0
 
0
 
! Отговори
AfD преди 6 години
Вчера Меркел предложи да се спрат Европейските Фондове за държавите от Източна Европа, които не са съгласни да приемат "бежанци". Това е ДИКАТОРСКИ НАТИСК на който Вишеградската Четворка реагира твърдо. А къде е България ? Докога Б.Б. ще е послушния пудел на Меркел и Жан Клод Юнкер ? Кога ще застане на твърди НАЦИОНАЛНИ позиции ? Кога "патриотите" в НС ще заемат отговорно отношенie подобно на АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ ?
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете едно нещо,Орбан е издънка от унгарския народ,а какъв народ е той,запознайте се поне малко с историята му!Така,както Тиквун е наша издънка,на всички нас и всичко това си личи от нашата история!Ако искаме и от нас да се излъчват такива личности,ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРСИМ ОТ РОБСТВОТО СИ И ПРОМЕНИМ ЦЯЛАТА УРОДЛИВА СИСТЕМА,КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА И КОЯТО ПРИЕМАМЕ ПОКОРНО!А това означава,да не си търкаме задниците пред екраните и в кръчмите,а да залеем улиците,с милиони!Така ще бъдат пометени!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам,че са много приветстващите Орбан и аз съм между тях!Но какво от това?!Тиквун ще си реши каквото му заповядат господарите му и ние ще наведем покорно глави - нищо,че ще продължим да го попържаме,както е било винаги досега!Ето,това ни е робското - ние сме САМОПОРОБЕНИ!Не ни трябва робство отвън - при най-малкия натиск,ние навеждаме глави и се свиваме!Това даже е най-жестокото робство.Тиквун добре познава манталитета ни и просто се заиграва чрез ИК с нас и накрая ще я приеме!!!
25
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Когато се смесват висши с нисши, загиват най напред висшите - непонятен космически закон. А след вакханалията с останките от цивилизацията - вече няма пособия, няма нищо, и човекоядството е единственото възможност за съществуване. Странен идиотизъм за нисшите е, че Бог произвежда нови висши, докато нисшите се развъждат от яхвето с новите пособия за нов поход за справедливост, - и така вечно. Защо? Върви пресяване на висшите, и много отиват там, където за нисшите е забранено. Весша спаведливост.
24
7
 
4
 
! Отговори
Бежанец с калашников преди 6 години
До да беОт малък си мечтая да дойда в България. Да подишам чистия въздух на жълтите павета. Да послушам спокойните, интелигентни дебати в Народното Събрание. Вашето здравеопазване е върха, и децата ми ще получат прекрасно образование. Те със сигурност ще си намерят работа в световно известни фирми, създадени от вашите изобретателни предприемачи. Парите ми ще са на сигурно място във вашите банки. И ако, Аллах да ме пази, имам проблем, съдът ще го разреши бързо и безпристрастно.
23
1
 
16
 
! Отговори
хроно граф преди 6 години
И на времето е било така - полският крал Владислав Ягело и унгарският войвода Янош Хуниади, са воювали в България за християнството, а българските боляри са подг.зували на султана.
22
0
 
20
 
! Отговори
Бивш граничар преди 6 години
В крайна сметка границата с Турция трябва да бъде плътно минирана и въпросът с нашествието-кардинално решен.Външна ограда има,трябва да се направи и вътрешна,за да не пострадат невинни животни.Ясно е обаче,че Брюкселските дже.ндъри няма да разрешат,въпреки че пазим и техните зад*ици!
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура-а! Любителите на чудотворни спасители са в екстаз! Орбан спасителят (така го виждат и на българите)
20
0
 
20
 
! Отговори
Могяроршаг преди 6 години
Бог да поживи Виктор Орбан!
19
3
 
11
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Това което прави Орбан всъщност е това което искат големите в ЕС,а то е европейска гранична полиция,тоест войска.Ако това не се изпълни и почнат да се строят огради,тогава България и Гърция ще станат фронтови държави и ще трябва да се оправят сами.Утре на българскат граница могат да се изсипят един милион бежанци,този път въоръжени,и тогава ще стане страшно.Като знаем колко е смел българския народ,който и един протест няма смелост да направи,направо я отпиши България.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето място е във Вишеградската група.Източна Европа има свои специфики. Никога не сме имали колонии, не сме длъжни да приемам тълпи от Африка и Азия с цел да изкупваме някаква вина спрямо тях, извършена в миналото. Който е грабил богатства от някогашните си колонии, да прецени какво е направил за благото на населението на тези колониални земи и да си направи изводите дали им дължи нещо. Който е пил и не е платил, нека сега се издължи от собствения си джоб. Ние не сме били негови съучастници!
17
0
 
17
 
! Отговори
Орбан, с теб сме! преди 6 години
ВИВА ОРБАН !!!
16
0
 
27
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Съвсем очевидно е защо идва Орбан-сондира за евентуален нов член на Вишеградската коалиция.Обаче нашия Тиквун е верен слуга и май не става за тая работа.Иначе оформянето на произточно европейско лоби е добра стратегия и може много да ни помогне срещу самозабравилата се евробюрокрация!Впрочем,забелязвате ли че упорито ни се втълпява,как антиимигрантската и патриотична политика били нещо лошо!?
15
0
 
24
 
! Отговори
А ния преди 6 години
Нали се сещате че дъртаците от Брюксел ще се опитат да го спрът и накажат,затова той обикаля и търси поткрепа....
14
2
 
20
 
! Отговори
обикновен Бг преди 6 години
До 5.Пишеш:-С какво смезаслужили да сме всероби?.МИСЛЯ,ЧЕ МНОГО СЕ БЪРКАШ, ОТНОСТНО ТОВА,ЧЕ СМЕ РОБИ.Ако не греша робите са хора които са НАСИЛСТВЕНО поробени,на сила ГИ КАРАТ ДА ВЪРШАТ НЕЩА КОИТО НЕ ИСКАТ.Точно тук е скрито кучето.Ние НЕ СМЕ РОБИ , НИЕ СМЕ РАЯ.Това е най-точното обръщение към НАС, КЪМ НАС ВСИЧКИ,И АЗ, И ТИ и всички които населяват тази територия.Каквото Българин може да направи на други Българи и турците не са правили..Греша ли според Вас ?
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TRQBVA DA USPEE BOG DAE S NEGO
12
0
 
26
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Браво на Орбан
11
2
 
16
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Както и да се премълчава, - без избиването на евреите излизане от ада няма. Светиите излизат през тясните врати, за останалите се налага отстояване на справедливост със земни средства! - Не можем баш сега, страшно а и безсмислено е срещу звяра държащ Парите, Правителствата и Армиите на света? - Това е и вечния абонамент за тука!
10
0
 
44
 
! Отговори
точка преди 6 години
Viva Орбан! Истински европеец,истински политик,истински патриот!