Строги мерки по еврограниците, а не давещи се мигранти!

Това са по-хуманните мерки, смята Себастиан Курц
24 мар 2018 10:15, Петя Славова
18
Строги мерки по еврограниците, а не давещи се мигранти!
Снимка: Reuters

ЕС трябва да започне да блокира достъпа на незаконните мигранти по границите си, а не да им позволява да достигат предпочитаната от тях европейска дестинация, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц, цитиран от ДПА. По думите му този подход би бил по-хуманен, отколкото сегашната ситуация.

Трийсет и еднагодишният австрийски консерватор даде интервю за ДПА по случай навършващите се 100 дни, откакто зае поста си, в което говори за програмата си в областта на миграцията, коалицията си с крайната десница и австрийското председателство на Съвета на ЕС през втората половина на годината.

"Ще направим всичко, за да използваме нашето европейско председателство, за да осигурим най-накрая по-добро европейско сътрудничество за охраната на външните ни граници", каза той. "Хората, които предприемат незаконни пътувания към Европа трябва да бъдат спирани, обгрижени и върнати обратно, а не просто да се пропускат да минават свободно."

Още по темата

Курц продължава да смята, че австралийският модел, при който кандидатите за убежище биват държани в центрове за задържане на острови, е този, който Европа трябва да приложи. Дори и въпреки че Австралия до известна степен беше принудена да се откаже от него от съображения за правата на човека.

"Това, което не се споменава, е, че именно заради тази политика хората вече не се отправят на незаконни пътувания към Австралия. И което е по-важно: никой вече не се дави напът за Австралия", каза канцлерът и председател на дясноцентристката Австрийска народна партия."Моделът, който Европа възприе през последните години не е така хуманен, както се смята. В действителност той доведе до удавянето на хиляди хора в Средиземно море и вероятно до смъртта на още повече хора от жажда в пустинята."

По думите на Курц това е всичко друго, но не и хуманен модел, а модел, служещ на някои да си успокояват съвестта, като помагат на чужденците, след като вече са слезли по бреговете.Макар че ЕС не може пряко да взаимства австралийския модел на крайбрежни центрове за задържане, съюзът трябва да разположи тези центрове възможно най-близо до страните на произход или в други сигурни страни, където мигрантите да могат да бъдат връщани от границите на Европа, посочи той, цитиран от БТА.

Курц не уточни колко още граничари и кораби в Средиземно море ще са нужни за недопускане на мигрантите да влизат, но според него всички членки на ЕС трябва да предоставят средства и служители.
"Австрия е готова да участва с несъразмерно голям принос."Най-належащо е, заяви Курц, в рамките на ЕС да се постигне политическо решение за мандата на граничарите на съюза."Това означава, че те ще спасяват (мигранти) и после ще подготвят връщането им в страните им на произход, към транзитни страни или някое друго сигурно място извън Европа."

Но миграцията е само един от въпросите, с които правителството на Курц се е заело.Следвайки своята програма, правителството старателно отмята от списъка си ежеседмично различни теми, включително разширяване правомощията на полицията да следи хора, както и въвеждане на данъчни намаления за семействата и за заемащата значителен дял от икономиката на Австрия туристическа индустрия.

Тези действия обаче бяха помрачени от разкрития, свързващи фигури от коалиционния партньор Австрийската партия на свободата с предполагаеми антисемитски и ксенофобски групи.Курц положи доста усилия да покаже, че е против тези връзки, но в същото време внимаваше да не отблъсне коалиционния си партньор и неговия лидер Хайнц-Кристиан Щрахе, който е вицеканцлер.

Канцлерът обяви, че правителството възнамерява да издигне мемориал на жертвите на Холокоста, който да включва името на всяка австрийска жертва на националсоциализма.Кабинетът също така реши и да даде гражданство на всички наследници на жертвите на Холокоста, каза Курц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Додо преди 6 години
А така.... Курц в Австрия, Орбан в Унгария, Салвини в Италия, Тръмп в САЩ, а напоследък все по-често и Макрон във Франция взеха да говорят истината за Исляма, Джихада и обявената за бежанска криза ислямска инвазия над цивилизования свят! Да не би да е дошло Време Разделно??! Сорос и кликата му дали вече осъзнават, че времето им изтича?
15
10
 
0
 
! Отговори
до атакист преди 6 години
Имаш късмет че днес България е цивилизована държава,иначе ако беше диктатура до сега пред вас да е спряла една лада и и да се те откарали към лагера където да ти начупят кокалите както правиха червените маимуни.Щото ти си предател,България е част от НАТО и ЕС.Но в цивилизованите държави не правим така,оставяме такиви мишки като теб да цвърчат пред компа.
14
10
 
4
 
! Отговори
до атакист преди 6 години
Ей това е български сайт и България е велика държава с много по дълга история от Русия.Изобщо не ме интерисува какво е направил Горбачов,или някоя друга руска маимуна.България беше под руско робство 45 години.Червените маймуни разстрелваха българи които не искаха да живеят под руско иго.Такива като теб избиваха бащи и майки и ги пращаха по лагерите.Българина живееше и не знаеше какво става по света.Българина живееше в един затвор.Ти си предател и руски еничер и заплаха за българите.Медузо.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа е толкова зле икономически, че единственото, което и остава е търговия с влияние, за справка Скрипал.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4:Дяволски си прав!Арабските пари държат европейските монархии "живи".Принц Филип преди години се изпусна и каза пред журналисти, че арабските мигранти са добре дошли като спасителен план срещу климатичните промени.В първия момент се замислих, после се усетих, че става дума за бизнес.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питане от изтритият 10. Г-да, от зависимата и несвободна медия Днес.бг., защо ме изтрихте бе, защото съм бил граничар преди 44 г и съм защитавал Бг границата с Турция и отговорих на пос'еркото от коментар 9 с точните прилагателни които му прилягат ! Затова ли Бг-свободата на изказът заема срамното и незавидно 109 место в света / Сиера Леоне и Сомалия са преди нас / ? На кого служите г-да, явно е, че не е на народа български ? Имате ли достойнството да си признаете ?
10
11
 
7
 
! Отговори
do атакист преди 6 години
Да,Източния блок беше велика работа,само че фалира и се разпадна.Да,и никой никога не е нападал източния блок,сам се разпадна.И в България започна мизерията,и хората изгубиха парите си.И се оказа че сме 45 години назад от държавите по света.И хората взеха да бягат от България.Повечето българи избягали от България е по времето когато Блока фалира и нямаше работа.Ама ти не си живял тогава и не знаеш кво беше.Българина тогава беше бежанец и бягаше на Запад с едни бусове и го връщаха по границите.
9
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ердоган прибира милиарди по договор с ЕС от мигранската вълна и военната му намеса с жертви в граничните райони доказва, че не се опитва да спре тези ***, а ги стимулира да бягат към Европа.."Абе всеки път викаме... Вземете ги и Вие прибирайте, ако искате трилиони!!! :-) :-) :-) Я ни покажи как се стреля на месо... Излез на оградата с пушкате... Аре ве...
8
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се ли предприеме най-строгата мярка "разстрел на место" на нарушител на граница, никаква друга мярка не може да спре *** прекосяващи границите ! Ердоган прибира милиарди по договор с ЕС от мигранската вълна и военната му намеса с жертви в граничните райони доказва, че не се опитва да спре тези ***, а ги стимулира да бягат към Европа...просто е това за разбиране, но евроид'иотите не, че не могат да го разберат, а не искат да го признаят, защото и те крадат от тези евросредства
7
17
 
8
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
В София живееха една шепа роднини на жертви на холокоста. Познавам лично възрастна жена, родена във Виена, чиито роднина бе убита от австрийски фашисти. Тя опита да си възвърне австрийското гражданство, но тогава отхвърлиха молбата й с претекста, че живяла само 9,5 години във Виена, а не са намерили гроба на леля й. Тази жена отдавна не е вече между живите. Възмездието, обещано от Курц, няма да й послужи.
6
7
 
35
 
! Отговори
Атакист преди 6 години
ЕС беше един white trash да в Европа е хубаво, но повечето от нещата са строени преди 200 год. Последните 2 поколения не могат и *** си да обършат без да питат гугъл как Обаче тръгнаха да оправят другите държави ето го резултата. Източният блок и да беше беден си беше със морална ценностна система, ниска престъпност, безплатно обраование и много други неща които на Запад не могат и да мечтаят дори.
5
25
 
6
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Някои искат да си бомбардират както си искат и отгоре нагоре да нямат мигранти!!!Хубава работа ама... евроатлантическа!Аре да им ремонтирате болниците, училищата, къщите, магазините и да ги върнете тогава де... Защото в противен случай няма да се върнат!!! Няма да се върнат и Асад ако продължава все още да бомби и то с химични бомби, оня ден пак беше пуснал една... Вие говорете с Асад... Не с Ердоган...
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арабските шейхове дават милиарди долари подкупи на ръководителите на страните от Западна Европа. Друго обяснение няма за това действие , като приемането на мигранти от Арабските държави.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те му обясняват че искат да му взривят *** а той иска да ги интегрира.Има някакво неразбирателство.Най-разумно е да се оставят да се удавят а преплувалите да се държат в лагери докато им дойде редът да се транспортират обратно по родните им места.Няма да им правим животът лош,няма да им правим животът добър.Ако желаят да живеят ако желаят да умират.Те сега се чудят как да им правят хубаво а след години онея ще кажат "Поробиха ни и ни насилваха да им ядем храната и да правим секс с децата им"
2
2
 
31
 
! Отговори
българина преди 6 години
преди пет г това не беши ли известно? Орбан да не би да е бил на марс тогава? Земан сега ли го чухте?? лицемери! Тервел какво е правил според вас?
1
8
 
23
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Добре де до преди 3/5 години къде бяха напливите от емигранти?Аз снова из Европа от 8/9,нямаше ги,а по техните земи не беше по-спокойно!!!Повечето идват с ''Майко Меркел...'' на уста.Защо ли?Останалите идват да Ви изколят защото Вие,клахте дедите им преди векове.Закономерност,какво да се прави.