Догодина, по същото време: Европейските избори

Досега изборите за ЕП се провеждаха през първата седмица на юни
23 май 2018 09:20,
9
Догодина, по същото време: Европейските избори
Снимка: архив Reuters

Съветът на Европейския съюз реши, че следващите европейски избори ще се проведат в периода 23-26 май 2019 година, пише електронното издание New Europe.

Според Съвета по общи въпроси на ЕС, всички министри от 28-те страни-членки са се съгласили с датите след консултации с Европейския парламент.

Тези дати прекъсват традицията, приета с Изборния закон от 1976 година, според който изборите за ЕП трябва да се проведат от четвъртък до неделя през първата пълна седмица на юни.

Законът, обаче, дава правото на Съвета, по единодушно решение, да насрочи други дати, ако това бъде прието и от Европейския парламент.

Освен това, ЕП предложи 27 от 73-те депутатски места на Великобритания да бъдат разпределени между 14 други страни-членки, за да "се отразят демографските промени", докато броят на представителите трябва да бъде намален от 751 до 705.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
САВАОТ Предупреждава преди 5 години
Експерти по геноцида срещУ БЪлгарскяи народ да докладват по точни цифри за нагло престъпни диверсии срещу България /провеждани след 1980 година досега от западни престъпни диверсионни спец служби/ предлага Бог САВАОТ../възмутен от нагли престъпници на власт в София
7
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 5 години
От Бедна БЪлгария където над 5 700 000 нямаме пари за живот се ограбват годишно по над 2000 000 000 живи лева за издръжка на нарочно наркотизирани евро бюрократи,,Отделно от народа с е ограбват и няколко билиона лева годишно за НАГЛО ПРеСТЪПНИ КОРУПЦИОННИ ЕВРОПРОЕКТИ..Всички НЕМИЛИ НЕДРАГИ ЕМИГРАНТИ НАШИ едвам успяват да пратят около 900 милиона годишно за издръжка на деца и роднини.
6
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Изобщо не ме интересува. Аз за разни крадци и тунеядци некадърни няма да се мръдна да гласувам.
5
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Синедрионът гласи много тънък тарикатлък, - да пробута Б.Б. за новия президент на ЕС, което ще даде възможност на Соломон Паси за проведе плавно закриването на България. Ашколсум на азербайджанците!
4
4
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
до кога ще хрантутим 750 безделници с огромни заплати и нищонеправенеписна ми вече бьлгария вьн от нато и ес тези пари дето ги даваме на тезилентяи да си останат в бьлгария а не хората сега да изхвьрлят розите по пьтищата
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тогава ще има ли все още ЕС?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко?Не!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз на българските не гласувам, те с европейски ме занимават...