Франция се класира на 1/4-финалите на Евро 2016

Гризман с два гола при трудния обрат над Ирландия
12
Франция се класира на 1/4-финалите на Евро 2016
Снимка: Reuters, архив

Домакинът Франция се класира на 1/4-финалите на Евро 2016, след като на стадион "Олимпик" в Лион обърна с 2:1 Ирландия в зрелищен мач.

Островитяните поведоха в резултата още във 2-ата минута, когато Роби Брейди реализира отсъдената за нарушение на Пол Погба срещу Шейн Лонг дузпа. До края на полувремето гостите задържаха преднината си, но след почивката Антоан Гризман се развихри и спаси "петлите". Той изравни в 58-ата минута, а малко след това направи пълен обрат. В 66-ата минута Гризман изкара и директен червен картон на Шейн Дъфи и до края на мача французите бяха пълни господари на терена.

В спор за място на 1/2-финалите те ще срещнат победителя от двойката Англия – Исландия. Лошата новина за Дидие Дешан, е че за следващата фаза няма да може да разчита на твърдите титуляри Адил Рами и Н’Голо Канте заради натрупани жълти картони.

Селекционерът на "петлите" заложи на всичко най-добро, с което разполага, начело с големите си звезди Пол Погба и Гризман. Именно със същия състав той започна мача на шампионата на Стария континент при успеха с 2:1 над Румъния в Париж. За островитяните на скамейката пък останаха легендите Джон О’Шей и Роби Кийн, а атака поведе Лонг.

Подробности за мача четете на euro2016.gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: футболФранцияевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Тоти преди 7 години
Евалла Контра!Пич си и ги чаткаш нещата-проверих в уикито!Верно е дето пишеш че Франция къде срещне Бразилия все ги елиминира последните 50 години!
8
1
 
5
 
! Отговори
Контрафалца!!! преди 7 години
До некакъв със трийсет идвата милиона бре! А бре ***!Аз не те обиждам а те обижда истинността на фактите ми бре!Аре да си пишем смешнико анонимен на 10 юли към дванасет и четиридесет и пет минути след полунощ бре!Щеш ли бре?Що не ми отговориш конкретно на футболно-статистичцеските ми въпроси бре?Щото си БЕЗСИЛЕН бре!А и ти *** си първия който си изсмуква от пръстите след като е посетил мястото-любимо на инспектор Йоги Льов КЛЕВЕТИ бре!В целия свят за 18 години никой нищо не писа за подкуп!
7
4
 
3
 
! Отговори
До "контра...&q преди 7 години
Г-не,очевидно културата е минала встрани от вас, били сте на мач,а не в училище.Това да обиждате другите говори за принадлежността ви към някоя футболнаагитка,която освен да обижда и руши,друго не прави.Може и да сте футболист,от родните таланти по кръчмите.Едностранно тълкуване на фактите няма да излекува тежките проблеми на фр. футбол.Виждам че сте му фен,но се подгответе за много тъга.Стойностните отбори стоят напътя му към купуване на титла и той няма бъдеще на това първенство, ха ха!
6
1
 
5
 
! Отговори
Контрафалца!!! преди 7 години
Що се отнася конкретно за дърветата-то още Але Белжик ги изклати и то само с тройка бре!А на Леонардо Бонучи дърветата требва немного голям паметник да му издигнат бре!Първо ачик-ачик я подаде на некакъв Кулахан ли беше Хулахан ли беше-и дървото я изпусна сам срещу Сиригу бре!После нарочно приклекна та същото дърво дето центрира белким я удари с тиквата си бре!Така и стана бре!Само че трикольорите развинтиха дърветата и ги пратиха да се обединяват със северноирландците бре!Дървени дървета бре!!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Контрафалца!!! преди 7 години
Та до същия митоман-разказвач на митове и легенди бре! А бре ***-що не дадеш пример кога един път бившите португалски РОБИ в последните 50 - 100 години са елиминирали трикольорите в ОФИЦИАЛЕН мач бре!!???Считано от 1916 година бре?За разлика от теб шушляк съм бил два пъти в бившата португалска колония бре!И двата пъти на карнавала в РИО бре!И ако ти нещастнико беше казал на португалски това което си издращил то бившите роби щеха аламинут да ти избачкат генг-бенг бре!Само гащниците бре!!!
4
1
 
6
 
! Отговори
Атлетико Мадрид преди 7 години
Жалко бях за ирландците, но заради него ми беше по леко. Viva Antoan добре, че преподписа с Атлетико. Успех!!!
3
3
 
7
 
! Отговори
Контрафалца!!! преди 7 години
До некакъв водещ Т"Пак дето раздува митове и тук-таме легенди бре!А бре ***-не са 32 милиона долара бре-не си разбрал бре!+20000000000 трилиона са бре!!! Щото ти ИЗНАСЯ да публикуваш такива БЕЗУМИЯ бре!!! А не ти ИЗНАСЯ че ЗИЗУ ги направи луди гъби бре!Колкото пъти трикольорите срещнат бившите португалски роби -все им пълнят шушоните бре!Примери бре-1986 година 1998 година 2001 година 2003 година 2006 година +финала на Олимпиадата във Щатите с два на нула през 1984 бре!Покажи факти бре клоун!
2
9
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААА преди 7 години
ГРИЗМАН СМАЧКА ИЗМИСЛЕНА ИРЛАНДИЯ :)))))))))))))ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААААА
1
7
 
20
 
! Отговори
Водещо начало и мит преди 7 години
Сборният африкански отбор,въпреки непркъснатото си лансиране от медиите,показва неубедителна игра и не заслужава добро представяне(не говоря и дорине може да става дума за титла).Ако случайно се добере да нещо повече от 1/4финал,това само ще демонстрира за сетен път,че други са водещите начала заспечелването на титлата,а не спортните успехи.Във Фр.има прецедент-купуванетона световната титла от Бразилия за 32 млн.$.Ако има нещо смешно и забавно,това е митът за авангардния фр. спорт.